keskiviikko 1. huhtikuuta 2009

Demola oppii tekemään Demolan tavalla


Demola, ketterän kehityksen mekka on ollut toiminnassa nyt pari kuukautta. Yllättävää kyllä, monissa projekteissa on tullut vastaan sama ongelma: me (opiskelijat, firmojen edustajat ja opettajat) olemme liian konservatiivisia mitä tulee kehityksen suhteen, emme intuitiivisesti osaa ajatella Demola-ideologialla. On paljon helpompaa saarnata "kivaa ja ketterää" kun toteuttaa sitä!

Tämän vuoksi pyysimme Teemu Hailaa ja Antti Salomaata pelinkehityskerho Scoresta opettamaan ketterää paperiprotoilua. Nämä nuoret tulevaisuuden toivot ymmärtävät hyvin miten asioita kehitetään tulevaisuudessa, kiitos heidän pelinkehitystaustansa. Pelit ovat pelkkää käyttökokemusta, user experienceä, UX:ää. Pikkuhiljaa alamme ymmärtämään että kaikki on UX:ää, verokaavakkeiden täyttämisestä lähikaupassa käyntiin.

Teemu ja Antti saivat yleisökseen 15 henkeä, jotka jaettiin kolmeen ryhmään. Ryhmiä pyydettiin kehittämään lautapeli Facebookista kolmessa tunnissa. Kolme ryhmää teki kolme täysin toisenlaista peliä. Minä olin mukana yhdessä ryhmässä, pelimme oli Illuminatin tyylinen korttipeli, nimeltä 6-to-Mark. Pelin tekeminen oli hauskaa, minulla oli hauskaa ja uskon että niin oli muillakin osallistujilla.

Saamme paljon aikaiseksi vain muutamassa tunnissa, jos keskitymme tekemiseen. Pelattava peli on hyvä tavoite, koska se vaatii että kehittäjät sukeltavat heti pelikokemukseen, UX:ään. Kehittäjät törmäävät moneen huonoon ideaan ja vaihtavat ne hyviksi, nopealla sykkeellä. Säästyy paljon aikaa kun ei kehitä huonon käyttökokemuksen ideoita, luullen että hyvä käyttökokemus voidaan liimata jälkikäteen.

Teksti ja kuva: Wesa Aapro
Kuvassa vasemmalta oikealle: Vilja Heinonen, Maiju Suutari ja Matti Särkikoski

Demola
Score
Lisää Demolasta

1 comments:

Ilcaccio kirjoitti...

Olipas kiva lukea muidenkin kokemuksia Demolasta. Jokin aika sitten koitin etsiä niitä käsitteleviä blogeja, mutta en löytänyt niitä. Itse bloggasin aiheesta osoitteessa: http://blogi.poikkeama.fi/ensimmainen-demola-projekti-takana/