tiistai 22. huhtikuuta 2008

Taiteen ja viestinnän hakuprosessi etenee


Hakijat hakivat yhteishaussa ja toimittivat ennakkotehtävät 11.4. mennessä taiteeseen ja viestintään. Suurin osa hakemuksista tuli kouluumme totutun mukaisesti parin viimeisen hakupäivän aikana.

Viestinnän koulutusohjelmaan toimitti ennakkotehtävät 342 hakijaa. Kuvataiteeseen tuli ennakkotehtävinä 168 omatekoista kirjekuorta, pahviputkea, muovipussia, tötteröä ja monenlaista teipillä koottua viritelmää. Nimittäin yksi kuvataiteen tehtävä oli pyydetty tekemään kokoon A2, mikä on niin suuri ettei sitä saa mahdutettua olemassa oleviin kirjekuoriin.

Viime viikon taiteen ja viestinnän opintotoimisto on aukonut viestinnän ennakkotehtävien kuoria ja kuvataiteen moninaisia pakkauksia. Yhteishaun järjestelmästä on varmistettu, että kaikki ennakkotehtävänsä määräaikaan menneessä toimittaneet ovat myös hakeneet yhteishaussa. Hakijan CV:ssä kertomiin lisätietoihin on hankittu tarkennuksia sekä puhelimitse että sähköpostitse. Vielä tämän viikon ajan tarkistukset jatkuvat myös Tamkin hakutoimistossa mm. eri pohjakoulutuksella hakeneiden osalta. Lopuksi hakijoiden tiedot on taulukoitu exceliin, jotta opettajat pääsevät arvioimaan ja pisteyttämään varsinaisia ennakkotehtäviä.

Seuraavien parin viikon aikana viestinnän suuntautumisvaihtoehtojen lehtorit lukevat läpi ja arvioivat sekä
hakijoidensa portfoliot että muut tehtävät. Vastaavasti kuvataiteen lehtorit arvioivat ja pisteyttävät hakijoilta pyydetyt taiteelliset teokset.

Tavoitteena on, että viikon 19 ja 20 taitteessa saisimme lähetettyä kirjeet valintakokeeseen kutsuttaville. Kuluvana vuonna valintakokeeseen kutsuttavien nimet julkaistaan myös TTVOn omilla nettisivuilla ja lisäksi lähetetään ennakkotietona tekstiviesti niille, jotka ovat antaneet kyseiset luvat.

Vielä emme voi onnitella voittajia, mutta kiitos kaikille hakijoille!

Kirsi-Marja Uimonen
opinto-ohjaaja
TAMK / taide ja viestintä


0 comments: