perjantai 5. joulukuuta 2008

Valoinstallaatio Kultainen vasikka Pesurummussa 8.-12.12.TAMKin Finlaysonin kampuksen sisääntuloaulassa, "Pesurummussa", on viime päivät rakennettu valoilmaisun suuntautumisvaihtoehdon toisen vuosikurssin valoinstallaatiota Kultainen vasikka- näytelmän pohjalta.

Pienoismallin ja valoinstallaation rakentaminen kuuluu Valo ja tila-kurssin Tekstistä tilaan -osioon. Kurssiin kuuluu myös teknisen piirtämisen ja valosuunnitteludokumentoinnin-, valon ja värin- sekä valon ja tilan filosofian osakokonaisuudet.

Installaatioon liittyvä pohjatyö alkoi lokakuun alussa, jolloin luimme Maria Jotunin Kultainen vasikka- näytelmän. Purimme teoksen kohtaus kohtaukselta ja pohdimme hahmojen toiminnan motiiveja. Sen pohjalta aloimme ideoimaan installaatiota lähestyen sitä värien ja materiaalien kautta: installaatiossa näkyvät esineet ja materiaalit ovat tuon pohdinnan tuloksia.

Jakauduimme kolmeen ryhmään näytelmän kolmen näytöksen mukaisesti. Näissä ryhmissä rakensimme itse installaation sekä siihen liittyvän pienoismallin. Pienoismallin rakentaminen on osa installaation suunnittelua ja auttaa suunnittelijaa sekä hahmottamaan tuotoksen lopullista ylöspanoa että esittämään suunnitelmiaan muulle työryhmälle.Valoinstallaatio on nähtävillä Tampereen ammattikorkeakoulun Finlaysonin toimipisteen aulatilassa 8.-12.12.


Valoilmaisun toinen vuosikurssi työryhmittäin
1.näytös
Crista Parviainen Tiina Järvinen Miia Koffert Petra Honkaniemi

2.näytös
Elina Nopanen Essi Santala Anna Nikkanen Alpo Nummelin

3.näytös
Otto Suojanen Risto Ojalammi Matleena Oksanen

Teksti ja kuvat: Crista Parviainen

0 comments: