maanantai 13. joulukuuta 2010

Luvassa kesäistä kauhua

 
Pieni maalaiskylä on valmistautumassa suureen juhlaan, kun kaksi miestä, Kiuru ja Moukari, kulkevat sen läpi kesäisenä iltapäivänä. Maantiellä miehet kohtaavat nuoren Alman, joka johdattaa heidät ikivanhan metsän siimekseen. Pimeyden laskeuduttua metsästys voi alkaa…

Tällainen on yhden tämän vuoden TTVO:n lopputyöelokuvan, Metsästysmaan, juonikuvio. Metsästysmaa kuvattiin viimeisten helteiden aikaan elokuussa 2010. Kuvauspaikat löytyivät Pirkanmaan maaseudulta, Lempäälästä ja Valkeakoskelta.

Elokuvan tuottajana hyöri Joanna Mäkelä ja sen toteutuksesta vastasi joukko eri vuosikurssien TTVO:laisia. Lopputyöelokuva se on kuvaaja Janne Keräselle, leikkaaja Anssi Rautiolle ja käsikirjoittaja/ohjaaja Nalle Mieloselle. 

Näyttelijät Janne Hannula, TiinaTanskanen ja Tommi Raitolehto

Metsästysmaa on kauhuelokuva, genre, joka erityisen lähellä ohjaajan ja kuvaajan sydäntä. Sen visuaalista ja kerronnallista innoitusta haettiin Peter Straubin novelleista, vaihtoehtoisesta country musiikista sekä sellaisista kauhun klassikoista kuten The Wicker Man (Robyn Hardy, 1973) sekä The Texas Chain Saw Massacre (Tobe Hooper, 1974).

Metsästysmaan peruselementit rakentuvat kesäisestä maantiestä, luonnosta ja kolmen metsästäjän kohtaamisesta. Teemoiksi nousivat sukupuoli ja väkivalta ja niiden ympärille tarina, joka rakentuu mukaillen useamman genren traditioita. Elokuva on kasvukertomus, fantasia ja eräänlainen kostotarina. Mukana kulkee ajatus teemoista yhteiskunnallisessa kontekstissa, synkästä utopiasta, jossa yö on otettu takaisin mystisin keinoin.

Metsästysmaa saa ensi-iltansa Tammikuussa 2011.  Sitä odotellessa kannattaa vierailla Ruben Ginéstosin tekemillä elokuvan nettisivuilla, josta löytyy mm. elokuvan traileri.

Metsästysmaan verkkosivut

Teksti: Nalle Mielonen
|||

0 comments: