maanantai 7. huhtikuuta 2008

TTVO-profiili: Irina Blomqvist


Irina Blomqvist aloitti opintonsa viestinnän koulutusohjelmassa 1998, suuntautumisvaihtoehtona multimedia. Kaksi ensimmäistä vuotta sujui hyvin ja suhteellisen normaalisti, opintopisteitä toki kertyi reippaasti yli tavoitteen. Muitakin saavutuksia kertyi, mm. kunniamaininta informaatioyhteiskunnan innovaatiokilpailussa.

Kolmantena opiskeluvuonna Irina lähti opiskelijavaihtoon Dubliniin. Vaihto kestikin normaalia pidempään, Irina teki samalla maisterin tutkinnon Dublin Institute of Technology:ssä. Opinnot kuitenkin vielä maistuivat, ja Irina sai BA-tutkintonsa TAMKista normiajassa, kirjoitti kypsyyskokeen Vapun aattona 2002.

Irina työskenteli valmistumisensa jälkeen eri projekteissa Dublinissa, mutta palasi Suomeen vajaan puolentoista vuoden päästä, projektipäälliköksi Culminatumiin. Vuotta myöhemmin, 2004, titteli muuttui ohjelmanjohtajaksi, ja nykyään hän on Culminatumin liiketoimintajohtaja. Lisäksi hän johtaa valtakunnallista digitaalisten sisältöjen osaamisklusteria.

Irinan luomuksista tunnetuin on hänen päätoimittamansa Digibusiness.fi, jota pitää seurata jos haluaa olla perillä siitä mitä suomalaisella digimediascenellä tapahtuu. Palvelulla on myös kansainvälinen versio, Digibusiness.eu.


Digibusiness.fi
Digibusiness.eu
MindTrek

Kuvassa Irina Blomqvist MindTrekin palkintojuhlassa viime lokakuussa. MindTrek on yksi niitä foorumeita joilla Irinan yhteys kouluun säilyy; Irina on MindTrek ry:n varapuheenjohtaja ja TAMK/TTVO MindTrekin kantavia voimia.

0 comments: