sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

TAMKin kulttuurialan aloituspaikat lisääntyvät!


Viime viikolla uutisoitu ammattikorkeakoulujen supistusohjelma vähentää opetusministeriön päätöksellä 55 aloituspaikkaa TAMKin kulttuurialan koulutuksesta. "Uusi, Euroopan sosiaali ja terveysministeriön rahoittama lulaviestinnän koulutusohjelma kuitenkin tuo 60 uutta aloituspaikkaa, joten nettolisäys on hulppeat viisi paikkaa", myhäilee uuden koulutusohjelman koulutusjohtaja Timoteus Musariepu.
Ensimmäinen lula-uutislähetys tänä aamuna sai hyvän vastaanoton.
Pikauusinta tänään klo 17 raatihuonella, tervetuloa!

Luonnonmukainen langaton viestintä vähentää terveyshaittoja
Hiljattain julkistetut tutkimusraportit osoittavat kiistatta, että matkapuhelinten ja langattomien tietoverkkojen käyttämät mikroaaltotaajuudet ovat lisänneet korvakanavasyövän määärää ja rajusti vähentäneet nuorten miesten hedelmällisyyttä, koska matkatietokoneita yhä enemmän pidetään sylissä. EU:ssa valmistellaankin direktiiviä, joka asteittain rajoittaa matkapuhelinten ja langattomien tietoverkon käytön vain finanssimaailman tärkeimpien toimijoiden käyttöön vuoteen 2084 mennessä.

Viestinnän rakennemuutokseen haetaan vastausta luonnonmukaisesta langattomasta viestinnästä (lula), jota jo muutaman vuoden ajan on tutkittu ja kehitetty Tampereella. "Täällä soitettiin aikoinaan ensimmäinen GSM-puhelu, siksi on oikein, että tuon turmiollisen tekniikan hauta myös kaivetaan täällä", todistaa TAMKin lulaviestinnän professori Sofia Säihkesalo.
Hiljaisen lula-viestinnän laboratorio Virroilla kevätasussaan

Laaja osaamisen yhteistyöverkosto tukena
Lulaviestinnän kehittämisessä luotetaan ammattimaiseen työelämä- ja tutkijaverkostoon. Alueradion ja Tampereen kaupungin kanssa pilotoidaan uutislähetyksiä raatihuoneen portailta tasatunnein. Rovaniemen ammattikorkeakoulun kanssa tutkitaan samaanirumpujen käyttöä viestittämiseen morsekoodein. "Varsinkin nuorison uskotaan omaksuvan nopeasti tämän tekniikan - eihän se juuri eroa SMS-viestien naputtelusta" otaksuu professori Säihkesalo. Rumputeknologiaan perustuvaa lulaviestintää kehitetään myös Namibian ammattikorkeakoulun tutkijaryhmän kanssa, ja Wounded Kneen yliopiston (USA) kanssa on meneillään savumerkkiviestinnän tutkimusprojekti. Yhteistyö Tampereen konservatorion kanssa on vireää: "Olemme ylpeitä saadessamme vastata luutun soiton opetuksesta tuleville lula-ammattilaisille" riemuitsee ylikonservaattori Ilmari Kukkula.
Koelähetykset Wounded Kneen savuviestinnän laboratoriosta ovat alkaneet

Ensimmäiset trubaduuri (amk) tutkinnot 2016
Ylimääräinen haku uuteen koulutusohjelmaan alkaa tänään samanaikaisilla tiedotustilaisuuksilla klo 17 Tampereen raatihuoneella ja Virtain Teboilin baarissa. Puolet opiskelijoista sijoitetaan hiljaisen viestinnän suuntautumisvaihtoehtoon Virroille ja puolet urbaanin lulaviestinnän yksikköön Tampereelle. Uudesta koulutusohjelmasta valmistuvien tutkintonimike on trubaduuri (amk). Tohloppiin perusteilla oleva Mediapolis on sitoutunut palkkaamaan ainakin puolet vuonna 2016 valmistuvista trubaduureista.

Linkki:
Lulaviestinnän kotisivut, hakulomakkeet ja kaikki
|||
Huhtikuun alku on aina TTVOlle suotuisaa aikaa. Tasan vuosi sitten julkistettiin uutinen uudesta studiostamme:
TTVOn uusi studio saapui
ja kaksi vuotta sitten voittamastamme Larifari-palkinnosta
Lue juttu Larifari-palkinnosta
|||

1 comments:

Sohvi kirjoitti...

Mahtava juttu! Hienoa luovuutta! t. Lulaprofessori Sofia, suoraan Barcelonasta - siellä osataan arvostaa Lulaismia!