torstai 11. elokuuta 2011

Reikäreuna-festivaalin ohjelmistossa runsaasti TAMKin opiskelijoiden elokuvia


Vuoden 2010 Reikäreunan iloista tunnelmaa. Kuvassa vieraat Veli Granö,
Kirsti Lattunen ja Aleksi Salmenperä, haastattelijana Teemu Tervo (toinen oikealta).
Kuva: Jenny Priiki


Reikäreuna-festivaalin runsas ohjelmisto on julkaistu, mukana sekä kilpailussa että muussa ohjelmassa on paljon Finlaysonin opiskelijoiden töitä. Elokuvakilpailuun osallistui yhteensä 216 elokuvaa, joista kilpailemaan pääsi 16 työtä ja teemanäytöksiin 47. Mukana kilpailussa on kaksi TTVOlaisten työtä: Laulu sieltä missä tyyntä on, ohjaaja Outi Tienhaara ja Kirjeystävä, ohjaaja Lauri-Matti Parppei.

Reikäreunan yhteensä viidessä teemallisessa näytöksessä esitetään entisten ja nykyisten opiskelijoidemme teoksia todella runsaasti. Teemalla "Talkoilla pitkää elokuvaa" näytetään Markus Aaltosen ohjaama Tunnevammoja, "Aurinko paistaa, eikä nukuta" -näytöksessä nähdään Reeta Laineen Forget me not!, Sakari Lerkkasen El Solitario ja Lauri Harjun Laatikko. "Ilman siipiä"-näytöksessä ovat mukana Martta Tuomaalan Aatamin naiset, Tiina Lehikoisen Poltettu, Risto-Pekka Blomin Mitä kuuluu? ja Hannaleena Haurun Vialliset otteet. 

"Vieras maailma"-näytös on todellinen TTVO-kattaus:
A Short Film About Dying, ohjaaja Dimitri Okulov
Metsästysmaa, Nalle Mielonen
Juurtuneet, Jani Ilomäki
Vieraat Seinät, Mikko Keskiivari ja Martta Tuomaala
Älä kuiskaa ystävän suuhun, Hannaleena Hauru
Helsinki by Night - Episode 1, Vesa Puhakka
Muutos meitä johtaa, Ville Hakonen ja Jussi Sandhu

Reikäreunan vuoden erikoisin sali on Kylpytynnyri-Kino, jossa pyöritetään Kylpylyhärit, mukana mm. Tommi Rajalan ja Anna Alkiomaan Eipä tiennyt tyttö ja Iiro Peltosen Aseveljet. Myös avajaisohjelmassa on TTVO edustettuna: Aino Sunin Sudenveistäjä.

Reikäreunan toteuttamisessa on aina ollut mukana paljon TTVOlaisia. Festivaalituottajana on tänä vuonna Tuomas Korolainen ja ohjelmatuottajana Jani Ilomäki. Eikä tässä vielä kaikki; festivaaliklubilla Jaakko & Jay!
----


0 comments: