keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Sulo -lopputyöelokuvan kuvaukset ovat purkissa


Keväällä 2010 elokuvailmaisu 2 kurssilla Aino Suni kehitteli lopputyönsä käsikirjoitusta. Työnimeä Sulo kantava elokuva sai kuvaajaksi Kerttu Hakkaraisen ja kyseistä elokuvaa lähdettiin kehittämään Ilona Tolmusen ottaessa tuotannollisen vastuun.


Elokuvasta muodostui heidän kolmen lopputyö ja nyt vuotta myöhemmin kyseisen elokuvan kuvaukset on juuri saatu päätökseen. Esituotantovaihe sisälsi paljon työtä ja loppujen lopuksi rahoitus saatiin kuntoon ja pystyttiin kuvaamaan tavoitteita vastaava elokuva, kuvausformaattina toimi 16mm filmi.

Päähenkilöksi saatiin Kai Lehtinen ja toista pääosaa esittää Jaana Joensuu. Elokuva kertoo erakkomaisen taiteilijan Sulon ja opiskelijatyttö Venlan yllättävästä muuttomatkasta.

Elokuvaa kuvattiin Nurmijärvellä, Lempäälässä, Kangasalalla ja Hervannassa. Kovat pakkaset osuivat kuvausten kohdalle, mutta sisukas työryhmä (ja etenkin rekvisiitta-autona toiminut suloinen Lada) jaksoivat hienosti ja suuremmilta ongelmilta vältyttiin. Työryhmä toimi ihailtavan ahkerasti, yhteen hitsautuneesti hauskanpitoa unohtamatta. Pakkaskelillä oli myös etunsa - kuvista tuli kauniita, hanget kimalsivat auringon paistaessa pilvettömältä taivaalta.

Elokuvan ensi-ilta on 7.5. Toivotaan, että eksoottiset lumikuvat purevat erityisesti kansainvälisillä festivaaleilla!

Teksti: Ilona Tolmunen
Kuvat: Niina Virtanen


Lue Niina Virtasen blogimerkintä Sulosta
|||

0 comments: