maanantai 1. joulukuuta 2008

Opettajavaihdossa Tandilissa, osa 1

TAMK:lla on Etelä-Amerikassa 3 partneriyliopistoa, joista yksi Argentiinassa, Tandilissa. Saavuin opettajavaihtoon pari viikkoa sitten oltuani ensin muutamia päiviä Buenos Airesissa.
Buenos Airesissa vierailin Ursula Cine-mainoselokuvatuotantoyhtiössä, jossa tapasin tuottaja Adrian D'Amarion. Ursula Cine on toiminut vuoden ja tuottanut tänä aikana n. 30 mainoselokuvaa, joista 40 % internettiin. Kontaktin Ursula Cineen sain opiskelijamme Johanna Vellingin kautta, hän oli Ursulassa harjoittelussa keväällä 2008.

Kuva: Tuottaja Adrian D'Amario, Ursula Cine, Ursula Cinen toimiston patiolla Palermon kaupunginosassa Buenos Airesissa


Täällä Tandilissa, Unicenissa (Universidad Nacional de Centro de la Provincia de Buenos Aires) olen työskennellyt Taiteen osastolla, Facultad de Arte, jossa koulutetaan teatteri- ja elokuvaopiskelijoita, heitä on yhteensä n. 400. Koko Unicenissa opiskelee n. 12 000 opiskelijaa. Useimmat osastot sijaitsevat kampuksella, n. 7 km kaupungin ulkopuolella, Taiteen ja kielten opetuksen tilat sekä rehtorin toimistot ovat kaupungin keskustassa. Taiteen osastolla on oma pieni teatteri ja lähellä sijaitsee myös yliopiston ja kaupungin yhdessä hallinnoima kulttuurikeskus, Centro Cultural, jossa järjestetään erilaisia avoimia kursseja, esityksiä ja tapahtumia.

Kuva: Taiteen osaston henkilökuntaa, vas. Victoria Fuentes, Secretaria de Extensión, Cristina Dimatteo, Secretaria Académica, Carlos Catalano, Decano and Maximiliano Napa, No-Docente

Viime viikolla vierailin kolmessa englanninkielen ryhmässä kertomassa Suomesta. Opiskelijoiden englannin taidot olivat hyvin erilaisia, yksi ryhmistä oli aloittanut syyskuussa ja keskustelimme lähinnä "What do you do" ja "How is the weather in Finland"-tasolla, mutta muissa ryhmissä heräsi vilkas keskustelu mm. koulutuksesta ja yhteiskuntapoliittisista asioista ja eroista maidemme välillä.
Lisäksi pidin luentosarjan otsikolla "Márketing y producción en Medios Audiovisuales", mutta siitä enemmän seuraavassa postikortissa.

Unicen

Ursula Cine
Tandil

0 comments: