Tampereen ammattikorkeakoulun elokuvan ja television sekä median tutkinto-ohjelman uutisia kevääseen 2019 asti. Uusi sivusto: https://blogs.tuni.fi/tamkmediapolis/
sunnuntai 28. marraskuuta 2010
New Media Art viikko Liepajassa
Liepajan yliopiston Art Research Lab, latvialainen partnerimme, järjesti viime viikolla oman kansainvälisen viikkonsa työpajoineen ja seminaareineen. Mukana oli opettajia, tutkijoita ja taiteilijoita Alankomaista, Englannista, Latviasta, Liettuasta, Puolasta. Saksasta, Suomesta, Virosta ja Tanskasta, opiskelijoita Alankomaista, Latviasta, Liettuasta ja Suomesta.
Opiskelijat osallistuivat viime viikonloppuna alkaneisiin viiteen työpajaan. Kuva "Make Liepaja Happy" -työpajan performanssista, joka muodostui iloisesta kulkueesta ympäri Liepajan keskustan, ja suuren mainoslakanan pystyttämisestä keskeiselle paikalle. Banderolliin kaupunkilaiset voivat kirjoittaa näkemyksensä seikoista, joita onnellinen Liepaja kaipaa. Mieleen muistui omien kuvataiteen opiskelijoiden 'Vapaa seinä'
Lisää valokuvia 'Make Liepaja Happy' -performanssista
TAMKin kuvataiteen opiskelija Lotta Kallio osallistui Breaking the Timeline työpajaan, ja esittelee kuvassa interaktiivista installaatiotaan kansainvälisen viikon näyttelyssä. Lotta ei ole koskaan aikaisemmin ohjelmoinut, mutta sitkeällä työllä hän sai koodattua upean teoksen, jossa tietokoneen näyttö ryhtyy vuorovaikutukseen yleisön kanssa.
Seminaareissa opettajat esittelivät koulutusohjelmiaan ja vaihtoivat kokemuksiaan kansainvälisestä toiminnasta ja uusista oppimisympäristöistä. Itse pidin esityksen wikeistä ja blogeista oppimisalustoina.
Kuvassa Lenno Veerhoog, Utrecht School of the Arts, esittelee opetusmetodeja Hilversumissa.
Ohjelmaan kuului myös lyhyt tutustuminen Liepajan nähtävyyksiin. Kuvassa opettajat tutkimassa tsaarin Venäjän linnoituksen raunioita Karostassa.
Lisää kuvia Karostan raunioista
Viikko päättyi eilen taiteilijapuheenvuoroihin, mukana vuosittain meillä vieraileva Chris Hales SmartLabista, Lontoosta.
Kansainvälinen viikko oli erinomaisesti järjestetty, opiskelijoiden työpajojen näyttelyt erinomaisia ja seminaarit antoivat tukun uusia ideoita kehittää opetussuunnitelmia ja oppimisympäristöä.
Saamme myös uusia osanottajia omalle kansainväliselle viikollemme 11.-15.4!
Englanninkielinen blogimme seurasi Liepajan kansainvälistä viikkoa tiiviisti, jos haluat yksityiskohtaisempia tietoja työpajoista tai viikon muusta sisällöstä, seuraa tätä linkkiä.
|||
International New Media Art Week
Art Research Lab
|||
lauantai 27. marraskuuta 2010
Miro Laihon 8 kylvää kauhua
Ohjaaja Miro Laihon esituotannossa oleva "8" on Blind Spot Picturesin tuottama 30-minuuttinen psykologinen kauhuelokuva, joka on osa Laihon, kuvaaja Jaakko Tuuren sekä leikkaaja Ville Hakosen opinnäytetöitä. Sille ollaan paraikaa hakemaan tuotantotukea sekä yhteistyökumppaneita. Elokuvan kotisivut löytyvät osoitteesta http://shortfilm8.com Sieltä voi katsoa teaserin, konseptikuvia, esituotannon making of - materiaalia ja paljon muuta! Elokuvan kotisivujen ja interaktiivisen teaserin on tehnyt tuotannon opiskelija Juha Lindstedt osana opinnäytettään.
Elokuvan markkinoinnissa ja mainonnassa on hyödynnetty innovatiivisia menetelmiä, kuten interaktiivista teaseria ja sosiaalisen median yhteisöllisyyttä.
Elokuvan Facebook - sivu
Logline
“8” on lyhyt psykologinen kauhuelokuva ihmisistä, jotka joutuvat elämään hirvittävimmät muistonsa ja kokemaan pahimmat traumansa uudelleen.
Synopsis
Linda on nuori psykologian opiskelija, joka haluaa auttaa psykoosiin vajonnutta miesystäväänsä Rikua viemällä hänet mystiseen luolaan, jossa ihmisen alitajunta ja muistot alkavat elää omaa elämäänsä. Linda tajuaa, ettei voi auttaa Rikua, ennen kuin on kohdannut omat pahimmat traumansa uudelleen.
Ohjaajan sana
Tunnetko toisen ihmisen ennen kuin tiedät hänen synkimmät salaisuutensa? Pystytkö näkemään ihmisen hänen tekojensa takana ja antamaan anteeksi? Kykenetkö saavuttamaan mielenrauhan ennen kuin olet kohdannut hirvittävimmät muistosi? Näitä aiheita käsittelee 30 - 35 - minuuttinen psykologinen kauhulyhytelokuva ”8.”
“8” katsoo ihmisen pirstaloituneen mielen sisään ja pimeyteen, joka asuu meissä kaikissa. Se tutkii myös vahvoja defenssimekanismeja, jotka suojelevat meitä hulluudelta ja kaaokselta. Useillä meistä on trauma, joita emme halua muistaa, joten kiellämme sen, muutamme muistoa, tai unohdamme sen kokonaan. Mitä tapahtuu, kun nuo defenssimekanismit lakkaavat toimimasta ja kun todellisuus ja kaoottinen harha kamppailevat kukin olemassaolostaan?
Elokuva perustuu Timothy Learyn 1960 - 70 - luvuilla kehittämään tietoisuuden kahdeksan tason teoriaan. Hän uskoi ihmismielen jakautuvan kahdeksaan tasoon, joista ensimmäiset neljä ovat aktivoituina vasemmassa aivopuoliskossa ja toiset neljä oikean aivopuoliskon piilotasoja. Avautuessaan piilotasot mahdollistaisivat ihmisessä telepatian, universaaliin kollektiiviseen tietoisuuteen liittymisen ja lopulta jopa ajan ja paikan ylittävän valaistumisen tason.
Learyn kokeisiin liittyi mediaation ja joogan lisäksi vahvasti psykedeelisten huumeiden käyttö. Vaikka elokuva käsittelee Learyn teoriaa, se ei seiso hänen metodiensa takana, eikä halua glorifioida huumeiden käyttöä millään tasolla. Myös väkivalta näytetään elokuvassa raaimmillaan, eikä sitä romantisoida.
Unelmani on nostaa suomalaista genre-elokuvaa kansainvälisellä tasolla, koska uskon, että meiltä löytyy siihen potentiaalia. On aika alkaa tehdä uskottavalla tasolla muutakin kuin päivittäistä draamaa tai komediaa. “8” yhdistää synkkää draamaa jopa surrealistisille tasoille yltävään psykologiseen kauhuun. Elokuvassa “Tahraton mieli” kohtaa David Lynchin ja paikoitellen raa’an realismin.
Minua itseäni on aina kiinnostanut ihmismielen rakenne, ihmisen defenssien ja sitä myötä kulissien ylläpitäminen ja todellisen minän löytäminen. Jos osaisimme kohdata vaikeat asiat ja uskaltaisimme olla oma itsemme, elämämme helpottuisi huomattavasti. Toivon, että “8” herättää ajatuksia minuuden ja ihmisyyden löytämisestä sekä rakkauden parantavasta voimasta. Olemme ihmisinä kaikki samanlaisia ja meidän on autettava toinen toisiamme.
Miro Laiho
Ohjaaja / käsikirjoittaja
|||
perjantai 26. marraskuuta 2010
Scoren lautapeli-workshop – UHKA
Jälleen kerran rakkaalla pelikerhollamme Scorella oli jotakin tarjota innokkaille opiskelijajäsenilleen (lämmin kiitos Eevi Korhoselle, joka organisoi tapahtuman!) Tällä kertaa aiheena oli lautapelikehitys. Omasta pelistään, UHKAsta kertomaan saatiin Mikko Erjo ja Mikko Oinonen.
Aluksi saimme kuulla lyhyesti pelin kehityksen historian. UHKAa on kehitelty ja testattu vuosien varrella muun muassa RoPeconissa ja Traconissa. Herrat antoivat mielenkiintoisia neuvoja pelinkehitykseen omien kokemustensa perusteella ja painottivat pelidemon testauksen tärkeyttä. Itse innostuin oman lautapelin kehittelystä niin paljon, että aloin miettiä mahdollisia kiinnostavia konsepteja, joista voisi saada aikaan mielekkään pelin. Ehkä vielä joskus!
Saimme myös kokeilla UHKAa itse. Pelin tarkoituksena on pelata kuudella avaruusjääkärillä (joilla kullakin on oma erikoistaitonsa) ja suorittaa annettu tehtävä kuolematta. Tätä vaikeuttavat alienit, jotka pyrkivät tappamaan kaikki ihmiset pelilaudalta. Pelin luojien teemana on luoda nimensä mukaisesti uhkaava tunnelma. Pelaaja ei voi välttämättä tietää, mistä pimeästä nurkasta avaruuden asukkeja (xenoideja) hyökkää syliin seuraavaksi.
Ensimmäinen erä oli harjoittelua. Pelasimme 7 hengen voimin: 6 pelasi avaruusjääkäreitä ja yksi xenoideja, tappaen ihmisiä minkä ehti. Juuri se koituikin ryhmän ongelmaksi. Strategia puuttui ja alienit motittivat ihmiset. Toisella kierroksella yllätyksiin osattiin jo varautua paremmin, eikä vahinkoa koitunut niin nopeasti. Jääkärit voittivat...MELKEIN.
UHKAn pelaaminen on todella hauskaa ja mielekästä. Huvittavinta olivat ironiset tapahtumat, kuten parantumishuoneen muuttuminen kuolemankammioksi yllättävän ilmastointikanavan ansiosta. Itse ostan pelin heti, jos Mikot saavat sen julkaistua. Toivottavasti pian!
Kuvassa: Innokkaita peli-ihmisiä suunnittelemassa seuraavaa siirtoa.
Teksti: Emma Kiiski
Kuva: Mikko Erjo, UHKA-Team
|||
Labels:
pelikoulutus,
pelit,
Score
torstai 25. marraskuuta 2010
Yhteinen joulujuhla kolmatta kertaa Virroilla
Jouluista musisointia, pikkutonttujen tanssahtelua ja paljon muuta on luvassa tänä vuonna Kurjenkylän kylätalolla 1.12.2010 klo 18.00 alkaen. Virtain yhteinen joulu kokoaa tänä vuonna jo kolmatta kertaa eri-ikäiset ihmiset Virroilta ja lähikunnista yhteen nauttimaan jouluisesta ohjelmasta. Kurjenkylään on järjestetty ilmainen kuljetus Virtain torilta klo 17.20. Paluukyyti on luvassa keskustaan tapahtuman jälkeen.
Joulun tunnelmaan johdattelevat illan aikana muun muassa Kurjenkylän koulun opiskelijat Unelmien ukkomies-näytelmällään sekä tonttutanssillaan, Virtain Lukio jännittävällä näytelmällään Korvatunturin tietokatkos sekä Merikanto-opisto piristävällä musiikkiesityksellään. Illan aikana myös TAMKin jouluyhtye virittää kaikki hyvälle joulumielelle yhteislaulun voimin.
Joulujuhlassa on tarjolla puuroa ja mehua. Myös itse Joulupukki on lupautunut vierailemaan tapahtumassa ja tuomaan pienen yllätyksen perheen nuorimmille. Järjestäjät toivovat, ettei omia lahjoja tuotaisi. Tapahtuma tarjoiluineen on maksuton.
Virtain yhteinen joulu -tapahtuman ajatuksena on kiertää vuosittain Virtain eri kylissä. Ensimmäisenä vuonna tapahtuma järjestettiin Perinnekylässä, viime vuonna Kotalassa ja tänä vuonna Kurjenkylässä. Tapahtuma järjestetään aina joulukuun ensimmäisenä päivänä.
- Kylät ja kyläkoulut ovat olleet aktiivisesti mukana tapahtumajärjestelyissä. Esimerkiksi Kurjenkylän koulun ja kyläyhdistyksen rooli yhteistyökumppaneina on ollut merkittävä. Kylätoimijat vastasivat muun muassa tarjoilun toteuttamisesta, valmistivat omia ohjelmanumeroitaan tapahtumaan, järjestivät tapahtumapaikan sekä osallistuivat tapahtuman markkinointiin, kiittelee tapahtuman järjestelyvuorossa tänä vuonna ollut opiskelijaryhmä.
Tapahtuman järjestelyistä vastaavat Tampereen ammattikorkeakoulun viestinnän koulutusohjelman 'Digitaalinen ääni ja kaupallinen musiikki' – suuntautumisvaihtoehdon toisen vuoden opiskelijat sekä mediaosuuskunta MusicActive. Jouluista tunnelmaa mukana luomassa olivat tänä vuonna Kurjenkylän kyläyhdistys, Virtain kaupunki, Virtain osuuspankki, S-market sekä K-market Vadelma.
Tapahtuma on Facebookissa. Liity ryhmään!
Joulun tunnelmaan johdattelevat illan aikana muun muassa Kurjenkylän koulun opiskelijat Unelmien ukkomies-näytelmällään sekä tonttutanssillaan, Virtain Lukio jännittävällä näytelmällään Korvatunturin tietokatkos sekä Merikanto-opisto piristävällä musiikkiesityksellään. Illan aikana myös TAMKin jouluyhtye virittää kaikki hyvälle joulumielelle yhteislaulun voimin.
Joulujuhlassa on tarjolla puuroa ja mehua. Myös itse Joulupukki on lupautunut vierailemaan tapahtumassa ja tuomaan pienen yllätyksen perheen nuorimmille. Järjestäjät toivovat, ettei omia lahjoja tuotaisi. Tapahtuma tarjoiluineen on maksuton.
Virtain yhteinen joulu -tapahtuman ajatuksena on kiertää vuosittain Virtain eri kylissä. Ensimmäisenä vuonna tapahtuma järjestettiin Perinnekylässä, viime vuonna Kotalassa ja tänä vuonna Kurjenkylässä. Tapahtuma järjestetään aina joulukuun ensimmäisenä päivänä.
- Kylät ja kyläkoulut ovat olleet aktiivisesti mukana tapahtumajärjestelyissä. Esimerkiksi Kurjenkylän koulun ja kyläyhdistyksen rooli yhteistyökumppaneina on ollut merkittävä. Kylätoimijat vastasivat muun muassa tarjoilun toteuttamisesta, valmistivat omia ohjelmanumeroitaan tapahtumaan, järjestivät tapahtumapaikan sekä osallistuivat tapahtuman markkinointiin, kiittelee tapahtuman järjestelyvuorossa tänä vuonna ollut opiskelijaryhmä.
Tapahtuman järjestelyistä vastaavat Tampereen ammattikorkeakoulun viestinnän koulutusohjelman 'Digitaalinen ääni ja kaupallinen musiikki' – suuntautumisvaihtoehdon toisen vuoden opiskelijat sekä mediaosuuskunta MusicActive. Jouluista tunnelmaa mukana luomassa olivat tänä vuonna Kurjenkylän kyläyhdistys, Virtain kaupunki, Virtain osuuspankki, S-market sekä K-market Vadelma.
Tapahtuma on Facebookissa. Liity ryhmään!
3. vuosikurssin opiskelijat opettivat lapsille elokuvaa
Vilpeilän kyläkoulun 3. - 6. luokkalaisia "Oppitunti"-lyhytelokuvan kuvauksissa |
Elokuva- ja televisioilmaisun 3. vuosikurssin alussa toteutettavat “3 minuuttiset” lyhytelokuvat erosivat toteutustavoiltaan hyvin monella tavalla. Tämän totesivat erityisesti “Oppitunti”-lyhytelokuvan ydintyöryhmä: ohjaaja Outi Hartikainen, kuvaaja Hannu Koivuranta, äänisuunnittelija Mikko Koskinen, valaisija Jenni Riutta sekä tuottaja Joni Luomanen.
“Oppitunti”-lyhytelokuva sijoittuu 60-luvun alkuun pieneen kyläkouluun ja kuvauspaikan etsinnät aloitettiin hyvissä ajoin syksyllä. Kilpailutuksen jälkeen useiden koulujen joukosta valittiin Kangasalla Sahalahdessa sijaitseva Vilpeilän kyläkoulu.
“Mikäli aiotaan tehdä elokuva lasten kanssa, täytyy heidän tietää jotain elokuvanteosta,” tuumi ryhmä keskenään. Syntyi ajatus vierailla koulussa aktiivisesti ennen varsinaisia kuvauksia ja opettaa lapsille elokuvanteon perusteita. Vilpeilän kyläkoulun rehtori Vesa Saarinen otti opiskelijat vastaan ilomielin ja innostui ajatuksesta. Seuraavan neljän viikon ajan työryhmä kävi puhumassa 3.-6. luokkalaisille elokuvanteosta päämääränään innostaa heitä tekemään omia elokuvia tarjoamalla perustietämys mm. kuvakerronnasta. Samalla ohjaaja saisi tilaisuuden etsiä oikeat lapset elokuvan päärooleihin.
Opetussessiot kestivät vaihtelevasti 45 minuutista ja kahteen tuntiin koska tunnit olivat osa lasten virallista koulunkäyntiä. Työryhmä aloitti tunnit koulun normaalin käytännön mukaisesti kello 8.30 aina keskiviikkoaamuisin.
Ensimmäisillä kerroilla ryhmä teki itsensä tutuksi lapsille puhumalla elokuvanteon eri roolijaoista ja niiden tärkeydestä. Seuraavalla kerralla ohjaaja piti tunnin yksin luodakseen itsensä ja lasten välille luottamuksen tulevia kuvauksia silmälläpitäen. Ratkaisu oli oikea.
Kuvauksia edeltävinä kertoina syvennettiin lasten tietämystä kuvakerronnasta, valoilmaisusta, leikkauksesta ja ohjaamisen tarkoituksesta. Lapset tutustutettiin myös työturvallisuuteen ja tekniseen kalustoon. Samalla ohjaaja pääsi ensimmäisen kerran ohjaamaan lapsia kohtausharjoituksissa, jotka myös videoitiin. Videot toimivat eräänlaisina roolitusnauhoina, joiden pohjalta päärooleihin valittiin Anette Salo, Matti Hölli ja Laura Kurki. Lisäksi elokuvassa esiintyy 10 reipasta lasta avustajina. Opettajan roolin teki Ulla-Maija Siikavire, joka on tuttu mm. televisiosarjasta “Lehmän vuosi”, sekä esimerkiksi TTVO:n entisen opiskelijan Arttu Haglundin lopputyöelokuvasta “Ihmisiä tiellä”.
“Oppitunti”-lyhytelokuva kuvattiin Vilpeilän kyläkoulussa ja sen lähiympäristössä 19. - 21. marraskuuta. Seuraa blogia ahkerasti, sillä kuvauksista on tulossa oma juttu myöhemmin!
Teksti ja kuva: Hannu Koivuranta
|||
keskiviikko 24. marraskuuta 2010
Ikuinen Galleria: Liisa Ahlforsin installaatio Marraskuun päivät
Ikuinen Galleria
25.11.- 3.12.2010
Liisa Ahlforsin installaatio Marraskuu
Avoinna ma-pe 12-16
Finlaysoninkuja 3 Tampere
Tervetuloa avajaisiin keskiviikkona 24.11.2010 klo 16-18!
Marraskuussa maisemaan kasvaa pimeys kiinni. Mutta pimeyskin voi olla samettinen, ja joka tapauksessa se on väliaikainen. Silitä sitä vielä kun voit.
Marraskuun päivät on toinen osa tusinaa, joka ajallisten prosessien ja erilaisten materiaalien kautta luo tilaan vaihtoehtoisia narratiiveja.
Liisa Ahlfors on Tampereen ammattikorkeakoulun kuvataiteen koulutusohjelman neljännen vuoden opiskelija.
|||
Ikuinen Galleria
Ikuinen Galleria (Facebookissa)
Ikuisen Gallerian aikaisemmat näyttelyt (TTVO blogi)
|||
25.11.- 3.12.2010
Liisa Ahlforsin installaatio Marraskuu
Avoinna ma-pe 12-16
Finlaysoninkuja 3 Tampere
Tervetuloa avajaisiin keskiviikkona 24.11.2010 klo 16-18!
Marraskuussa maisemaan kasvaa pimeys kiinni. Mutta pimeyskin voi olla samettinen, ja joka tapauksessa se on väliaikainen. Silitä sitä vielä kun voit.
Marraskuun päivät on toinen osa tusinaa, joka ajallisten prosessien ja erilaisten materiaalien kautta luo tilaan vaihtoehtoisia narratiiveja.
Liisa Ahlfors on Tampereen ammattikorkeakoulun kuvataiteen koulutusohjelman neljännen vuoden opiskelija.
|||
Ikuinen Galleria
Ikuinen Galleria (Facebookissa)
Ikuisen Gallerian aikaisemmat näyttelyt (TTVO blogi)
|||
tiistai 23. marraskuuta 2010
Veteraanimuseon multimediaopastus nähtävillä nyt Internetissä
Sotaveteraanien museohuone siirtyi viime kesänä multimedia-aikaan Virtain Perinnekylässä. Audiovisuaalisen opastuksen toteutti Tampereen ammattikorkeakoulun medianomiopiskelija Tero Ahlfors yhteistyössä Juho Mannisen, Annina Österin ja Elina Knuuttilan kanssa. Multiamediatoteutuksen alkuperäinen käsikirjoitus on lähtöisin Pentti Jouttijärveltä Virtain Sotaveteraanit ry:stä.
Nyt veteraanimuseon multimediaopastus on nähtävissä myös Internetissä. Perinnekylän veteraanimuseossa opastus palvelee kävijöitä kesäkauden ajan.
Nyt veteraanimuseon multimediaopastus on nähtävissä myös Internetissä. Perinnekylän veteraanimuseossa opastus palvelee kävijöitä kesäkauden ajan.
maanantai 22. marraskuuta 2010
'Fall Down' Bang! Short Film Festivalille
Elokuvallinen Taideteos kurssilta viime toukokuussa valmistunut Janne Keräsen käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, Fall Down, on valittu Englannin Nottinghamissa 26.-28.11.2010 järjestettävän Bang! Short Film Festivalin ohjelmistoon.
Fall Down on surrealistinen lyhytelokuva miehestä, joka liikkuu muistojen syövereissä, todellisuuden eri tasoilla, muistellen mennyttä parisuhdettaan. Elokuvan tarina avautuu subjektiivisen näkökulman kautta.
Elokuvan tuotantoryhmä koostui valtaosin 07-vuosikurssin opiskelijoista:
Tuottaja Santtu Jaakkola, kuvaaja Joni Ulmanen, leikkaaja Markus Aaltonen, äänisuunnittelija/säveltäjä Jarkko Hietanen, valaisija Jaakko Tuure, tarpeisto Anne-Mari Musturi, kamera-assistentti Hannu Käki sekä grip/bestboy Juha-Pekka Virtanen.
Näytteijöinä Anu Seppälä sekä Risto Olenius. Elokuva kuvattiin 16 mm filmille toukokuussa 2010.
Elokuvaa esitetään Nottinghamin Broadway Cinema teatterissa kokeelliseen elokuvaan suuntautuneessa HEdge-sarjassa lauantaina 27.11 klo 19:30 & 21.30.
Janne Keränen
|||
Bang! Short Film Festival
|||
Fall Down on surrealistinen lyhytelokuva miehestä, joka liikkuu muistojen syövereissä, todellisuuden eri tasoilla, muistellen mennyttä parisuhdettaan. Elokuvan tarina avautuu subjektiivisen näkökulman kautta.
Elokuvan tuotantoryhmä koostui valtaosin 07-vuosikurssin opiskelijoista:
Tuottaja Santtu Jaakkola, kuvaaja Joni Ulmanen, leikkaaja Markus Aaltonen, äänisuunnittelija/säveltäjä Jarkko Hietanen, valaisija Jaakko Tuure, tarpeisto Anne-Mari Musturi, kamera-assistentti Hannu Käki sekä grip/bestboy Juha-Pekka Virtanen.
Näytteijöinä Anu Seppälä sekä Risto Olenius. Elokuva kuvattiin 16 mm filmille toukokuussa 2010.
Elokuvaa esitetään Nottinghamin Broadway Cinema teatterissa kokeelliseen elokuvaan suuntautuneessa HEdge-sarjassa lauantaina 27.11 klo 19:30 & 21.30.
Janne Keränen
|||
Bang! Short Film Festival
|||
sunnuntai 21. marraskuuta 2010
IMPeriumin vastaisku
Neil Hopkinsin visuaalistä revittelyä Tähtipäivien teemaan liittyen |
Asiaa tarkasti pohdittuani olen päätynyt siihen tulokseen, että Interactive Media Programme -linja on loistava. Syy siihen löytyy sen järjettömästä monipuolisuudesta. Tiedän, että tämä kuulostaa häpeämättömältä markkinoinnilta, mutta viime aikoina olen todella huomannut, kuinka paljon ja eri aloilta olen koulussa oikeastaan jo oppinut - vaikka alkumetreillä vasta toisen vuoden opiskelijana tallustankin.
Kun kuulin, että toisen vuoden keväämme on opiskeluissa pyhitetty jollekin mediaprojektille, mieleeni pälkähti lähes samantien ajatus Tähtipäivistä. Olen ollut tähtiharrastaja jo reilut 20 vuotta (ei, en tiedä milloin aloitin, tuttavani sanoivat että olin tähtipöhkö jo nelivuotiaana) ja tähtitieteestä onkin muotoutunut jo elämäntapa. 15 vuotta olen ollut aktiivijäsenenä omassa tähtiharrastusyhdistyksessäni Turun Ursassa (voi, nyt kaikki manselaiset saavat tietää mistä olen kotoisin!) ja ajan myötä olen löytänyt itseni jopa Uudesta-Seelannista työskentelemässä tähtitieteen oppaana. En taida olla siis ihan riviharrastaja enää.
Tähtipäivät ovat Tähtitieteellinen yhdistys Ursan jokavuotinen tapahtuma. Vuonna 2011 se järjestetään Turussa. Minä ja eräs tähtiharrastajaystäväni ovat tapahtumassa vetovastuussa ja mukana on myös toinen IMP, Neil Hopkins. Minä ja Neil olemme aivomyrskynneet jo paljon ajatuksia, joita hamuamme päästä toteuttamaan. TAMK on lupautumassa tapahtumaan yhteistyökumppaniksi, joten sitä kautta saamme rajut määrät kaikenlaista yleisöä kutkuttavaa.
Tuntuu siis edelleen aika yllättävältä huomata, kuinka paljon eväitä ja ideoita opiskelu on tälle projektille jo antanut. Toisen vuoden IMPien varsinainen TAMKin oppituntityö loppuu tänä jouluna, ensi kevät on varattu projekteille, ensi lukuvuosi vaihdolle ja työharjoittelulle ja viimeinen vuosi lopputyölle. Tähtipäivien puuhailussa ynnä muussa vastaavassa sitä tietysti vasta tosissaan oppiikin, itse olen onnekas että minulle tupsahti moinen mahdollisuus toteuttaa armasta harrastustani koulun varjolla.
Kaikkien tähtitieteestä ja -harrastuksesta kiinnostuneiden kannattaakin siis jo nyt varata kalenteriin vapaaksi viikonloppu 19.-20.3.2011 ja suunnata Turkuun! Siellä on joku kulttuuripääkaupunkihankekin, mutta vähät siitä, Tähtipäivät ne olla pitää! Tervetuloa!
Lisätietoja:
Tähtipäivät 2011 (Sivut avattu perjantaina)
(Nämä(kin) sivut teille tarjosivat IMP-33 Web Design -kurssilla opitut taidot. Lisää opittua voi tulla päkittämään paikalle ensi maaliskuussa! Aiomme hieman ravistella tähtiharrastuksesta vallalla olevia stereotypioita...)
Eeva-Kaisa Ahlamo
Kirjoittaja opiskelee TAMKin englanninkielisessä median koulutusohjelmassa
|||
Degree Programme in Media (Interactive Media Programme)
Lue lisää IMP-opiskelijoiden elämästä
|||
perjantai 19. marraskuuta 2010
Visio 2010 - voitto kotiin
Heli Lappalainen, Saana Karjalainen, Juuso Palander ja Teemu Kuusimäki |
Visio oli kaikinpuolin hyvin järjestetty tilaisuus. Osallistujat kyyditettiin paikalle ja pois, majoituspaikkana toimivat Sappeen lomakeskuksen hulppeat kahdeksan hengen saunalliset mökit, ruoka oli hyvää ja jopa iltapalaa oli järjestetty mökkeihin.
Tapahtumaan piti valmistautua tekemällä ryhmän kanssa toimeksiantajien asettamat ennakkotehtävät. Tehtävät olivat laajat, mutta hyvin nopeasti ja yksinkertaisesti toteutettavissa. Tietenkin teimme tehtävät ajatuksella, mutta en kokenut niiden kuormittavan muita opintojani.
Lähdön aika saapui ja otimme kahden linja-autollisen voimin suunnan kohti Sappeen lomakylää.
Ensimmäisen illan aikana kaikki osallistuivat innovointiluennolle, jonka päätteeksi pidettiin pieni kilpailuhenkinen ryhmätyö. Tämän jälkeen toimeksiantajat esittäytyivät ja kertoivat tarkemmin toiminnastaan ja itse toimeksiannosta.
Toimeksiantajia oli kaksi: Finnmatkat ja Veikkaus. Saimme ennakkoon toivoa kumman toimeksiannon haluaisimme toteuttaa. Toiveemme oli otettu huomioon ja pääsimme innovoimaan Veikkauksen tehtävää. Toimeksiannon määrittely tiivistetysti oli, että ryhmien tuli kehittää kaksi nettiarpaa Veikkaus.fi-sivustolle. Tarkempia lisätietoa saimme tiedustella toimeksiantajalta ja hänen lähihenkilöiltään, heti tehtävänannon jälkeen. Käytimme mahdollisuuden ja saimme paljon lisätietoa, kohderyhmästä ja suunnasta, johon Veikkaus haluaa viedä toimintaansa.
Toteutus alkoi heti illan tilaisuuden jälkeen. Toimimme tietyt deadlinet sisältävien, järjestäjien laatimien aikataulujen pohjalta ja niihin nojaten suunnittelimme ryhmämme oman aikataulun. Koin proakatemialaisten työskentelytavat todella tehokkaiksi ja mielekkäiksi. Sain heiltä paljon oppia ideointiin ja innovointiin. Järjestelmällinen edistyminen ideoinnissa ja eri vaiheiden tärkeys korostui erilailla kuin aiemmissa vastaavissa tehtävissä työskennellessäni.
Seuraavaan aamuun mennessä olimme saaneet aikaiseksi 7 ehdotuskelpoista aihiota. Käytännössä menimme aamulla vuorollamme esittämään toimeksiantajalle nämä ideat, joista muutamaan he reagoivat hyvin myönteisesti. Esitysaikamme rajoittui 5 minuuttiin joten saimme kaikista ideoista hyvin suoran palautteen ja nopeasti. Toimeksiantaja neuvoi meitä jatkamaan työskentelyämme niin, että seuraavan puolen tunnin aikana valitsemme ne kaksi aihiota, jotka aiomme esittää heille lopullisina tuotoksina myöhemmin iltapäivällä.
Näiden neuvojen jälkeen teimme valintamme ja keskityimme kehittämään kahta ideaamme mahdollisimman tarkoiksi ja selkeiksi paketeiksi. Lopulta hioimme kasaan 5 minuutin esityksen ja marssimme jälleen kerran toimeksiantajan eteen ja vedimme sen hyvin pelkistetysti läpi. Näiden viimeisten esitysten jälkeen raati vetäytyi tekemään päätöstään ja me osallistujat keskityimme nauttimaan meille suoduista ylellisyyksistä ja pitkän urakan loppuun saattamisen raukeasta tunnelmasta.
Viimeisen illan coctail-tilaisuudessa nautittiin ruuasta ja seurasta. Ruokailun jälkeen kolme parasta tiimiä kummastakin toimeksiannosta julkistettiin ja yhteensä kuusi esitystä nähtiin lavalla. Yllätykseksemme me olimme oman toimeksiantomme kolmen parhaan joukossa ja menimme tietysti lavalle esittelemään saman viisiminuuttisen vedon, jonka olimme esittäneet raadille aikaisemmin iltapäivällä. Lopulta kaikkien esitysten ja pienen jännitysmomentin jälkeen julkistettiin voittajat. Ponnahdimme kaikki samalla hetkellä pystyyn kun tiimimme kutsuttiin lavalle. Fiilis oli mitä mahtavin, tiesimme sovelluksiemme olevan hyviä, mutta emme voineet olla voitosta varmoja vaikka pieni kutina siitä oli ollutkin.
Loppuilta meni juhliessa, mutta huvittavinta oli se että lähtiessäni iltajuhlaan laitoin mekkoni taskuun parikymmentä euroa ja palatessani juhlista minulla oli taskussani se sama parikymppinen ja kymmenen käyntikorttia. Täytyy siis myöntää, että kyllä tuli myös verkostoiduttua ja voin suositella kaikille ennakkoluulotonta osallistumista Vision tuleviin haasteisiin!
Heli Lappalainen
Heli opiskelee toista vuotta elokuvan ja television koulutusohjelmassa
Visio 2010
torstai 18. marraskuuta 2010
Messu-TV-lähetykset alkamassa
Monikamerakurssin suorat TV-lähetykset Suomen Kädentaidot 2010 -messuilta nähdään 19.-20. marraskuuta. Lähetyksiä voi seurata netissä osoitteessa www.dina.tv sekä Helsingin kaapeli-TV:ssä kanavalla 93.
Opiskelijoiden lähetykset koostuvat studiokeskusteluista, messuosastoilla kuvattavasta materiaalista ja TV-jutuista, joissa kuvataan mm. kierrätystä, huovutusta, tonttuilua ja saippuamaisteria. Lähetykset Pirkkahallista koostetaan Videpe Oy:n ulkolähetysautossa .
Messu-TV:n aikataulu ja sisältö näyttävät tältä:
Pe 19.11. klo 14-15
Lähetyksessä esitellään Suomen Kädentaidot -messuja. Ketkä messuja ovat tekemässä, mitä Suomen suurimpien käsityömessujen järjestäminen vaatii ja ketä messuilla käy? Lähetyksessä selviää myös messumainoksiinkin päässeen keinuhevosen tarina.
Pe 19.11. klo 17-18
Kädentaidot ovat paitsi harrastus myös tapa elättää itsensä. Lähetyksessä kuullaan miten maisterista tulikin saippuakauppias ja miten lasinpuhalluskurssi ja Suomi-rap liittyvät toisiinsa.
La 20.11. klo 11-12
Toisen roska on toisen aarre! Maailma pursuaa tavaraa, ja lähetyksessä esitellään tapoja tehdä vanhasta uutta.
La 20.11. klo 14-15
Toiset ovat omistaneet koko elämänsä käsitöille. Lähetyksessä seurataan perhettä, joka on omistanut elämänsä ja kotinsa huovuttamiselle, ja palataan lapsuuden tonttuleikkeihin.
Lisäksi luvassa on kisailuja ja muita yllätyksiä suoraan opiskelijoiden messuosastolta.
Dina-kanavan perusti vuonna 2006 ammattikorkeakoulu Arcada. Kanava on juuri muuttanut nimensä muotoon Stadi.TV, mikä kuvastaa entistä laajemman yhteisötelevision profiilia. Kanava on tehnyt yhteistyötä TAMKilaisten kanssa jo aiemmin mm. vuosittaisen Filkkari-TV:n ja Euroviisulähetyksen muodossa.
- Yhteistyö muiden oppilaitosten kanssa on tärkeää, toteaa Stadi.tv:n kanavapäällikkö Raisa Laukkanen, joka on paitsi TTVO:lta valmistunut medianomi ja leikkaaja, myös estetiikan yliopisto-opiskelija. Hän on myös paikalla Pirkkahallissa huolehtimassa netti-streamin kulusta.
Kädentaidot-studiolähetykset tuottaa elokuvan ja television koulutusohjelman toinen vuosikurssi apunaan myös pieni ProAkatemian tiimi. Syksyn TV-kursseilla on toimitettu lisäksi inserttejä TV1:n Kuningaskuluttaja-ohjelmaan. Opettajina on vieraillut talon oman väen lisäksi YLEn kanavilta tuttu Nina Malmberg ja muita TV-toimittajia sekä päälliköitä ja kuva- ja äänitekniikan ammattilaisia.
Teksti ja kuvat: Pertti Näränen
Linkkejä:
www.dina.tv
www.kadentaidot.fi/
www.youtube.com/watch?v=bbLPIcuQHEs
www.tahtiuutiset.fi/taydellinen-tv-miljoo-loytyy-messuilta.html
www.videpe.fi/
Opiskelijoiden lähetykset koostuvat studiokeskusteluista, messuosastoilla kuvattavasta materiaalista ja TV-jutuista, joissa kuvataan mm. kierrätystä, huovutusta, tonttuilua ja saippuamaisteria. Lähetykset Pirkkahallista koostetaan Videpe Oy:n ulkolähetysautossa .
Salla Lehtikangas valmiina kuvauksiin. |
Messu-TV:n aikataulu ja sisältö näyttävät tältä:
Pe 19.11. klo 14-15
Lähetyksessä esitellään Suomen Kädentaidot -messuja. Ketkä messuja ovat tekemässä, mitä Suomen suurimpien käsityömessujen järjestäminen vaatii ja ketä messuilla käy? Lähetyksessä selviää myös messumainoksiinkin päässeen keinuhevosen tarina.
Pe 19.11. klo 17-18
Kädentaidot ovat paitsi harrastus myös tapa elättää itsensä. Lähetyksessä kuullaan miten maisterista tulikin saippuakauppias ja miten lasinpuhalluskurssi ja Suomi-rap liittyvät toisiinsa.
La 20.11. klo 11-12
Toisen roska on toisen aarre! Maailma pursuaa tavaraa, ja lähetyksessä esitellään tapoja tehdä vanhasta uutta.
La 20.11. klo 14-15
Toiset ovat omistaneet koko elämänsä käsitöille. Lähetyksessä seurataan perhettä, joka on omistanut elämänsä ja kotinsa huovuttamiselle, ja palataan lapsuuden tonttuleikkeihin.
Lisäksi luvassa on kisailuja ja muita yllätyksiä suoraan opiskelijoiden messuosastolta.
Dina-kanavan perusti vuonna 2006 ammattikorkeakoulu Arcada. Kanava on juuri muuttanut nimensä muotoon Stadi.TV, mikä kuvastaa entistä laajemman yhteisötelevision profiilia. Kanava on tehnyt yhteistyötä TAMKilaisten kanssa jo aiemmin mm. vuosittaisen Filkkari-TV:n ja Euroviisulähetyksen muodossa.
- Yhteistyö muiden oppilaitosten kanssa on tärkeää, toteaa Stadi.tv:n kanavapäällikkö Raisa Laukkanen, joka on paitsi TTVO:lta valmistunut medianomi ja leikkaaja, myös estetiikan yliopisto-opiskelija. Hän on myös paikalla Pirkkahallissa huolehtimassa netti-streamin kulusta.
Videpen kuvaaja Joel Helenius (toinen oikealta) neuvoo opiskelijoita studiokameran pystytyksessä. |
Kädentaidot-studiolähetykset tuottaa elokuvan ja television koulutusohjelman toinen vuosikurssi apunaan myös pieni ProAkatemian tiimi. Syksyn TV-kursseilla on toimitettu lisäksi inserttejä TV1:n Kuningaskuluttaja-ohjelmaan. Opettajina on vieraillut talon oman väen lisäksi YLEn kanavilta tuttu Nina Malmberg ja muita TV-toimittajia sekä päälliköitä ja kuva- ja äänitekniikan ammattilaisia.
Teksti ja kuvat: Pertti Näränen
Linkkejä:
www.dina.tv
www.kadentaidot.fi/
www.youtube.com/watch?v=bbLPIcuQHEs
www.tahtiuutiset.fi/taydellinen-tv-miljoo-loytyy-messuilta.html
www.videpe.fi/
Yhteisöllistä animaatiota Galleria Rajatilassa
Rakennetun ajan esitys
Galleria Rajatila
Hämeenpuisto 10
19.11.2010
klo 19-22
Perjantaina on Galleria Rajatilassa esillä kaksi yhteisöllistä animaatioprojektia. Illan aikana nähdään ja koetaan Laura Rytkösen Perhe-esitys ja Heidi Saramäen Neutraalipiste. Kummankin projektin tekemiseen on yleisö tervetullut osallistumaan.
Laura Rytkönen opiskelee TAMKin kuvataiteen koulutusohjelmassa.
Tapahtuma on osa MediaPyhät tapahtumasarjaa ja se järjestetään Pirkanmaan taidetoimikunnan tuella.
Laura Rytkönen
PERHE-ESITYS
Animaationuket esittävät hitaasti tarinaa perheestä julkisessa tilassa, tällä kertaa galleriassa. Liike liikkeeltä nukkeperhe rakentaa sisäisiä suhteitaan näkyväksi, imitoiden todellisilta perheiltä lainattuja tarinoita.
Teos on olemassa kahdella tavalla, yhteisöllisenä animaatioperformanssina, sekä tästä valmistuvana videona. Kamera tallentaa animaation valmistumisen kuvakulmasta, jossa työryhmästä ja yleisöstä jää konkreettinen jälki videoteokseen, kuvien taustalla nopeasti vaihtuvina ihmisjoukkoina.
Perhe-esitys tarkastelee tarinan tasolla perhettä yhteisönä, animaation tasolla perhettä osana yhteiskuntaa, sekä performanssissa animaatiota taiteenlajina. Animaationuket ovat ulkomuodoltaan karikatyyrejä taiteilijan perheenjäsenistä.
Perhe-esitys teaser (Vimeo)
Laura Rytkönen aiemmin tässä blogissa
Heidi Saramäki
NEUTRAALI PISTE
piirustusanimaatio tapahtuma(na)
Neutraali piste yhdistää dualistisia vastakkainasetteluita; hyvä ja paha, pelot ja toiveet, ruma ja kaunis yhdistyvät samassa pisteessä synnyttäen uusia tulkintoja.
Animaation tekoon voi osallistua kahden tunnin ajan Galleria Rajatilassa MediaPyhät -tapahtumassa. Osallistujat toteuttavat teemaa käsittelevän pisteanimaation tussilla piirtäen. Piirrokset siirtyvät skannerin kautta liikkuvaksi kuvaksi, joka pyörii luuppina näyttelytilassa. Prosessin aikana neutraali piste kasvaa, varioituu ja muuttuu osallistujien vaikutuksesta.
Galleria Rajatila
Mediapyhät
|||
tiistai 16. marraskuuta 2010
Lyhytelokuva Perhepotretti Kettupäivillä
'07 vuosikurssin kolmeminuuttisiin lyhytelokuviin lukeutuva Minna Korhosen ohjaama ja Nalle Mielosen käsikirjoittama ja kuvaama Perhepotretti on mahdollisuus nähdä seuraavan kerran 17.-20.11. järjestettävillä Kettupäivät-festivaaleilla Helsingissä.
Kettupäiviä ennen Perhepotretin työryhmä on ollut edustamassa elokuvaa Espanjassa Vicin yliopiston DoubleClick tapahtumassa sekä Norjassa Nordic Youth Film Festivaaleilla. Suomessa Perhepotretti on ollut nähtävillä filkkareiden lisäksi mm. Reikäreuna festivaaleilla.
Perhepotretti on kuvaus piilotetuista ongelmista, jotka hajottavat koko perheen.Tavallinen päivällinen muuttuu painajaiseksi, kun ruoka alkaa reagoimaan perheen isän alkoholinkäyttöön. Elokuva on yhdistelmä normaalia live-action elokuvaa sekä stop-motion animaatiota. Kohtaukset näyttelijöiden kanssa kuvattiin 16 mm filmille ja animaatiot digitaalisesti. Animaatioita oli Walesista asti tekemässä siellä animaatiota opiskeleva Niina Mielonen.
Perhepotretti Kettupäivillä torstaina 18.11.2010 klo 15, oppilasfiktio kilpailusarjassa nimeltä ”perheidyllejä”. Kettupäivät järjestetään kulttuurikompleksi Andorrassa, Helsingissä.
-Nalle Mielonen
Perhepotretti Facebookissa
Perhepotretti aiemmin tässä blogissa
Kettupäivät aiemmin tässä blogissa
|||
sunnuntai 14. marraskuuta 2010
EUROPRIX festivaali, loppuhuipennus
Eilen oli festivaalin tärkein päivä. Kaikki 23 voittajaehdokastiimiä esittelivät projektinsa ja miten se tehtiin. Kuvassa Klaus Hammerum Gregersen ja Troels Johnsen, Press Play, Tanska, esittelemässä henkilökohtaisiin suosikkeihini kuuluvaa koko perheen peliä "Max & the Magic Marker", joka voitti pelisarjan.
Tämän vuoden EUROPRIX oli sikäli historiallinen, että kestomenestyjät Suomi ja Alankomaat eivät saaneet edes yhtä voittajaehdokkuutta. Parhaiten menestyivät itävaltalaiset, saksalaiset, ranskalaiset ja israelilaiset työt. Suomen floppausta selittänee se, että kisaan ilmoittautui vain kuusi työryhmää. Suomalaisten ja hollantilaisten poissaolosta huolimatta kilpailun taso oli ylen korkea.
Graz2010
Taukojen aikana TAMKin mediaopiskelijat tutustuivat Grazin nähtävyyksiin ja seurustelivat hotelli Danielin komeassa aulassa. Kuvassa Tero Koskela, Anayte Delahay ja Mikael Korpela odottamassa lähtöä palkintogaalaan.
Viisi minuuttia ennen palkintogaalan alkua. Voittajaehdokkailla on oma alueensa Dom im Bergissä, huikeassa luolassa, joka on vuoressa Grazin sydämessä. Ketkä voittavat kilpailusarjat, kuka pääpalkinnon?
Graz2010
TAMKin median opiskelijat, (IMPit) gaalassa. Istuuko joku heistä mahdollisesti salin vastakkaisella puolella, voittajaehdokkaiden alueella jännittyneenä parin vuoden kuluttua?Pääpalkinnon voittaja on GreenEylin Whispering Table
Lavalla vasemmalta oikealle: Festivaalijohtaja ja seremoniamestari Adam Montandon, pääkilpailun voittaja Dominik Schumacher, Itävallan opetusministeri Beatrix Karl ja EUROPRIXin johtaja Peter A. Bruck.
Eevi Korhonen oli TAMKin delegaation esimerkillinen verkostoituja, hän oli alati joka paikassa, tutustui varmaan koko festivaaliyleisöön. Kuvassa hän esittelee gaalan aikana kehiteltyä EUROPRIX kravattia EUROPRIXin johtaja Peter A. Bruckille.
Tänään oli jälleen kaunis kesäpäivä Grazissa. Olemme lentokentällä ja kotimatka alkaa.
EUROPRIX
Cai Melakoski
Degree Programme in Media
Lue lisää IMP-opiskelijoiden opiskelusta ja vapaa-ajasta (Englanninkielinen artmedia-blogi)
|||
Read all stories about IMPs at EUROPRIX Festival 2010
Cai Melakoski
IMPs are students of our international Degree Programme in Media
Read more about the IMPs
Cai Melakoski
IMPs are students of our international Degree Programme in Media
Read more about the IMPs
Graz2010
lauantai 13. marraskuuta 2010
Raportti Grazista, osa 2
Eilen oli entistäkin lämpimämpää ja aurinkoisempaa, kuin kesäkuinen päivä Tampereella. Puut ovat tosin alastomia. Kaikilla oli varmaan pieniä vaikeuksia mennä sisätilloihin kuuntelemaan puheita. Mutta se oli ehdottomasti vaivan arvoista
Avauspuheen piti festivaalin presidentti Adam Montandon, EUROPRIX voittaja vuodelta 2004. Hän on siirtynyt Plymouthista partnerikorkeakouluumme Odesnsessa, ja on hyvinkin mahdollista, että näemme hänet TAMKissa keväällä.
Eilisten istuntojen kohokohta oli Space Invaders peli, jota ei pelattu tietokoneilla vaan elävillä ihmisillä. Osanottajat olivat avaruushirviöitä, luoteja, yksi oli varsinainen pelaaja ja yksi pelin ohjauskeskus. Kuvassa Tero Koskela rientää luotina pelastaakseen maapallon vihamielisten valtaajien hyökkäykseltä, Eevi Korhonen oli viimeinen maahantunkija, jonka maan puolustus torjui.
Taukojen aikana median opiskelijoilla oli tilaisuus toteuttaa saamaansa kurssitehtävää. Miska Wilhelmsson (vasemmalla) haastattelemassa zapDialin tekijää, Stefan Wasserbaueria.
Landloftissa oli tuolien sijaan istuimina pahvilaatikoita, joita oli helppo siirrellä tapahtuman vaatimusten mukaan pitkin päivää.
Tänään kaikki EUROPRIX voittajaehdokkaat esittelevät projektinsa, ja illalla juhlitaan voittajia.
Cai Melakoski
Degree Programme in Media
Lue lisää IMP-opiskelijoiden opiskelusta ja vapaa-ajasta (Englanninkielinen artmedia-blogi)
|||
perjantai 12. marraskuuta 2010
Median opiskelijat multimediafestivaalilla Grazissa
Joanneumin avoin oppimisymäristö kattokerroksessa |
Kansainvälisen median koulutusohjelmamme toisen vuoden opiskelijat ovat Grazissa, Itävallassa osallistumassa EUROPRIX Multimedia festivaalille. Ohjelma kuitenkin aloitettiin tutustumiskäynnillä grazilaiseen partneriimme, Joanneum-ammattikorkeakouluun. Yhteistyö on aktiivista, viimeksi grazilaiset ystävämme järjestivät elo-syyskuussa kansainvälisen pelinkehityskesäkoulun Tampereella, TAMK vastasi Demolassa järjestetyn kesäkoulun tuottamisesta.
Kiertokävelyn jälkeen moni opiskelija tuumasikin, että Joanneum on varteenotettava kohde kolmannen vuoden opintoihin kuuluvalle opiskelijavaihdolle.
Seuraavaksi oli vuorossa osallistuminen Academic Network -konferenssiin, jonka teemana oli "Teaching and learning with digital natives" Kuvassa oikealla Zsófia Ruttkay MOMEsta (Moholy-Nagu University of Art and Design). Hänen aiheenaan oli digitaalinen renesanssi.
MOMElla ja TAMKilla on viime aikoina ollut muutakin yhteistä, molempien elokuva oli kolmen parhaan joukossa Prix Europan Langiages Trough Lences kisassa (lue juttu kisasta).
Illalla retkue, 19 IMP-opiskelijaa ja yksi koulutuspäällikkö, osallistui EUROPRIX-näyttelyn avajaisiin paikallisen YLEn ORFin toimitiloissa. Lyhyiden puheiden jälkeen vuorossa oli verkostoituminen 'Speed dating' -metodilla: osanottajat kiersivät lavalla olevia piirejä, ja seitsemällä piirissä kulloinkin istuvalla oli yhteensä neljä minuuttia aikaa esittäytyä. Pikadeittailun jälkeen osallistujat jatkoivat vapaamuotoista verkostoitumista virvokkeiden parissa.
Kuvassa vasemmalla Antti Kareinen ja oikealla esittäytymisvuorossa Eevi Korhonen pikadeittailuistunnossa. Jokaisen matkalle osallistuvan tehtäviin kuuluu yhden EUROPRIX-kilpailun voittajaehdokastiimin haastattelu. Moni haastateltava jo löytyikin illan tiimellyksessä.
Tänään festivaali varsinaisesti alkoi, siitä myöhemmin lisää.
Cai Melakoski
Degree Programme in Media
Lue lisää IMP-opiskelijoiden opiskelusta ja vapaa-ajasta (Englanninkielinen artmedia-blogi)
|||
keskiviikko 10. marraskuuta 2010
Suomen Kädentaidot -studio 2010
Aiemmin esitellyn Elokuvan ja television koulutusohjelman monikameraprojektin lähetysajat DINAlla on nyt julkistettu!
19.11.2010 klo 14.00
Lähetyksessä esitellään Suomen Kädentaidot -messuja ja syvennytään hieman niiden syntyyn. Ketkä messuja ovat tekemässä, mitä Suomen suurimpien käsityömessujen järjestäminen vaatii ja ketä messuilla käy? Lähetyksessä myös selviää, kuka on tuo hurmaava mainoksiinkin päässyt keinuhevonen.
19.11.2010 klo 17.00
Kädentaidot ovat paitsi harrastus, monelle myös tapa elättää itsensä. Lähetyksessä selviää, kuinka maisterista tulikin saippuakauppias ja miten lasinpuhalluskurssi ja suomalainen rap-musiikki liittyvät toisiinsa.
20.11.2010 klo 11.00
Toisen roska on toisen aarre! Maailma pursuaa tavaraa ja lähetyksessä esitellään tapoja tehdä vanhasta uutta. Mutta onko kaikki sittenkään sitä miltä näyttää?
20.11.2010 klo 14.00
Toiset ovat omistaneet koko elämänsä käsitöille. Lähetyksessä seurataan perhettä, joka on omistanut elämänsä ja kotinsa huovuttamiselle ja palataan lapsuuden tonttuleikkeihin.
Lisätietoja DINAsta.
Lisätietoja Suomen Kädentaidot -messuista.
Emmi Nuorgam
19.11.2010 klo 14.00
Lähetyksessä esitellään Suomen Kädentaidot -messuja ja syvennytään hieman niiden syntyyn. Ketkä messuja ovat tekemässä, mitä Suomen suurimpien käsityömessujen järjestäminen vaatii ja ketä messuilla käy? Lähetyksessä myös selviää, kuka on tuo hurmaava mainoksiinkin päässyt keinuhevonen.
19.11.2010 klo 17.00
Kädentaidot ovat paitsi harrastus, monelle myös tapa elättää itsensä. Lähetyksessä selviää, kuinka maisterista tulikin saippuakauppias ja miten lasinpuhalluskurssi ja suomalainen rap-musiikki liittyvät toisiinsa.
20.11.2010 klo 11.00
Toisen roska on toisen aarre! Maailma pursuaa tavaraa ja lähetyksessä esitellään tapoja tehdä vanhasta uutta. Mutta onko kaikki sittenkään sitä miltä näyttää?
20.11.2010 klo 14.00
Toiset ovat omistaneet koko elämänsä käsitöille. Lähetyksessä seurataan perhettä, joka on omistanut elämänsä ja kotinsa huovuttamiselle ja palataan lapsuuden tonttuleikkeihin.
Lisätietoja DINAsta.
Lisätietoja Suomen Kädentaidot -messuista.
Emmi Nuorgam
YLE TV1 klo 13.50 tänään: Iina Taijonlahden Leija
Ylen TV1 näyttää tänään uusintana vuonna 2005 valmistuneen TTVO-elokuvan Leija, jonka ohjasi Iina Taijonlahti.
Näyttelijät: Minna Rajamäki, Emmi Salonen, Lauri Kortelainen ja Tuija Vuolle.
"Siskosten luisteluretki päättyy yllättävästi, kun he kohtaavat pojan, jolla on mukana leija."
Näyttelijät: Minna Rajamäki, Emmi Salonen, Lauri Kortelainen ja Tuija Vuolle.
"Siskosten luisteluretki päättyy yllättävästi, kun he kohtaavat pojan, jolla on mukana leija."
Labels:
elokuva,
opiskelijaprojekti,
TV
tiistai 9. marraskuuta 2010
Vettä Sakeampaa elokuvan kuvaukset reaaliaikaisena Facebookissa
Vettä Sakeampaa elokuvan kuvauksista Vehkajärvellä tuli jo eilen valokuvia reaaliajassa elokuvan Facebook-sivulle. Ehdit seuraamaan kuvauksia vielä tänään.
Vettä sakeampaa on Tampereen ammattikorkeakoulun Finlaysonin viestinnän koulutusohjelmassa toteutettava fiktiivinen lyhytelokuva, joka saa ensi-iltansa joulukuussa 2010.
Elokuva kertoo rakkaudesta, riippuvuudesta sekä irtipäästämisen vaikeudesta.
Elokuvassa näyttelevät Matti Nurminen, Kirsi Nurminen ja Väinö Pollari, käsikirjoittaja on Hanna Lappalainen, ohjauksen tekevät Turkka Korkiamäki ja Karita Ikonen, tuottajana Robert Niva.
Vettä sakeampaa (Facebook)
Sydän-Hämeen lehti eilen
Radio Sunin juttu eilen
Vettä sakeampaa on Tampereen ammattikorkeakoulun Finlaysonin viestinnän koulutusohjelmassa toteutettava fiktiivinen lyhytelokuva, joka saa ensi-iltansa joulukuussa 2010.
Elokuva kertoo rakkaudesta, riippuvuudesta sekä irtipäästämisen vaikeudesta.
Elokuvassa näyttelevät Matti Nurminen, Kirsi Nurminen ja Väinö Pollari, käsikirjoittaja on Hanna Lappalainen, ohjauksen tekevät Turkka Korkiamäki ja Karita Ikonen, tuottajana Robert Niva.
Vettä sakeampaa (Facebook)
Sydän-Hämeen lehti eilen
Radio Sunin juttu eilen
maanantai 8. marraskuuta 2010
Mediaosuuskunta Välke esittäytyy
Kuvassa: Mari Heikkilä, Rauli Hirvilammi ja Mika Harju.
Kuva: Aino Kovalainen.
Tampereen ammattikorkeakoulun Virtain toimipisteessä jatketaan uusin voimin kuvapuolen osuuskuntatoimintaa, joka on periytynyt vuosittain ammattikorkean kulloisellekin toiselle vuosikurssille.
Nykyistä mediaosuuskuntaa,Välkettä, luotsaa 20-henkinen, syksyllä 2009 opintonsa aloittanut opiskelijaryhmä. Musiikkipuolella osuuskuntatoimintaa jatkaa Mediaosuuskunta MusicActive. Välke tuottaa Ylä-Pirkanmaan paikalliskanava VTV:lle uutisia sekä muuta sisältöä. Kanavapaikan on tarjonnut PHPOY, ja kanavan ensimmäiset lähetykset alkavat tammikuussa 2011.
Kanavalla on tarkoitus esittää kaikkiin ikäryhmiin vetoavaa sisältöä. Uutisten lisäksi eetteriin pääsevät opiskelijavoimin tuotetut ohjelmat kuten sketsisarja ja lastenohjelma. Lisäksi kanavalla pääsevät esitykseen TAMKin muut piskelijaprojektit kuten lyhytelokuvat ja mainokset.
Välke toimii yhteistyössä paikallisten yritysten sekä järjestöjen kanssa tekemällä näille tilaustöitä. Tammikuussa debytoivan kanavan kautta etenkin pienyritysten on helppo saada itselleen ainutkertaista näkyvyyttä toimimalla ohjelmien sponsoreina.
Mediaosuuskunta Välke
lauantai 6. marraskuuta 2010
Scoren Peli-ilta
Eräänä synkkänä, marraskuisen sateisena iltana eräät määrätietoiset opiskelijat (ja opiskelijanmieliset?) ihmiset vaelsivat tiettyä määränpäätä kohti. He tiesivät, että sateen läpi rämpiminen palkittaisiin pelaamisella, ruoalla, juomalla, ihmisillä sekä HAUSKANPIDOLLA!
TAMK:in ylpeys, pelikerho Score, järjesti jälleen kerran peli-illan klubin jäsenille Demolassa. Tällä kertaa mukaan saatiin myös Kuntokadun kampuksen väkeä, sillä yhteys kahden pelikerhon välillä on vihdoin saatu konkreettisesti luotua. Kuka tietää, millaisia mahdollisuuksia opiskelijoilla on nyt, kun kaksi aktiivista, innostunutta pelikerhoa yhdistää voimansa!
Illan aikana tietysti pelattiin. Mausteeksi soppaan oli heitetty haasteita: saamalla parhaat pisteet pelistä, voitti mahtavan palkinnon: Poképallon! Pelaamisen lomassa saattoi myös keskittyä ihmisten kanssa sosialisoimiseen ja uusien kontaktien luomiseen.
Score myös järjesti jäsenilleen suunnittelukisan, jossa tarkoituksena on luonnostella kerholle oma paita. Ideana on, että Scoresta saadaan sen näköinen, kun sen jäsenet haluavat. Jos et ollut paikalla, kisaan on vielä mahdollisuus osallistua kahden viikon ajan!
Lisää hauskaa on luvassa. Score uhkaa järjestää lisää tapaamisia jäsenilleen säännöllisempään tahtiin. Myös nettisivut aiotaan päivittää lähitulevaisuudessa!
Emma Kiiski
Kirjoittaja opiskelee IMPissä, englanninkielisessä Median koulutusohjelmassa
Degree Programme in Media
Lue lisää IMP-opiskelijoiden opiskelusta ja vapaa-ajasta (Englanninkielinen artmedia-blogi)
TAMK:in ylpeys, pelikerho Score, järjesti jälleen kerran peli-illan klubin jäsenille Demolassa. Tällä kertaa mukaan saatiin myös Kuntokadun kampuksen väkeä, sillä yhteys kahden pelikerhon välillä on vihdoin saatu konkreettisesti luotua. Kuka tietää, millaisia mahdollisuuksia opiskelijoilla on nyt, kun kaksi aktiivista, innostunutta pelikerhoa yhdistää voimansa!
Illan aikana tietysti pelattiin. Mausteeksi soppaan oli heitetty haasteita: saamalla parhaat pisteet pelistä, voitti mahtavan palkinnon: Poképallon! Pelaamisen lomassa saattoi myös keskittyä ihmisten kanssa sosialisoimiseen ja uusien kontaktien luomiseen.
Score myös järjesti jäsenilleen suunnittelukisan, jossa tarkoituksena on luonnostella kerholle oma paita. Ideana on, että Scoresta saadaan sen näköinen, kun sen jäsenet haluavat. Jos et ollut paikalla, kisaan on vielä mahdollisuus osallistua kahden viikon ajan!
Lisää hauskaa on luvassa. Score uhkaa järjestää lisää tapaamisia jäsenilleen säännöllisempään tahtiin. Myös nettisivut aiotaan päivittää lähitulevaisuudessa!
Emma Kiiski
Kirjoittaja opiskelee IMPissä, englanninkielisessä Median koulutusohjelmassa
Degree Programme in Media
Lue lisää IMP-opiskelijoiden opiskelusta ja vapaa-ajasta (Englanninkielinen artmedia-blogi)
perjantai 5. marraskuuta 2010
Elämä käsissä vai omin käsin onneen?
Tänä syksynä TTVO:lla on startannut aivan uusi projekti, jollaista ei ennen ole nähty. Monikamera-kurssi opiskellaan Suomen Kädentaidot -messulähetyksen puitteissa Stadi-TV:llä.
Työryhmä koostuu ensisijaisesti elotv:n kakkosvuosikurssin opiskelijoista, mutta onpahan mukaan eksynyt muutama vanhemman vuosikurssin mattimyöhäinen sekä innokkaita Proakatemian opiskelijoita. Projektiin sisällytetään tänä vuonna myös opiskelijoiden inserttejä, joista villeimmät kertovat mm. perheestä, joka on omistanut koko elämänsä ja kotinsa huovuttamiselle.
– Suomen Kädentaidot -messuilla teemme oikeaa ohjelmaa sen sijaan, että vain harjoittelisimme koululla. Käsillä on projekti, joka opettaa esimerkiksi kuinka toimitaan usean yhteistyökumppanin kanssa. Mukana on siis televisiokanava, messut, sponsorit, lähetysauto ja yli 30 000 messuvierasta, lähetysten tuottaja Teemu "Hemppa" Tervo selittää.
-Tarkoituksena on esitellä nimenomaan messujen luonnetta ja nostaa esille aitoja kädentaitajapersoonia!
Blogiin päivittyy kuulumisia messustudiosta marraskuun ajan ja ajan myötä selviää myös studion virallinen nimi. Työryhmä ei ole tähän mennessä keksinyt mitään vakavasti otettavaa nimeä (allekirjoittaneen huumorintaju ei taivu kuin typeriin lapsellisuuksiin) joten hyviä vinkkejä otetaan vastaan!
Messut järjestetään Tampereen Messukeskuksessa 19.-21.11.2010. Lähetykset messuilta on nähtävissä DINA-TVssä.
Lisää infoa mm. Tähtiuutisissa
Emmi Nuorgam
|||
Työryhmä koostuu ensisijaisesti elotv:n kakkosvuosikurssin opiskelijoista, mutta onpahan mukaan eksynyt muutama vanhemman vuosikurssin mattimyöhäinen sekä innokkaita Proakatemian opiskelijoita. Projektiin sisällytetään tänä vuonna myös opiskelijoiden inserttejä, joista villeimmät kertovat mm. perheestä, joka on omistanut koko elämänsä ja kotinsa huovuttamiselle.
– Suomen Kädentaidot -messuilla teemme oikeaa ohjelmaa sen sijaan, että vain harjoittelisimme koululla. Käsillä on projekti, joka opettaa esimerkiksi kuinka toimitaan usean yhteistyökumppanin kanssa. Mukana on siis televisiokanava, messut, sponsorit, lähetysauto ja yli 30 000 messuvierasta, lähetysten tuottaja Teemu "Hemppa" Tervo selittää.
-Tarkoituksena on esitellä nimenomaan messujen luonnetta ja nostaa esille aitoja kädentaitajapersoonia!
Blogiin päivittyy kuulumisia messustudiosta marraskuun ajan ja ajan myötä selviää myös studion virallinen nimi. Työryhmä ei ole tähän mennessä keksinyt mitään vakavasti otettavaa nimeä (allekirjoittaneen huumorintaju ei taivu kuin typeriin lapsellisuuksiin) joten hyviä vinkkejä otetaan vastaan!
Messut järjestetään Tampereen Messukeskuksessa 19.-21.11.2010. Lähetykset messuilta on nähtävissä DINA-TVssä.
Lisää infoa mm. Tähtiuutisissa
Emmi Nuorgam
|||
Labels:
DINA,
opiskelijaprojekti,
tapahtuma,
TV
torstai 4. marraskuuta 2010
Connection Lost kolmen parhaan joukkoon Prix Europassa
Outi Hartikainen ohjasi Raimo Grönbergiä kuvaaja Hannu Koivurannan tarkistaessa kompositiota (Kuva: Eero Alava) |
Languages Through Lenses 2010 -kilpailu on ratkennut
Languages Through Lenses on yksi Prix Euroopan elokuvakilpailuista. Kansainvälinen raati valitsi keväällä yli 18 EU-maan ja 100 kilpailijan joukosta 15 parasta käsikirjoitusta, joista jokaiselle myönnetään 5000 euron suuruinen apuraha itse lyhytelokuvan tuottamiseen. Kilpailukäsikirjoitusten kantavana teemana oli motivoida ihmisiä opettelemaan kieliä ja herättää kiinnostusta muita kulttuureita kohtaan.
TAMKin Hannu Koivurannan ja Outi Hartikaisen käsikirjoittama "Connection Lost" oli 15 valitun joukossa, ja kuvattiin viime kesänä.
Valittujen 15 elokuvan valmistuttua, kolme niistä valittiin voittajaehdokkaiksi. Connection Lostin lisäksi kolmen parhaan joukossa oli Aalto yliopiston The Forest of Babel ja Moholy-Nagy University of Art and Designin (Budapest) Langbeat.
Voiton korjasi lopulta The Forest of Babel. Kolmen kärkeen pääsy 100 elokuvakoulun joukosta on tosi upea saavutus, blogi yhtyy tuotantotiimin onnittelijoihin!
Katso Connection Lost
Lue jutut kisan aikaisemmista vaiheista
|||
Prix Europa
|||
'Youth as Refugees' Arktista vimmaa festivaalilla
Youth as Regugees yhteisötaideprojeti on kutsuttu INSIDE / OUTSIDE mediataidenäyttelyyn, joka on esillä 3.-7.11. Arktista vimmaa -elokuvajuhlilla Rovaniemellä.
"INSIDE / OUTSIDE esittelee joukon teoksia, joissa tutkitaan ulkopuolisuuden ja kuulumisen kokemuksia ja niiden välisiä rajapintoja. Teokset ovat esillä Rovaniemen keskustan tyhjissä liiketiloissa ja näyteikkunoissa. Näyttelykeskus ja osa teoksista sijaitsee Sampokeskuksessa, josta saa opaskartan näyttelyyn."
Näyttelyn ovat koonneet mediataiteilijat Minna Rainio and Mark Roberts.
Youth as Refugees on toteutettu yhdessä Suomesta turvapaikkaa hakevien afgaani-, kongolais- ja somalinuorten kanssa. Sivusto kertoo pakolaisnuorten kodittomuudesta, elämästä laitoksissa ja yrityksestä sopeutua vieraaseen yhteiskuntaan. Suomeen tulleiden nuorten elämässä nousevat toistuvasti esiin kysymykset oikeudesta käydä koulua ja elää tasavertaisesti yhteiskunnassa muiden nuorten kanssa.
Youth as Refugees projektin ovat tuottaneet opiskelijamme kuvataiteilija Pekka Niskasen ohjauksessa.
Youth as Refugees
Arktista vimmaa - elokuvajuhlat
INSIDE / OUTSIDE mediataidenäyttely
Lue aiemmat jutut Youth as Refugees -projektista
"INSIDE / OUTSIDE esittelee joukon teoksia, joissa tutkitaan ulkopuolisuuden ja kuulumisen kokemuksia ja niiden välisiä rajapintoja. Teokset ovat esillä Rovaniemen keskustan tyhjissä liiketiloissa ja näyteikkunoissa. Näyttelykeskus ja osa teoksista sijaitsee Sampokeskuksessa, josta saa opaskartan näyttelyyn."
Näyttelyn ovat koonneet mediataiteilijat Minna Rainio and Mark Roberts.
Youth as Refugees on toteutettu yhdessä Suomesta turvapaikkaa hakevien afgaani-, kongolais- ja somalinuorten kanssa. Sivusto kertoo pakolaisnuorten kodittomuudesta, elämästä laitoksissa ja yrityksestä sopeutua vieraaseen yhteiskuntaan. Suomeen tulleiden nuorten elämässä nousevat toistuvasti esiin kysymykset oikeudesta käydä koulua ja elää tasavertaisesti yhteiskunnassa muiden nuorten kanssa.
Youth as Refugees projektin ovat tuottaneet opiskelijamme kuvataiteilija Pekka Niskasen ohjauksessa.
Youth as Refugees
Arktista vimmaa - elokuvajuhlat
INSIDE / OUTSIDE mediataidenäyttely
Lue aiemmat jutut Youth as Refugees -projektista
keskiviikko 3. marraskuuta 2010
Kuolleiden päivän performance Turussa
Keskiviikkona 27.10.2010 tuli kuluneeksi puoli vuotta siitä, kun turkulainen Jyri Jaakkola ja meksikolainen Bety Cariño kuolivat puolisotilaallisten joukkojen tulituksessa lähellä San Juan Copalan kylää Oaxacassa Etelä-Meksikossa. Tapaus on edelleen selvittämättä ja väkivaltaisuudet alueella jatkuvat yhä.
Turussa järjestettiin 27.10. kaksi yleisötilaisuutta alueella kuolleiden muistoksi ja siellä edelleen jatkuvien kamppailujen tukemiseksi. Klo 15-18 Turun kauppatorilla oli kuolleiden päivän kattaus, jossa "Ruokaa ei aseita" -ryhmä tarjoili ilmaista kasvisruokaa. Meksikolaiseen tapaan torille tehtiin myös muistoalttari väkivaltaisuuksissa kuolleille.
TAMK:n kuvataiteen ensimmäisen vuoden opiskelijat kulkivat kaupungilla hautaussaattueena meksikolaisten kuolleiden päivän teeman mukaisesti pukeutuneina. Saattueen jälkeen kymmenen opiskelijan ryhmä hajaantui keskustan alueelle ottamaan äänettä kontaktia ihmisiin. Opiskelijoiden performance herätti kaupunkilaisten kiinnostuksen kuolleiden päivään ja Jyri Jaakkolan kuolemaan. Torilla yleisötilaisuuden nähneet kaupunkilaiset pystyivät myös yhdistämään tapahtumat aiheen uutisointiin mediassa.
Klo 19 alkoi iltatilaisuus Turun Kirjakahvilassa. Tilaisuudessa puhuivat Oaxacassa toiminut kansalaisjärjestöaktiivi Silja Ylitalo ja Jyrin äiti Eeva-Leena Jaakkola, joka vieraili vastikään Meksikossa miehensä Raimo Jaakkolan kanssa vauhdittaakseen Jyrin ja muiden alueella tapettujen murhien selvittämistä.
Teksti: Tea Hono (10Kuvataide)
Kuvat: Pekka Niskanen ja Filippo Zambo (ylin kuva)
Tapahtumien taustaa
Tapahtumien uutisointi Yle.fi/Turku
|||
Turussa järjestettiin 27.10. kaksi yleisötilaisuutta alueella kuolleiden muistoksi ja siellä edelleen jatkuvien kamppailujen tukemiseksi. Klo 15-18 Turun kauppatorilla oli kuolleiden päivän kattaus, jossa "Ruokaa ei aseita" -ryhmä tarjoili ilmaista kasvisruokaa. Meksikolaiseen tapaan torille tehtiin myös muistoalttari väkivaltaisuuksissa kuolleille.
TAMK:n kuvataiteen ensimmäisen vuoden opiskelijat kulkivat kaupungilla hautaussaattueena meksikolaisten kuolleiden päivän teeman mukaisesti pukeutuneina. Saattueen jälkeen kymmenen opiskelijan ryhmä hajaantui keskustan alueelle ottamaan äänettä kontaktia ihmisiin. Opiskelijoiden performance herätti kaupunkilaisten kiinnostuksen kuolleiden päivään ja Jyri Jaakkolan kuolemaan. Torilla yleisötilaisuuden nähneet kaupunkilaiset pystyivät myös yhdistämään tapahtumat aiheen uutisointiin mediassa.
Klo 19 alkoi iltatilaisuus Turun Kirjakahvilassa. Tilaisuudessa puhuivat Oaxacassa toiminut kansalaisjärjestöaktiivi Silja Ylitalo ja Jyrin äiti Eeva-Leena Jaakkola, joka vieraili vastikään Meksikossa miehensä Raimo Jaakkolan kanssa vauhdittaakseen Jyrin ja muiden alueella tapettujen murhien selvittämistä.
Teksti: Tea Hono (10Kuvataide)
Kuvat: Pekka Niskanen ja Filippo Zambo (ylin kuva)
Tapahtumien taustaa
Tapahtumien uutisointi Yle.fi/Turku
|||
Labels:
performanssi,
tapahtuma
tiistai 2. marraskuuta 2010
Kauhistuttava Halloween
International Media programmen opiskelijat omaksuivat kansainvälisen Halloweenin syvimmän olemuksen - kauhistuttavissa juhlissamme oli porukkaa niin mullan alta kuin taivaastakin.
Hengellisyyttä edustivat Jeesus, nunna ja munkki. Hengettömiä oli paikalla illan isäntänä toiminut Kuolema, viikatemies ja mestaaja sekä pari zombieta, yksi zombiepiraattikin. Lähes kuolleita olivat pari veristä kirurgia, (mies)hoitaja ja potilas.
Eläviäkin oli eksynyt paikalle muun muassa Elvis, ampiainen, musta pantteri, rastafari ja vanki. Oletettavasti kaikki osallistujat selvisivät aamunkoittoon.
Teksti: Tia Tuovinen
Kuvat: Maria Haere ja Tia Tuovinen
Degree Programme in Media
Lue lisää IMP-opiskelijoiden opiskelusta ja vapaa-ajasta (Englanninkielinen artmedia-blogi)
Vapaa seinä - Free Wall
Kuka omistaa kaupunkitilan?
Me omistamme kaupunkitilan Tampereella perjantaina 5.11.2010 klo 12-20.
27 taiteen opiskelijaa kulkee Tampereen keskusta-alueella ilmoitustauluksi pukeutuneena.Tule kirjoittamaan viestisi, liimaamaan tarrasi, niittaamaan julisteesi tai jättämään kädenjälkesi.
Haluamme herättää ajatuksia siitä, missä on katufoorumi joka elää vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa. Ainoastaan rakennusmaiden väliaikaiset vaneriseinät ovat tarjonneet vapaata seinätilaa katutaiteilijoille, askartelijoille, runoilijoille ja tapahtumanjärjestäjille ym. Vaneriseinät puretaan aikanaan, me kaipaamme jotain pysyvämpää!
Performanssi on ensimmäisen vuoden kuvataideopiskelijoiden rauhanomainen mielenilmaus, jonka tarkoituksena on edistää kaupunkitilan demokraattisempaa käyttöä.
Lämpimästi tervetuloa kaikki! Puskaradio pyörimään; kutsukaa kaverit ja kaverien kaverit.
Kuvataiteen ykköset 2010
Vapaa seinä Facebookissa
Me omistamme kaupunkitilan Tampereella perjantaina 5.11.2010 klo 12-20.
27 taiteen opiskelijaa kulkee Tampereen keskusta-alueella ilmoitustauluksi pukeutuneena.Tule kirjoittamaan viestisi, liimaamaan tarrasi, niittaamaan julisteesi tai jättämään kädenjälkesi.
Haluamme herättää ajatuksia siitä, missä on katufoorumi joka elää vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa. Ainoastaan rakennusmaiden väliaikaiset vaneriseinät ovat tarjonneet vapaata seinätilaa katutaiteilijoille, askartelijoille, runoilijoille ja tapahtumanjärjestäjille ym. Vaneriseinät puretaan aikanaan, me kaipaamme jotain pysyvämpää!
Performanssi on ensimmäisen vuoden kuvataideopiskelijoiden rauhanomainen mielenilmaus, jonka tarkoituksena on edistää kaupunkitilan demokraattisempaa käyttöä.
Lämpimästi tervetuloa kaikki! Puskaradio pyörimään; kutsukaa kaverit ja kaverien kaverit.
Kuvataiteen ykköset 2010
Vapaa seinä Facebookissa
Labels:
performanssi
maanantai 1. marraskuuta 2010
'Helvetin hyvää työtä' kiertää Eurooppaa
Marraskuussa Helvetin hyvää työtä -elokuvan voi nähdä ulkomailla Filmets-festivaalilla Espanjan Badalonassa (5-13.11.) sekä Itävallassa YOUKI International Youth Media Festivalilla (16-20.11.).
Aiemmin tänä vuonna elokuva on kiertänyt kotimaisten festivaalien lisäksi muun muassa Brysselissä ja Pietarissa. Suomen seuraava näytös on Kettupäivillä 18. marraskuuta.
Jussi Sandhun ja Ville Hakosen ohjaama Helvetin hyvää työtä on tarina työstä, perheestä ja pakkomielteestä. Minun elokuvani -tapahtumassa Lauri Nurkse kuvaili elokuvaa oivaltavasti kerrotuksi ja tarkasti tehdyksi kokonaisuudeksi, jonka "huumorissa ja asetelmassa on Spike Jonze/Charlie Kaufman -henkistä absurdia, mutta sydämellistä imua".
Elokuvan nettisivut
Facebook-yhteisö
Teksti: Jussi Sandhu
|||
Lue kertomus elokuvan edellisestä, voittoisasta Barcelonan matkasta
|||
Aiemmin tänä vuonna elokuva on kiertänyt kotimaisten festivaalien lisäksi muun muassa Brysselissä ja Pietarissa. Suomen seuraava näytös on Kettupäivillä 18. marraskuuta.
Jussi Sandhun ja Ville Hakosen ohjaama Helvetin hyvää työtä on tarina työstä, perheestä ja pakkomielteestä. Minun elokuvani -tapahtumassa Lauri Nurkse kuvaili elokuvaa oivaltavasti kerrotuksi ja tarkasti tehdyksi kokonaisuudeksi, jonka "huumorissa ja asetelmassa on Spike Jonze/Charlie Kaufman -henkistä absurdia, mutta sydämellistä imua".
Elokuvan nettisivut
Facebook-yhteisö
Teksti: Jussi Sandhu
|||
Lue kertomus elokuvan edellisestä, voittoisasta Barcelonan matkasta
|||
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)