torstai 18. marraskuuta 2010

Messu-TV-lähetykset alkamassa

Monikamerakurssin suorat TV-lähetykset Suomen Kädentaidot 2010 -messuilta nähdään 19.-20. marraskuuta. Lähetyksiä voi seurata netissä osoitteessa www.dina.tv sekä Helsingin kaapeli-TV:ssä kanavalla 93.

Opiskelijoiden lähetykset koostuvat studiokeskusteluista, messuosastoilla kuvattavasta materiaalista ja TV-jutuista, joissa kuvataan mm. kierrätystä, huovutusta, tonttuilua ja saippuamaisteria. Lähetykset Pirkkahallista koostetaan Videpe Oy:n ulkolähetysautossa .
Salla Lehtikangas valmiina kuvauksiin.

Messu-TV:n aikataulu ja sisältö näyttävät tältä:
Pe 19.11. klo 14-15
Lähetyksessä esitellään Suomen Kädentaidot -messuja. Ketkä messuja ovat tekemässä, mitä Suomen suurimpien käsityömessujen järjestäminen vaatii ja ketä messuilla käy? Lähetyksessä selviää myös messumainoksiinkin päässeen keinuhevosen tarina.
Pe 19.11. klo 17-18
Kädentaidot ovat paitsi harrastus myös tapa elättää itsensä. Lähetyksessä kuullaan miten maisterista tulikin saippuakauppias ja miten lasinpuhalluskurssi ja Suomi-rap liittyvät toisiinsa.
La 20.11. klo 11-12
Toisen roska on toisen aarre! Maailma pursuaa tavaraa, ja lähetyksessä esitellään tapoja tehdä vanhasta uutta.
La 20.11. klo 14-15
Toiset ovat omistaneet koko elämänsä käsitöille. Lähetyksessä seurataan perhettä, joka on omistanut elämänsä ja kotinsa huovuttamiselle, ja palataan lapsuuden tonttuleikkeihin.

Lisäksi luvassa on kisailuja ja muita yllätyksiä suoraan opiskelijoiden messuosastolta.

Dina-kanavan perusti vuonna 2006 ammattikorkeakoulu Arcada. Kanava on juuri muuttanut nimensä muotoon Stadi.TV, mikä kuvastaa entistä laajemman yhteisötelevision profiilia. Kanava on tehnyt yhteistyötä TAMKilaisten kanssa jo aiemmin mm. vuosittaisen Filkkari-TV:n ja Euroviisulähetyksen muodossa.

- Yhteistyö muiden oppilaitosten kanssa on tärkeää, toteaa Stadi.tv:n kanavapäällikkö Raisa Laukkanen, joka on paitsi TTVO:lta valmistunut medianomi ja leikkaaja, myös estetiikan yliopisto-opiskelija. Hän on myös paikalla Pirkkahallissa huolehtimassa netti-streamin kulusta.

Videpen kuvaaja Joel Helenius (toinen oikealta) neuvoo opiskelijoita studiokameran pystytyksessä.

Kädentaidot-studiolähetykset tuottaa elokuvan ja television koulutusohjelman toinen vuosikurssi apunaan myös pieni ProAkatemian tiimi. Syksyn TV-kursseilla on toimitettu lisäksi inserttejä TV1:n Kuningaskuluttaja-ohjelmaan. Opettajina on vieraillut talon oman väen lisäksi YLEn kanavilta tuttu Nina Malmberg ja muita TV-toimittajia sekä päälliköitä ja kuva- ja äänitekniikan ammattilaisia.

Teksti ja kuvat: Pertti Näränen

Linkkejä:
www.dina.tv
www.kadentaidot.fi/
www.youtube.com/watch?v=bbLPIcuQHEs
www.tahtiuutiset.fi/taydellinen-tv-miljoo-loytyy-messuilta.html
www.videpe.fi/

0 comments: