maanantai 7. huhtikuuta 2008

TTVO-profiili: Mika Pettissalo


Aamulehden taloussivujen "Uudet yritykset" -palsta raportoi tänään:

Mika Pettissalo on perustanut Tampereelle nimeään kantavan yrityksen. Toimintaan kuuluvat kuvataiteen opetus, pyöränkorjaus, taidekäsityö, mediatuotanto, ssustusarkkitehtuuri, teatterilavastus, puvustus ja matkailuala.

Jutun mukaan yrityksen päätoimiala on kuvataiteet, "mutta toiminta on monenkirjavaa kuin elämä itse". Haastattelupäivänä Mika oli korjannut yhden polkupyörän ja rakentanut animaatiolavastetta. Päätyökseen Mika on tuntiopettajana Sara Hildén-akatemiassa.

Mika Pettissalo valmistui kuvataiteen koulutusohjelmasta viime keväänä. Jo opiskeluaikana hänen eläinhahmoperformanssinsa herättivät huomiota koko valtakunnassa. Hän oli myös kansainvälisten vaihto-opiskelijoiden rakastama tutor, järjesti Lapin-matkoja ja toimi heidän elokuvaprojektiensa tuottajana. Viime kesänä hänen organisoimansa veistospuisto sykähdytti kaikkia tamperelaisia.

Blogin toimitus toivottaa menestystä uudelle kuvataide/pyöränkorjausyritykselle. Alku näyttää lupaavalta, Aamulehden juttu päättyy: "Miten yritystoiminta on lähtenyt käyntiin? Oikein hyvin, Töitä riittää yrittäjänä niin paljon kuin ehdin tehdä".

Kuva Mika Pettissalon lopputyönäyttelystä, Conspiracy of the Black Sheep -lyhytelokuvasarja.

Mikan projekteja:

Lopputyönäyttely
Kamelontti
Tyttönen
Veistospuisto

0 comments: