keskiviikko 24. elokuuta 2011

Onnekkaat IMP-opiskelijat GDC:ssä ja GamesComeilla


Tämän vuoden Euroopan Game Developers Conferencen ja GamesComin vieraslistaan mahtui mukaan kolme TAMKin opiskelijaa IMP-linjalta. Voitettuamme Nokian sponsoroiman ja Demolan järjestämän konseptikisan (lue juttu), saimme valita Euroopasta alaamme liittymän tapahtuman, jonne pääsimme sitten vierailemaan. Valintamme oli GDC Europe 2011 ja sen kyljessä GamesCom, jotka pidettiin samalla viikolla Kölnissä, Saksassa. Molempiin oli siis helppo osallistua samalla kertaa. Mukaan lähti Demolasta Bernard Garvey, joka tuntui viihtyvän ihan hyvin seurassamme. Emme onnistuneet saamaan GamesComiin tarvittavaa majoitusrahoitusta  Nokialta, koska se olisi ollut jo toinen tapahtuma. TAMK ystävällisesti rahoitti nämä kaksi ylimääräistä yötä, jotta pääsimme myös GamesComeille.
Standialue GDC:ssä oli vilkkaimmillaan luentojen välissä

Game Developers Conference on maailmanlaajuisesti suuri ja tunnettu tapahtuma pelialalla. Tänä vuonna se sisälsi paljon luentoja, juhlimista ja tietysti verkostoitumista. Luentoja riitti maanantaista keskiviikkoon, aiheiden vaihdellessa muun muassa bisneksesta ja markkinoinnista, game designista, ohjelmoinnista, visual artista ja tuotannosta. Saimme tietysti päättää mitkä luennot kävisimme kuuntelemassa ja valitsimme päältä kaikista mielenkiintoisimmat. Juhlia oli joka ilta. Myös niistä piti valita parhaimmat. Verkostoituminen oli helpompaa näissä juhlissa, kun tunnelma oli vapautuneempi ja puhua voi muustakin kuin töistä. Loppujen lopuksi laukkuni oli täynnä käyntikortteja!
Humoristinen luennoitsija kertoi game designista.

Oli hauska huomata että niinkin suuressa alan tapahtumassa oli mahdollista tavata myös opiskelijoita. Jututimme muun muassa muutamia saksalaisia ja ruotsalaisia opiskelijoita. On mahtavaa löytää uusia tuttavuuksia Suomenkin ulkopuolelta, jotka opiskelevat samaa alaa. Jakamalla kokemuksia ja ideoita oppii varmasti enemmän. Toisaalta tutustuimme myös suomalaisen pelialan tekijöihin, mikä on kätevää työharjoittelupaikkaa ajatellen. GamesComeilla myös joihinkin oppilaitoksiin oli helppo tutustua ja vaihto-opiskelun eri mahdollisuudet kasvoivat.
Nintendo oli suosittu kohde muun muassa uuden
3DS-konsolinsa ansiosta

Meidän onnistui myös jututtaa suurempien piirien tekijöitä: Seattlessa sijaitseva ArenaNet –pelifirma esitteli GamesComeilla uuden pelinsä, Guild Wars 2, demoa. Saimme kokeilla peliä jo keskiviikkona ennen tapahtuman avaamista, kun vierailijat olivat vain lehdistön ja pelialan edustajia. Loppuviikosta valtavat hallit olivatkin jo tupaten täynnä peleistä innostuneita kuluttajia. Meidät kutsuttiin NCSoftin juhliin, joissa tapasimme ArenaNetin työntekijöitä. Jututimme muun muassa kuuluisia concept artisteja:  Kekai Kotakia ja Daniel Dociuta, mikä oli todella ainutlaatuinen tilaisuus. Erään ryhmämme jäsenen unelmat kävivät toteen, kun nämä miehet keksivät yllättäen aivan erikoisen idean. Kekai piirtäisi seuraavana päivänä GamesComeilla  lavalla Annan olkapäähän Guild Wars 2 –tatuoinnin. Annaltahan ei tarvinnut kahdesti kysyä, kovan luokan fani kun on.
Tyytyväinen Anna uuden tatuointinsa kanssa

Koko ryhmälle matka oli ikimuistoinen ja todella inspiroiva: tällaisia mahdollisuuksia ei tule usein! Olemme todella tyytyväisiä uusista kokemuksista ja asioista joita opimme ja aiomme jatkossakin tarttua lupaaviin tilaisuuksiin.

Teksti: Emma Kiiski

Voittoisan tiimin jäsenet Anna Narinen, Douglas Symon ja Emma Kiiski opiskelevat TAMKin englanninkielisessä media koulutusohjelmassa
|||
Lue lisää juttuja Median opiskelijoista (IMPeistä)
|||


0 comments: