torstai 15. syyskuuta 2011

Backlight 11 Photo Festival Expanded Views - avajaiset tänään!Backlight 11 -valokuvafestivaali: Expanded Views
TTVO aulassa, Finlaysoninkatu 7
Avajaiset 15.9. klo 18Keväällä 2011 Tampereen ammattikorkeakoulun kuvataiteen opiskelijoista koottu työryhmä ryhtyi keräämään aineistoa Backlight 11 -valokuvafestivaalin teemasta, "Migration and Nomadic Living in 21st Century". Ryhmän keräämä aineisto ja tiedonlähteet julkaistaan festivaalin verkkosivujen Expanded Views -osiossa. Osio johdattelee festivaalin teeman ympärillä käytäviin keskusteluihin, debatteihin ja tietolähteisiin, jotka on koottu erilaisista suomenkielisistä ja globaaleista sähköisistä medioista.


Projektin tarkoituksena on ollut nähdä taiteilijan rooli tulevaisuuden tietolähteiden ja tiedon tuottajana ja välittäjänä maailmassa, jossa yksilön suhde näihin on pirstoutunut ja tullut ongelmalliseksi. Tietolähteitä on tarjolla enemmän kuin kukaan tarvitsee tai joihin ehtii tutustumaan. Informaatiosta on tullut tärkein kaupallinen resurssi ja tiedonlouhinta on muodostumassa suurimmaksi teollisuusmuodoksi. Taiteilijat voivat ottaa syntyvässä maailmassa roolin tiedon kriittisinä kierrättäjinä, käsittelijöinä ja välittäjinä.


Projekti on esillä Backligh 11 valokuvafestivaalin verkkosivujen lisäksi Tampereen ammattikorkeakoulun Finlaysonin toimipisteen aulassa, sekä julkisessa tilassa Tampereen keskusta-alueella. Aulatilassa sijaitsee mediainstallaatio kerätystä, käsitellystä ja läpikäydystä aineistosta/tiedosta. Aineisto levittäytyy myös julisteissa ympäri Tampereen keskustaa.


Projektiin osallistuvat kuvataiteen opiskelijat: Anna Alalantela, Riikka Gröndahl, Katti E. Hellman, Lotta Kallio, Mikael Kinanen, Jaana Ristola ja Irene Stachon. Opiskelijoiden työskentelyä on ohjannut kuvataiteilija ja kuraattori Jussi Koitela.


Yhteistyössä Valokuvakeskus Nykyaika, Backlight -valokuvafestivaali ja Tampereen ammattikorkeakoulu


Projektin verkko-osuus löytyy täältä:  http://www.backlight.fi/expanded-views/

Backlight 11 -valokuvafestivaali


Teksti: Expanded Views -työryhmä0 comments: