sunnuntai 28. marraskuuta 2010

New Media Art viikko Liepajassa


Liepajan yliopiston Art Research Lab, latvialainen partnerimme, järjesti viime viikolla oman kansainvälisen viikkonsa työpajoineen ja seminaareineen. Mukana oli opettajia, tutkijoita ja taiteilijoita Alankomaista, Englannista, Latviasta, Liettuasta, Puolasta. Saksasta, Suomesta, Virosta ja Tanskasta, opiskelijoita Alankomaista, Latviasta, Liettuasta ja Suomesta.

Opiskelijat osallistuivat viime viikonloppuna alkaneisiin viiteen työpajaan. Kuva "Make Liepaja Happy" -työpajan performanssista, joka muodostui iloisesta kulkueesta ympäri Liepajan keskustan, ja suuren mainoslakanan pystyttämisestä keskeiselle paikalle. Banderolliin kaupunkilaiset voivat kirjoittaa näkemyksensä seikoista, joita onnellinen Liepaja kaipaa. Mieleen muistui omien kuvataiteen opiskelijoiden 'Vapaa seinä'


Lisää valokuvia 'Make Liepaja Happy' -performanssista


TAMKin kuvataiteen opiskelija Lotta Kallio osallistui Breaking the Timeline työpajaan, ja esittelee kuvassa interaktiivista installaatiotaan kansainvälisen viikon näyttelyssä. Lotta ei ole koskaan aikaisemmin ohjelmoinut, mutta sitkeällä työllä hän sai koodattua upean teoksen, jossa tietokoneen näyttö ryhtyy vuorovaikutukseen yleisön kanssa.


Seminaareissa opettajat esittelivät koulutusohjelmiaan ja vaihtoivat kokemuksiaan kansainvälisestä toiminnasta ja uusista oppimisympäristöistä. Itse pidin esityksen wikeistä ja blogeista oppimisalustoina.
Kuvassa Lenno Veerhoog, Utrecht School of the Arts, esittelee opetusmetodeja Hilversumissa.


Ohjelmaan kuului myös lyhyt tutustuminen Liepajan nähtävyyksiin. Kuvassa opettajat tutkimassa tsaarin Venäjän linnoituksen raunioita Karostassa.
Lisää kuvia Karostan raunioista

Viikko päättyi eilen taiteilijapuheenvuoroihin, mukana vuosittain meillä vieraileva Chris Hales SmartLabista, Lontoosta.

Kansainvälinen viikko oli erinomaisesti järjestetty, opiskelijoiden työpajojen näyttelyt erinomaisia ja seminaarit antoivat tukun uusia ideoita kehittää opetussuunnitelmia ja oppimisympäristöä.

Saamme myös uusia osanottajia omalle kansainväliselle viikollemme 11.-15.4!

Englanninkielinen blogimme seurasi Liepajan kansainvälistä viikkoa tiiviisti, jos haluat yksityiskohtaisempia tietoja työpajoista tai viikon muusta sisällöstä, seuraa tätä linkkiä.

|||
International New Media Art Week
Art Research Lab 
|||

0 comments: