perjantai 30. maaliskuuta 2012

Valokuvataiteen erikoistumisopintolaiset näytteillä!


Valokuvataiteen erikoistumiskurssilaisten kolme näyttelyä on parastaikaa esillä Tampereella:

Galleria Kapriisi 21.3. - 15.4.2012
Hämeenpuisto 25, 33210 Tampere
Avoinna:Ti - To 11 - 17, Pe - Su 12 - 16

Tina Jokitalo: 
Conundrum - Drifting sweep
'Cruise Her Fiction'

 Näyttelyn teoksissa kohdataan kaksi maailmaa, Conundrum-sarjassa lähestyn leikkimielisesti naista objektina mutta myös osallistuvana kohteena sekä taiteessa että minä-taiteilijan näkökulmasta. Vastakohtana Drifting Sweep -sarjan tytön mennyttä maailmaa luo kontrastin, ajelehtivana pyyhkäisynä. Pohdin tätä syntynyttä dialogia, tutkimalla valokuvan fyysistä esitysmuotoa, kuinka realismin läsnäolo voidaan lavastaa sisällöllisesti uuteen muotoon.

www.tinajokitalo.com

Maria Kärkkäinen:
Pekinrinne - paikka kasvulle

'Paikka kasvulle'

”Lapsuudenkotini. Paikka jonne voi mennä onnellisena, onnettomana, ymmällään, hämillään, kolhuilla, juuri sellaisena kun on.”
Pekinrinne jää elämään muistoihin ja kuviin. Näyttely on kunnianosoitus lapsuuden maisemille ja rakkaalle perheelleni, joka on tukenut minua elämäni onnellisimpina hetkinä ja myös raskaina sekä vaikeina aikoina. Näyttely on myös kertomus perheeni kasvusta yhdessä sekä kuvaus onnen hetkistä. Näyttelyn kautta haluan hyvästellä menneen ja samalla toivottaa tervetulleeksi uuden alun. Näyttelyn kuvat on kuvattu vuosien 2005-2010 aikana.

http://www.bymariak.com/

Galleria Koppelo 2.3.-31.3.2012
Hämeenpuisto 25 (Metson vastapäätä)
Avoinna Ma–Pe klo 12–17.30 La klo 12–15

Jyrki Hirvensalo:
Kaukaiset vuoret - Distant Mountains

'Sipoo 2011'  Vuori on enemmän kuin “vuori”   

Havaitseminen on nopeaa ja hidasta. Säikähdämme hämähäkkiä tai nappaamme tennispallon ennen kuin ehdimme ajatella asiaa sen enempää. Jos meillä on hieman enemmän aikaa, omat kokemuksemme ja muistomme pääsevät vaikuttamaan havaintoomme. Vuoren nähdessämme näemme helposti vain “vuoren”. Silloin katselemme pikemminkin omaa kokemustamme kuin sitä, mitä todella näemme.

http://www.egoblock.co.uk/

0 comments: