perjantai 1. huhtikuuta 2011

TTVOn uusi studio saapui - avoimet ovet tänään!

TAMKin uusi elokuvastudio. Takavasemmalla taiteen uusi rakennus

Tampereen ammattikorkeakoulun ja 21st Century Fox studioiden välillä solmitun yhteistyösopimuksen mukaisesti TTVOn uusi studiorakennus asennettiin eilen paikalleen TAMKin pääkampusalueelle B-talon viereiselle aukiolle.

Järjestelyn seurauksena vuodelle 2015 suunniteltu muutto aientuu neljällä vuodella, kun nykyisin Finlaysonilla toimivat koulutusohjelmat aloittavat syyslukukauden uusissa tiloissa.

21st Century Fox Studios tarvitsee TTVO:n nykyiset tilat Finlaysonilla seuraavaa suurtuotantoaan varten. Ainakin viisi tuotantokautta kuvattava sarja Cotton Factory Maiden perustuu kirjailija Arto Kaurismäen romaaniin Pumpulitehtaan tyttö, jota Yhdysvalloissa on painettu jo 15 miljoonaa.

Kuvataiteen uusien tilojen rakentaminen on jo käynnissä, ulkoseinät ovat jo pystyssä. Kuvassa ne näkyvät takavasemmalla.

TAMKin taiteen ja viestinnän osaston ylidekaani Artur Björkbacka ei salaa tyytyväisyyttään: "Kaupassa TAMKin rakennus Finlaysonilla siirtyy 20th Century Foxin omistukseen, vastineeksi Fox on siirtänyt ajanmukaisen, uusimmalla VHS-tekniikalla varustetun Lontoon elokuvastudionsa TAMKin pääkampukseen viereen, ja rakentaa uuden rakennuksen kuvataiteelle", riemuitsee Björkbacka. "Eikä tässä kaikki", hän myhäilee: "Jokaiselle elokuvataiteen koulutusohjelman opiskelijalle on palkallinen puolen vuoden työharjoittelupaikka yhtiön Hollywoodin studioilla seuraavat 20 vuotta. Sokerina pohjalle 21st Century Fox on ostanut 237 latoa pohjanmaalta maalaustaiteen opiskelijoiden harjoitusalustoiksi - se tekee yhteensä 948 ladonseinää", säteilee Björkbacka.

Uudessa studiossa osoitteessa Kaupinojankatu 34 on tänään klo 10-15 avoimet ovet ja cocacola&popcorn tarjoilu. Cotton Factory Maidenin pääosan esittäjä Meryl Pfeiffer ja TAMKin rehtori Mikko Vähä-lahti jakavat valokuviaan nimmarilla varustettuna.
|||
Virallinen tiedote kaupasta
|||
Huhtikuun alku on aina TTVOlle suotuisaa aikaa. Tasan vuosi sitten julkistettiin voittamamme Larifari-palkinto
Lue juttu Larifari-palkinnosta
|||

1 comments:

Sohvi kirjoitti...

Hienoa, olenkin aina halunnut nähdä Arto Kaurismäen tuotannosta tehtävän laadukkaan tv-sarjan!

Sohvi, vannoutunut Kaurismäki-fani