lauantai 26. huhtikuuta 2008

TAF esittää: Maria Kaurismäen elokuva Sivutyö


Tampere Art Factory (TAF) on uusi tamperelainen festivaali (9.-11.5.) ja TAMKin kulttuurialan opiskelijoiden osaamisen juhla. TAF esittelee valmistuvien kuvataiteen ja viestinnän opiskelijoiden lopputyöt, ja paljon muuta. TAF Newsletter kertoi eilen:

Yksi keväällä valmistuvista viestinnän opiskelijoista on Maria Kaurismäki. Kaurismäki opiskelee Tampereen ammattikorkeakoulun viestinnän koulutusohjelmassa kuvaamista ja hänen lopputyönsä on lyhytelokuva. Lyhytelokuva Sivutyö kertoo nuoren opiskelijanaisen päätöksestä harjoittaa prostituutiota opintojensa ohella. Elokuvan päähenkilöä Heliä esittää Krista Kosonen, joka on tunnettu rooleistaan Jadesoturi ja Suden vuosi -elokuvissa.

Kaurismäki aloitti käsikirjoituksen vuonna 2005 luettuaan artikkelin parista opiskelijanaisesta, jotka olivat ajautuneet maksulliseen seksi-työhön lisätienestien toivossa. Kaurismäki kuvasi elokuvan vuoden 2008 alussa. Sivutyö-lyhytelokuvassaan Kaurismäki kritisoi nykyajan ”mulle kaikki nyt”-ihannointia.

-Elämme hyvinvointiyhteiskunnassa ja siltikään meille ei riitä mikään hyvä, mikä ympärillämme on. Masentuneisuutta todetaan nuorilla yhä herkemmin ja herkemmin, mutta sen alkuperää ei olla tarpeeksi halukkaita tutkimaan. En varsinaisesti elokuvassani motivoi päähenkilöni toimintaa masentuneisuudella, vaan lähinnäkin hyväksytyksi tulemisen- ja kokeilunhalulla. Tämä harkitsematon nälkä ajaa päähenkilön peruuttamattomaan tekoon, joka jättää jälkensä tekijään luultavasti koko loppu elämäksi.

Sivutyö-lyhytelokuvan voi nähdä TAF-Tampere Art Factoryn lopputöiden elokuvanäytöksissä Werstaan auditoriossa.

Elokuvalla on komeat, Kaisa Kukkosen tekemät kotisivut. Elokuvan luvataan näkyvän myös siellä ensi-illan jälkeen. Sivuilla on valokuvagalleria ja paljon elokuvaan liittyvää tietoa, mm. se, että elokuva on viiden opiskelijan, Maria Kaurismäen, Emilia Howellsin, Jouko Piipposen, Jussi Lindgrenin ja Johanna Harmaalan lopputyö.

Kuva: Ville Salminen

Sivutyö-elokuva
Tampere Art Factory

0 comments: