keskiviikko 31. elokuuta 2011

Say Hello to our 26 Exchange Students!

Kuvassa vasemmalta vaihto-opiskelijat
Marieke Claassens, Klemen Krulec, Benedikt Ruf and Jürgen Rudigier.
Äärimmäisenä vasemmalla teos "Is this for Real" -näyttelystä.


Viime viikolla Finlaysonille saapui ennätysmäärä vaihto-opiskelijoita, yhteensä 26. Kansainvälinen tunnelma on kampuksella taattu, vaihto-opiskelijoista kaukaisimmat ovat saapuneet Meksikosta ja Etelä-Koreasta, muut eri puolilta Eurooppaa: Belgiasta, Espanjasta, Englannista, Hollannista, Liettuasta, Saksasta, Sloveniasta, Tsekistä ja Unkarista.

Vaihto-opiskelijoiden ensimmäinen viikko täyttyi opastuksesta ja orientaatiosta, ensin pääkampuksella Teiskontiellä ja keskiviikkona Finlaysonilla. Informaatiota jaettiin mm. syksyn kurssien sisällöistä, koulun käytännöistä ja tehtiin tutustumiskierros talossa. Myös tuutoriopiskelijat  ja opiskelijajärjestö Tarina esittäytyivät. Torstaina kaikki TAMKin "vaihtarit" pääsivät Viikinsaareen nauttimaan suomalaisesta järvimaisemasta ja loppukesän lämmöstä. Finlaysonin vaihto-opiskelijoiden aloitusviikon päätti vierailu Tampereen Taidemuseon "Is This for Real?"-näyttelyyn, jossa Tampereen kuvitteellinen historia ja mahdollinen tulevaisuus herättivät hämmennystä ja avasivat uusia näkökulmia kaupunkiimme.

Tällä viikolla vaihto-opiskelijat ovat päässeet kiinni opintoihin. Maanantaina alkoi mm. Finnish for Foreigners -kurssi, joten ennemmin tai myöhemmin kaikki vaihtarimme varmaan tervehtivät meitä kotoisasti sanomalla: "Moro!"


Vaihto-opiskelijoiden tunnelmia TAMK Art and Media -blogissa

0 comments: