tiistai 9. joulukuuta 2008

Tampereen ihanin jouluikkuna avautuu Huoltamolla


TAMPEREEN IHANIN JOULUIKKUNA
Maria Leppänen, Jenni Lahtinen, Noora Westerberg
Galleria Huoltamolla

11.12.2008 - 6.1.2009

Avajaiset ke 10.12.08 klo: 18-20

Avoinna vuorokauden ympäri ikkunagalleriana.


Tavaratalojen jouluikkunoiden ihaileminen mummun ja papan kanssa kuuluu monen lapsuuden joulumuistoihin. Illan pimeydessä nämä aarteita pursuavat, lämmintä valoa hehkuvat keitaat saavat lapsen mielikuvituksen lentoon ja aikuisten haaveet heräämään.

Räntäsateessa seistessämme voimme ihailla junaratoja ja liikkuvia nukkeja sekä kauniita koteja. Monelle joulu on yhtä suurta suorittamista, kotiin kannetaan koristeita, lahjoja ja lopuksi kuusi.

Palkintona uurastuksesta perhe syö hymyssä suin runsautta notkuvassa joulupöydässä. Näyteikkunat kertovat miten joulua kuuluisi viettää, mistä kuuluisi haaveilla ja mikä tekee onnelliseksi. Kuka nyt ei haluaisi antaa läheisimmilleen parasta ja paljon?

Maria Leppänen ja Jenni Lahtinen: Ötököiden jouluaatto
Huoltamon jouluikkunassa aukeaa näkymä toisenlaiseen jouluun. Lumpuista, kierrätetyistä kalsareista ja lastenvaatteista ommeltu hienostunut ötökkäperhe on kokoontunut tunnelmallisesti sisustettuun olohuoneeseensa joulun viettoon. Sympaattinen täiäiti on istahtanut sohvalle satiaisisän jakaessa lahjoja lattialla viliseville suloisille toukille.

Noora Westerberg: Roskakuusi
Ötökkäperheen olohuoneen nurkassa pyörii ihanasti kimaltava roskakuusi. Kuusen koristeet on tehty kokonaan kierrätysmateriaaleista: maitotölkeistä, mehupilleistä, karkkipapereista ja kuusi itse on jo vuoden vanha. Yltäkylläisyyden kuusi kertoo mitä kulutamme, kuluttamatta itse.

Kaikki kolme taiteilijaa ovat TAMKin kuvataiteen koulutusohjelman neljännen vuoden opiskelijoita.

Tervetuloa katsomaan Tampereen Ihaninta Jouluikkunaa koko perheen voimin!
Koululais- ja päiväkotiryhmille tarjolla mahdollisuus esittelyyn.
Lisätietoja: Maria Leppänen, 045-1360182

Galleria ja Projektitila Huoltamo
Suvantokatu 4
33100 Tampere

Galleria Huoltamo
Kaikki jutut Galleria Huoltamosta

0 comments: