perjantai 19. elokuuta 2011

Ensimmäinen viikko TTVO:lla: ykkösten supervoimat täyttivät Finlaysonin ja Näsinpuiston

Uteliaat uudet opiskelijat kuuntelevat keskittyneesti tuutorin ohjeita.

Vaikka vanhemmat vuosikurssit saivat vielä nauttia kesälaitumista, viikolla 33 TAMKin Finlaysonin toimipiste oli jo täynnä elämää. Tiistaina 16.8. aloittivat nimittäin uudet opiskelijat sekä Elokuvan ja television, Kuvataiteen että International Median koulutusohjelmassa.

Opiskelijajärjestö TAMKOn kouluttamien tuutorien viikko alkoi jo maanantaina TAMKin päätoimipisteellä viime hetken vinkeillä ja pikakoulutuksella, jonka jälkeen tuutorit olivat valmiita vastaanottamaan kysymyksiä täynnä olevat uudet opiskelijat. Informaatioryöppy käyttäjätunnuksineen ja kulkukortteineen oli ensimmäisenä päivänä varmasti valtava, mutta mukaan mahtui myös letkeämpää ohjelmaa tutustumisen muodossa.

Keskiviikkona Elotv:läisillä oli vuorossa opettajatuutoreihin tutustuminen ja Kuvataiteen tuutorit veivät uusia opiskelijoitaan tutustumaan mm. lähialueen taidenäyttelyyn. Illalla kaikkien kolmen koulutusohjelman ykköset kokoontuivat Näsinpuistossa ensimmäisen viikon piknikille. Musiikin kuuntelun ja jutustelun ohella murrettiin myös kielimuuria, kun kaikki kertoivat englanniksi toisilleen itsestään ja omista supervoimistaan.

Torstaina Elotv:n ja Kuvataiteen ykkösten päivä koostui Tampereen kaupunkiin tutustumisesta sekä perinteisestä ensimmäisen viikon videoteoksesta, jotka he tekivät sekaryhmissä kahdessa tunnissa. Tänään, orientoivan viikon päättävänä perjantaina ohjelmassa on TAMKin pääkampukseen tutustuminen ja ilta huipentuu perinteiseen illanviettoon, jossa juhlitaan yhdessä sekä katsotaan edellä mainitut videoteokset.

Kaiken kaikkiaan ensimmäinen viikko on ollut uuvuttava mutta täynnä riemua. Tuutorit ovat olleet motivoituneita ja täynnä intoa joka päivä, mikä toivottavasti on välittynyt myös uusiin, lahjakkaisiin opiskelijoihin. Ensi viikolla palaavat vanhemmat vuosikurssitkin kampukselle ja koulumme ympärivuorokautinen tohina voi taas alkaa.

Lukuvuosi 2011-2012 is in motion!

Teksti ja kuvat: Salla Lehtikangas
Hilpeät, innokkaat tuutorit valmiina vastaanottamaan uusia opiskelijoita. 

0 comments: