maanantai 29. elokuuta 2011

Tulevaisuuskylä täyttää Keskustorin viikonloppuna 2.-3.9.

Näkymä Keskustorilta Tulevaisuuskylän aikana ensi viikonloppuna 2.-3.9.
Kuva: Tulevaisuuskylän arkkitehdit Saana Karala ja Tuomo Joensuu.

Tampereen Keskustorilla on kesän aikana järjestetty monia tapahtumia, mutta ensi viikonloppuna sinne saapuu tulevaisuus! 2.-3.9. järjestettävä Tulevaisuuskylä -tapahtuma jakaa tietoa ilmastonmuutoksesta ja kestävästä elämäntavasta. Tapahtuma tarjoaa monia rinnakkaisia tulevaisuudennäkymiä ja tavoitteena on haastaa eri arvomaailmoja edustavat yhteisöt rakentamaan yhdessä parempaa tulevaisuutta. Tulevaisuuskylää on ollut ideoimassa, suunnittelemassa ja toteuttamassa  suuri joukko TAMK:n Finlaysonin kampuksen opiskelijoita kaikista koulutusohjelmista.

Tapahtuman ohjelma on runsas ja monipuolinen. Keskustelutilaisuuksissa pohditaan mm. hyvinvoinnin ja talouskasvun suhdetta, yritysten ympäristövastuuta, ekokaupungin rakentamista ja tulevaisuuden ruokavaliota. Kylässä voi nähdä myös tulevaisuuden tamperelaisia, kun Tampereen yhteiskoulun ja Parkanon lukion opiskelijat esittävät tulevaisuusvisioita tanssien ja improvisoiden. Keskustorille rakentuu mm. tiipii, jurttakahvila, paviljonki ja kasvihuone puutarhoineen. Erilaisissa työpajoissa lapset ja nuoret oppivat mm. majanrakennusta, roskien uusiokäyttöä ja luomurakentamista. Tulevaisuuskylä kannustaa kävijöitä kehittämään omaa tulevaisuusajatteluaan - vaihtoehdot ovat aina mahdollisia!

Tulevaisuuskylän ydintiimissä on mukana mm. seuraavia TTVOlaisia:
Henna Laininen on tapahtuman tuottaja ja taiteellinen johtaja ja vastaa tuottamisen lisäksi mm. visuaalisesta ilmeestä ja sisältöjen johtamisesta. Henna opiskelee kuvataiteen koulutusohjelmassa.
Jussi Autio ja Essi Santala vastaavat Tulevaisuuskylän valosuunnittelusta. Essi opiskelee valoilmaisua ja Jussi teatterin ja tapahtumien av-suunnittelua.

Avustavina tuottajina ovat mukana Veera Rouvinen, elokuvan ja television koulutusohjelman  toisen vuosikurssin opiskelija ja Aino Yrjänä, englanninkielisen Median koulutusohjelman toisen vuoden opiskelija. Myös Ninni Kilponen ja Minna Korhonen ovat mukana avustavina tuottajina. Minna valmistuu lähiaikoina viestinnän koulutusohjelmasta, Ninni puolestaan aloittaa toisen lukuvuotensa elokuva- ja television koulutusohjelmassa. Lisäksi kuvataiteen opiskelijat ovat tehneet konttinäyttelyyn tulevaisuuskuvia ja tapahtuman talkoolaisina työskentelee lukuisia TTVO-kasvoja mm. tämän blogitekstin kirjoittanut Sohvi.

Katso myös elokuvan ja television opiskelijoiden toteuttama mainosvideo
"Mikä on sinun vesijalanjälkesi?"

Tulevaisuuskylä netissä: www.tulevaisuuskyla.net

0 comments: