keskiviikko 15. huhtikuuta 2009

Ikuisessa Galleriassa Anni Hujala


ANNI HUJALA: KÄÄNTYMISIÄ
16.4. – 1.5.2009
Ikuinen Galleria Finlaysoninkuja 3
avoinna arkisin klo 12-16


Ikuisessa Galleriassa on nyt vuorossa kuvataiteen koulutusohjelman toisen vuoden opiskelijan Anni Hujalan "Kääntymisiä" Vapun aattoon saakka. Taiteilija kertoo:

"Seinään projisoiduissa neljässä loop-teoksessa esiintyvät henkilöt kääntyvät kameraa kohti tavoitellen katseellaan kameran linssiä siinä onnistumatta. Neljälle seinälle projisoidut hahmot ovat jokainen omalla seinällään kääntyen huoneen keskikohtaa kohden. Jokainen käännös leikkautuu juuri ennen kuin hahmo näkee taakseen. Teoksessa pyrin keskittämään tarkastelun hahmon liikkeeseen ja olemukseen tilassa, tarkastelemaan hahmolle ominaista reaktiota, paljastamatta mitään johdattelevaa itse persoonasta. Lavastetunoloinen tilanne alkaa vaikuttaa hallitsemattomalta ja piinaavalta hahmon hallitessa tilaa ärsytystä herättävällä nykivällä liikkeellään."

Ikuinen Galleria on Finlaysonin alueella osoitteessa Finlaysoninkuja 3 toimiva taidetila, jossa esitellään tuoretta ja kiinnostavaa nykytaidetta. Sen tärkein tavoite on mahdollistaa Tampereen ammattikorkeakoulun taiteen ja viestinnän koulutusohjelmien opiskelijoiden kokeileva näyttelytoiminta. Lisäksi se toimii näyttelytilana myös muiden taidekoulujen opiskelijoille ja opettajille Suomessa ja ulkomailla.

Ikuinen Galleria (Facebookissa)
Ikuisen Gallerian aikaisemmat näyttelyt (TTVO blogi)

0 comments: