sunnuntai 14. marraskuuta 2010

EUROPRIX festivaali, loppuhuipennus


Eilen oli festivaalin tärkein päivä. Kaikki 23 voittajaehdokastiimiä esittelivät projektinsa ja miten se tehtiin. Kuvassa  Klaus Hammerum Gregersen ja Troels Johnsen, Press Play, Tanska, esittelemässä henkilökohtaisiin suosikkeihini kuuluvaa koko perheen peliä "Max & the Magic Marker", joka voitti pelisarjan.

Tämän vuoden EUROPRIX oli sikäli historiallinen, että kestomenestyjät Suomi ja Alankomaat eivät saaneet edes yhtä voittajaehdokkuutta. Parhaiten menestyivät itävaltalaiset, saksalaiset, ranskalaiset ja israelilaiset työt. Suomen floppausta selittänee se, että kisaan ilmoittautui vain kuusi työryhmää. Suomalaisten ja hollantilaisten poissaolosta huolimatta kilpailun taso oli ylen korkea.
Graz2010

Taukojen aikana TAMKin mediaopiskelijat tutustuivat Grazin nähtävyyksiin ja seurustelivat hotelli Danielin komeassa aulassa. Kuvassa Tero Koskela, Anayte Delahay ja Mikael Korpela odottamassa lähtöä palkintogaalaan.


Viisi minuuttia ennen palkintogaalan alkua. Voittajaehdokkailla on oma alueensa  Dom im Bergissä, huikeassa luolassa, joka on vuoressa Grazin sydämessä. Ketkä voittavat kilpailusarjat, kuka pääpalkinnon?
Graz2010
TAMKin median opiskelijat, (IMPit) gaalassa. Istuuko joku heistä mahdollisesti salin vastakkaisella puolella, voittajaehdokkaiden alueella jännittyneenä parin vuoden kuluttua?

Pääpalkinnon voittaja on GreenEylin Whispering Table
Lavalla vasemmalta oikealle: Festivaalijohtaja ja seremoniamestari Adam Montandon, pääkilpailun voittaja Dominik Schumacher, Itävallan opetusministeri Beatrix Karl ja EUROPRIXin johtaja Peter A. Bruck.


Eevi Korhonen oli TAMKin delegaation esimerkillinen verkostoituja, hän oli alati joka paikassa, tutustui varmaan koko festivaaliyleisöön. Kuvassa hän esittelee gaalan aikana kehiteltyä EUROPRIX kravattia EUROPRIXin johtaja Peter A. Bruckille.

Tänään oli jälleen kaunis kesäpäivä Grazissa. Olemme lentokentällä ja kotimatka alkaa.


EUROPRIX

Cai Melakoski

Degree Programme in Media
Lue lisää IMP-opiskelijoiden opiskelusta ja vapaa-ajasta (Englanninkielinen artmedia-blogi)
||| 

Graz2010

0 comments: