lauantai 14. huhtikuuta 2012

MediaCityUK:n avajaiset

Salfordin vaihtoyliopistomme viime syksynä avattu MediaCityUK-kampus vihittiin käyttöön kuninkaallisin voimin, kun kuningatar ja Edinburghin herttua, prinssi Philip pyörähtivät paikalla tuhatpäisen väkijoukon saattelemana. Vierailu oli osa kuningattaren 60 vuoden valtakautta juhlistavaa Queen’s Diamond Jubilee -kiertuetta.
Kuningattaren saapumista pystyi seuraamaan jättinäytöltä
(Kuva: Ula Jackowska)


Salfordin opiskelijat olivat järjestäneet paljon ohjelmaa virallisia avajaisia varten ja kruunupäillä riittikin ihmeteltävää. Tilaisuutta varten paikalle oli tuotu 3D-hologramminäyttö, jota koristi Salfordin yliopiston logo. Herttua pääsi myös seuraamaan opiskelijoiden työskentelyä tv-studiossa ja tutustumaan Transmissions-projektiin, joka esittelee Salfordin alueen historiaa uuden median keinoin.
Salfordin opiskelijoiden järjestämä Decode/Recode-tapahtuma juhlisti
Alan Turingin 100-vuotispäivää (Kuva: Orry Verrucci)

Vaikuttavin ohjelmanumero oli graafisen suunnittelun ja luovan teknologian opiskelijoiden järjestämä interaktiivinen Decode/Recode-mediatapahtuma, joka juhlisti matemaatikko ja tietojenkäsittelytieteen isän, Alan Turingin 100-vuotissyntymäpäivää. 24 tunnin live media jam esitteli Turingin inspiroimia töitä, joiden teemat käsittelivät tekoälyä, ohjelmointia, biologisia järjestelmiä ja Turingin elämänhistoriaa mm. animaation, äänen, videon, kuvitusten ja performanssin muodossa. Tapahtumaan otti osaa taiteilijoita, opiskelijoita ja akateemikoita Salfordin yliopistosta ja sen 24 kumppaniyliopistosta ympäri maailman. MediaCityUK toimi tapahtuman keskuspaikkana ja paikallinen yleisö pääsi seuraamaan ohjelmaa viideltä videoseinältä.
Kiveen hakattu visiitti
MediaCityn keväistä tunnelmaa (+20c) maaliskuun lopulla

Salfordin yliopiston MediaCityUK-kampuksella opiskelee 1,500 opiskelijaa useissa eri media-alan koulutusohjelmissa (animaatio, videopelit, tv & radio jne). TTVO:n opiskelijathan voivat kätevästi käydä siellä viettämässä lukukauden tai vaikka kaksi.

Teksti: Johanna Peltola
Kuvat: Ula Jackowska, Orry Verrucci, Johanna Peltola
Johanna opiskelee kansainvälisessä koulutusohjelmassamme Degree Programme in Media
Lue lisää opiskelusta Median koulutusohjelmassa 
 
|||

0 comments: