maanantai 23. huhtikuuta 2012

Wirtaus oli yleisömenestys!


Tätä toivottiin Virroille. Tämä saattiin Virroille. JVG vauhdissa. KUVA: Ulla-Riikka Haapanen.
Wirtaus 2012 sai runsaasti yleisöä liikkeelle lauantaina. Kisapirtillä laskettiin olleen illan aikana lähes 300 henkilöä. Kansainvälistä väriä nähtiin niin esiintyjien kuin yleisönkin joukossa. IP digisomemar -intensiiviohjelman osallistujat eri puolilta Eurooppaa osallistuivat myös tapahtumaan.
Illan päätähtenä nähtiin JVG (Jare&VilleGalle). Suuri osa yleisöstä tuli paikalle myös erityisesti ruotsalaisen Self Deceptionin keikan vuoksi. Nousevan ruotsalaisbändin kiertue järjestettiin myös opiskelijatyönä. Seuravaan iltana vuorossa oli Helsingin keikka. Muina esiintyjinä Wirtauksessa nähtiin lisäksi erinomaisiksi osoittautuneet Madcraft ja Bad King. Illan jokaiselle löytyi yleisöstä omia faneja ja nimikirjoitukset vaihtoivat omistajaansa.
 
Oheisohjelmaksi tuotettu Xbox Kinect-pelimahdollisuus herätti myös suurta suosiota heti ovien avauduttua ja esiintyjien väliajoilla.
 
Tapahtuman järjestelyistä ja kaikesta teknisestä toteutuksesta vastasivat TAMKin digitaalisen äänen ja kaupallisen musiikin opiskelijat sekä mediaosuuskunta MusicActive. Tilaisuuden taltioivat TAMKin käsikirjoittamisen ja kuvallisen ilmaisun opiskelijat monikameratuotantona. Järjestelyihin osallistuivat onnistuneesti myös Pirkanmaan ammattiopiston, Pirkon, opiskelijat.
 
- Ilta meni kaikin puolin nappiin jo ennakkovalmisteluista lähtien. Markkinointi sekä sponsorihankinta onnistuivat. Opiskelijat osoittivat huippuosaamista kaikilla tuotannon osa-alueilla ja saivat yhteistyökumppaneilta ja bändeiltä mairittelevaa palautetta. Myös yleisö viihtyi todella hyvin. Tällaisen osaamisen näytön jälkeen opiskelijat on ilo päästää ensimmäiselle työharjoittelujaksolleen maamme keskeisiin musiikkialan yrityksiin, kiittelee viestinnän koulutuspäällikkö Timo Kivikangas.
 
Kiitokset vielä kaikille yhteistyökumppaneille, jotka mahdollistivat tapahtuman onnistumisen.
Tavataan ensi vuonna! Kommentoi tätä tekstiä ja kerro, kenet haluaisit esiintymään ensi vuoden Wirtaukseen.
Self Deception (SWE) vakuuttavana. KUVA: Ulla-Riikka Haapanen.

0 comments: