tiistai 4. toukokuuta 2010

TAF- Kansainvälisen viikon työpajat käyntiin onnistuneesti


Interactive Cinema

Chris Hales pääsi - pienten teknisten vaikeuksien jälkeen - onnistuneesti esittelemään tulevan viikon ohjelmistoa interaktiivisen elokuvan työpajasta. Chris painotti interaktiivisen elokuvan tärkeyttä yhä kehittyvämmässä mediaympäristössä ja pahoitteli huonoa saatavuutta ympäri maailmaa.
Mitä sitten interaktiivinen elokuva on? Kyseessä on mediamuoto, jossa yksi tai useampi katsoja vaikuttaa elokuvan kulkuun omalla toiminnallaan. Chris näytti loistavia esimerkkejä, joissa saadaan kuvassa oleva tapahtuma reagoimaan äänellä, valolla tai liikkeellä.
Tulevan viikon työpaja tulee olemaan ryhmälle hauska ja haasteellinen heidän kuvatessaan omia lyhytelokuviaan, joissa yhdessä yleisön kanssa vaikutetaan elokuvan kulkuun.
Valmiiden projektien esittelytilaisuus on perjantaina 7.5. klo 12.00 TTVO:lla Teatterissa, 2. krs.

kuva: Chris Hales, SmartLab, University of London, esittelee Interactive Cinema -työpajan ohjelmaa

Nou & Herkauw

VJ:n työ on monelle meistä vielä outo käsite, visual jockey on nimensä mukaisesti mukana esityksessä tai keikalla vaikuttamassa tunnelman kulkuun kuvatehostein. Adri Schokker Hollannista avasi päivän loistavasti kertomalla työpajan otsikon merkityksen. Nou & herkauw on suoraan käännettynä ”nyt & märehtiminen”, tällä sanomalla Adri halusi painottaa elävän kuvan merkitystä varsinkin, kun se on otettu uudelleen miksattuna eli ”märehdittynä” käyttöön siten, että se on suunniteltu annettua tunnelmaa varten.
Viikon työpajan aikana työryhmän tehtävänä on tuottaa visuaalinen materiaali perjantaina KLUBI:lla järjestettäviin bileisiin.

Nou & Herkauw TAF-Klubilla pe 7.5. klo 21, Klubi.

kuva: Adri Schokker, Academy of Popculturesta, Groningenista Hollannista kertoo Nou & Herkauw -workshopista.teksti: Fredi Lilius
kuvat: Turkka Tervonen

0 comments: