torstai 4. joulukuuta 2008

Hallo aus Europrix, Graz!
Operaatio Hurrikaanin naisedustus lähti edustamaan Suomea, TTVO:ta ja YLEä 27.-30.11. Itävaltaan, Graziin.

Festivaalien hermokeskuksena toimi aivan keskustan tuntumassa sijaitseva Kunsthaus Graz, paikallinen nykytaiteen museo. Tapahtumapäivinä Kunsthaus täyttyi ympäri Eurooppaa kerääntyneistä nuorista multimediatekijöistä, ja ohjelmassa oli kaikkea seminaareista vapaamuotoisempaan verkostoitumiseen. Kisaan oli lähetetty tänä vuonna 338 projektia, joista viisi oli suomalaisia. Projektit olivat mielenkiintoisia ja erilaisia, aina puhuvasta RoboVox –robotista Tagtool-digitaalitaidetyökaluun.

Lauantai-illan hienossa gaalassa Euroopan parhaat palkittiin, ja tunnelma oli katossa. Koko kisan voiton vei ranskalainen mü-projekti. mü on satuihin pohjautuva interaktiivinen multimediapöytä, joka on suunnattu tarhaikäisille lapsille oppimisen välineeksi. Aika mielenkiintoista!

Interaktiivisen TV:n sarjassa palkinto meni Operaatio Hurrikaanilta ohi ja kohti Alankomaita. Sarjan voittaja Kika & Bob on kaupallinen animaatio, jossa pikku tyttö ja palomies kiertävät maailmaa tavoitteenaan pelastaa kissa kirkontornista.

Emme kuitenkaan vaipuneet murheen alhoon, sillä meillä työt jatkuvat kisasta huolimatta agenttiseikkailun parissa myös tulevaisuudessa. Uudet jaksot ovat työn alla, ja kaudesta tulee parempi kuin koskaan!

Kokemus oli hieno ja oli todella mielenkiintoista nähdä, mitä kaikkea multimedia-alalla onkaan tulossa, menossa ja kehitteillä!

Kuulimme myös, että eurooppalaiset ystävämme pitävät Tamperetta mukavana kaupunkina – ja kuulimme jopa huhua että uutta TAF-festivaalia odotetaan innolla.

Siihen saakka, pysykää valppaina!
Riikka ja Kaisa
Hurrikaaniagentit Grazista

Kuva1: Projektit olivat esillä Kunsthausin ”kattohuoneistossa”. Kaisa tutustuu uusiin virtauksiin.
Kuva2: Riikka testaa saksalaista Amigos projektia, joka mahdollistaa tiedonkeruun interaktiivisesti esimerkiksi messuilla.
Kuva3: RoboVoxin pikkuveli RoboVoice puhuu ääneen tekstiviestillä lähettämäsi viestit. Kahdeksanmetrisen tilataideteoksen voi bongata mm. toreilta.

Europrix netissä, Top 23 projektit ja paljon muuta

Tagtool

Amigos
Robovox

Operaatio Hurrikaani netissä
TAF-festivaali

Riikka Hiekkaniemi opiskelee TAMKin viestinnän koulutusohjelmassa mediatuottamista, Kaisa Hakala on jo päättänyt vuorovaikutteisuuden suunnittelun opintonsa täällä. Riikka on Operaatio Hurrikaanin kuvaussihteeri ja Kaisa websuunnittelija.

0 comments: