keskiviikko 12. toukokuuta 2010

MusicActivelle korkeakoulujen yrittäjyyspalkintoOsuuskunta MusicActiven toteutus arvioitiin vuoden parhaaksi yrittäjyyskasvatuskonseptiksi valtakunnallisessa Korkeakoulujen yrittäjyysfoorumissa. MusicActive toimii TAMKin Virtain yksikössä ja tarjoaa digitaalista ääntä ja kaupallista musiikkia opiskeleville arvokkaita työtilaisuuksia.

- MusicActiven toiminta keskittyy musiikin tuottamisen parissa työskentelyyn sen kaikilla osa-alueilla, sanoo osuuskuntaa nykyisin vetävä, jo Virroilta medianomiksi (AMK) valmistunut Teemu Kinnunen.

Virtain viestinnän koulutusohjelman koulutuspäällikkö Timo Kivikankaan ja osuuskunnan opettajaohjaaja Harri Karvisen mukaan osuuskunnan toiminnassa erityisen tärkeää on mahdollistaa oikeiden tuotantojen tekeminen ja madaltaa yrittäjäksi ryhtymisen kynnystä. Toimintakonsepti on saatu aikaan yhteistyössä alan ammatti- ja liiketalousopintojen, Virtain muiden opiskelijaosuuskuntien sekä paikallisten yritysten kanssa. Tuloksena opiskelijoiden työllistyminen ja perustettujen yritysten määrä ovat vahvaa tasoa.

Korkeakoulujen yrittäjyysfoorumissa 2010 kaksipäiväinen yrittäjyysteko-kilpailu huipentui finaaliesityksiin. MusicActiven Teemu Kinnunen ja koulutuspäällikkö Timo Kivikangas nostivat esimerkeiksi toiminnastaan tapahtumia, konsertteja, kiertuejärjestelyjä ulkomaisille artisteille sekä useita opiskelijoiden perustamia yrityksiä. Arviointiraati pitikin MusicActiven vahvuutena sen suoraa yhteyttä yritysmaailmaan, toimijoiden korkeaa tavoitetasoa sekä toiminnan ammattimaisuutta. Lisäksi musiikki erityisesti nähtiin tulevaisuuden alana ja kulttuuri laajemminkin vientituotteena. Alueellisesta näkökulmasta TAMKin opiskelijoiden projektit ovat omiaan tukemaan Virtain profiilia kulttuurikaupunkina.

Korkeakoulujen Vuoden yrittäjyysteko 2010 -kilpailuun osallistui kaikkiaan 11 ammattikorkeakoulua. Voittaja julkistettiin Seinäjoella huhtikuun lopussa. Tampereen ammattikorkeakoulun yrittäjyysyhdyshenkilönä toimiva ohjelmavastaava Sinikka Seppänen oli mukana vastaanottamassa TAMKin palkintoa. Hän toivotti samalla korkeakoulut tervetulleiksi osallistumaan yrittäjyysfoorumiin ja yrittäjyysteko-kilpailuun 2011, jonka järjestelyistä vastaa tämänvuotinen voittajaorganisaatio TAMK.

Kilpailuehdotukset ja niiden esitykset ovat nähtävissä täällä: http://ylivieska.centria.fi/yrittajyysfoorumi/finaali10.asp

Lisätietoa

* Korkeakoulujen yrittäjyysfoorumi 2010, http://ylivieska.centria.fi/yrittajyysfoorumi/
* koulutuspäällikkö Timo Kivikangas, 040 869 8840, timo.kivikangas(at)tamk.fi
* ohjelmavastaava Sinikka Seppänen, 050 373 2960, sinikka.seppanen(at)tamk.fi

0 comments: