tiistai 3. huhtikuuta 2012

Ikuisessa Galleriassa Laura Rytkösen videoinstallaatio Etsimässä turvallista tilaa
Ikuinen Galleria
Avoinna 3.-13.4.
ma-ke klo 10-16
to-pe klo 10-18
Nainen seisoo pimeydessä. Hänen ympärillään on vain muutamia viitteitä tilasta. Hän hallitsee ympäristöään katseellaan ja järjestelevällä toiminnalla. Pysähtynyttä hallintaa seuraa aina poissuljettu liike, pyrkimys vapautumiseen.
Etsimässä turvallista tilaa on kaksikanavainen videoinstallaatio, joka pohtii itsensä rajoittamisen ja turvallisuuden kokemuksen välistä suhdetta. Näyttely tutkii tilannetta, jossa ihminen pyrkii luomaan turvaa itsensä ja ympäristönsä täydellisen hallinnan kautta. Hallinta on pahimmillaan pysähtynyt voima, joka pelkää muutosta.
Laura Rytkönen on Tampereen ammattikorkeakoulusta keväällä 2012 valmistuva kuvataiteilija. Hän on käsitellyt teoksissaan viimeaikoina sosiaalisten tilanteiden jännitteisyyttä. Hänen teoksiaan on nähty viimeksi mm. Nuoret 2011 näyttelyssä Helsingin Taidehallissa, Tampereen elokuvajuhlien kotimaisessa kilpailussa 2011, sekä European Media Art Festivaleilla Saksan Osnabrückissa.

Yhteystiedot:
laura(at)laurarytkonen.com
www.vimeo.com/laurarytkonen
(tulossa: www.laurarytkonen.com)

Facebook: https://www.facebook.com/events/373324429366125/
----------------------
Lue lisää juttuja Laurasta/Lauralta
----------------------
http://www.ikuinengalleria.tamk.fi/

Ikuinen Galleria on Finlaysonin alueella osoitteessa Finlaysoninkuja 3. toimiva taidetila, jossa esitellään tuoretta ja kiinnostavaa nykytaidetta. Sen tärkein tavoite on mahdollistaa Tampereen ammattikorkeakoulun taiteen ja viestinnän koulutusohjelmien opiskelijoiden kokeileva näyttelytoiminta. Lisäksi se toimii näyttelytilana myös muiden taidekoulujen opiskelijoille ja opettajille Suomessa ja ulkomailla. 

0 comments: