lauantai 27. marraskuuta 2010

Miro Laihon 8 kylvää kauhua


Ohjaaja Miro Laihon esituotannossa oleva "8" on Blind Spot Picturesin tuottama 30-minuuttinen psykologinen kauhuelokuva, joka on osa Laihon, kuvaaja Jaakko Tuuren sekä leikkaaja Ville Hakosen opinnäytetöitä. Sille ollaan paraikaa hakemaan tuotantotukea sekä yhteistyökumppaneita. Elokuvan kotisivut löytyvät osoitteesta http://shortfilm8.com Sieltä voi katsoa teaserin, konseptikuvia, esituotannon making of - materiaalia ja paljon muuta! Elokuvan kotisivujen ja interaktiivisen teaserin on tehnyt tuotannon opiskelija Juha Lindstedt osana opinnäytettään.

Elokuvan markkinoinnissa ja mainonnassa on hyödynnetty innovatiivisia menetelmiä, kuten interaktiivista teaseria ja sosiaalisen median yhteisöllisyyttä.
Elokuvan Facebook - sivu

Logline


“8” on lyhyt psykologinen kauhuelokuva ihmisistä, jotka joutuvat elämään hirvittävimmät muistonsa ja kokemaan pahimmat traumansa uudelleen.


Synopsis

Linda on nuori psykologian opiskelija, joka haluaa auttaa psykoosiin vajonnutta miesystäväänsä Rikua viemällä hänet mystiseen luolaan, jossa ihmisen alitajunta ja muistot alkavat elää omaa elämäänsä. Linda tajuaa, ettei voi auttaa Rikua, ennen kuin on kohdannut omat pahimmat traumansa uudelleen.

Ohjaajan sana


Tunnetko toisen ihmisen ennen kuin tiedät hänen synkimmät salaisuutensa? Pystytkö näkemään ihmisen hänen tekojensa takana ja antamaan anteeksi? Kykenetkö saavuttamaan mielenrauhan ennen kuin olet kohdannut hirvittävimmät muistosi? Näitä aiheita käsittelee 30 - 35 - minuuttinen psykologinen kauhulyhytelokuva ”8.”

“8” katsoo ihmisen pirstaloituneen mielen sisään ja pimeyteen, joka asuu meissä kaikissa. Se tutkii myös vahvoja defenssimekanismeja, jotka suojelevat meitä hulluudelta ja kaaokselta. Useillä meistä on trauma, joita emme halua muistaa, joten kiellämme sen, muutamme muistoa, tai unohdamme sen kokonaan. Mitä tapahtuu, kun nuo defenssimekanismit lakkaavat toimimasta ja kun todellisuus ja kaoottinen harha kamppailevat kukin olemassaolostaan?

Elokuva perustuu Timothy Learyn 1960 - 70 - luvuilla kehittämään tietoisuuden kahdeksan tason teoriaan. Hän uskoi ihmismielen jakautuvan kahdeksaan tasoon, joista ensimmäiset neljä ovat aktivoituina vasemmassa aivopuoliskossa ja toiset neljä oikean aivopuoliskon piilotasoja. Avautuessaan piilotasot mahdollistaisivat ihmisessä telepatian, universaaliin kollektiiviseen tietoisuuteen liittymisen ja lopulta jopa ajan ja paikan ylittävän valaistumisen tason.

Learyn kokeisiin liittyi mediaation ja joogan lisäksi vahvasti psykedeelisten huumeiden käyttö. Vaikka elokuva käsittelee Learyn teoriaa, se ei seiso hänen metodiensa takana, eikä halua glorifioida huumeiden käyttöä millään tasolla. Myös väkivalta näytetään elokuvassa raaimmillaan, eikä sitä romantisoida.

Unelmani on nostaa suomalaista genre-elokuvaa kansainvälisellä tasolla, koska uskon, että meiltä löytyy siihen potentiaalia. On aika alkaa tehdä uskottavalla tasolla muutakin kuin päivittäistä draamaa tai komediaa. “8” yhdistää synkkää draamaa jopa surrealistisille tasoille yltävään psykologiseen kauhuun. Elokuvassa “Tahraton mieli” kohtaa David Lynchin ja paikoitellen raa’an realismin.

Minua itseäni on aina kiinnostanut ihmismielen rakenne, ihmisen defenssien ja sitä myötä kulissien ylläpitäminen ja todellisen minän löytäminen. Jos osaisimme kohdata vaikeat asiat ja uskaltaisimme olla oma itsemme, elämämme helpottuisi huomattavasti. Toivon, että “8” herättää ajatuksia minuuden ja ihmisyyden löytämisestä sekä rakkauden parantavasta voimasta. Olemme ihmisinä kaikki samanlaisia ja meidän on autettava toinen toisiamme.

Miro Laiho
Ohjaaja / käsikirjoittaja
|||

0 comments: