keskiviikko 31. elokuuta 2011

Say Hello to our 26 Exchange Students!

Kuvassa vasemmalta vaihto-opiskelijat
Marieke Claassens, Klemen Krulec, Benedikt Ruf and Jürgen Rudigier.
Äärimmäisenä vasemmalla teos "Is this for Real" -näyttelystä.


Viime viikolla Finlaysonille saapui ennätysmäärä vaihto-opiskelijoita, yhteensä 26. Kansainvälinen tunnelma on kampuksella taattu, vaihto-opiskelijoista kaukaisimmat ovat saapuneet Meksikosta ja Etelä-Koreasta, muut eri puolilta Eurooppaa: Belgiasta, Espanjasta, Englannista, Hollannista, Liettuasta, Saksasta, Sloveniasta, Tsekistä ja Unkarista.

Vaihto-opiskelijoiden ensimmäinen viikko täyttyi opastuksesta ja orientaatiosta, ensin pääkampuksella Teiskontiellä ja keskiviikkona Finlaysonilla. Informaatiota jaettiin mm. syksyn kurssien sisällöistä, koulun käytännöistä ja tehtiin tutustumiskierros talossa. Myös tuutoriopiskelijat  ja opiskelijajärjestö Tarina esittäytyivät. Torstaina kaikki TAMKin "vaihtarit" pääsivät Viikinsaareen nauttimaan suomalaisesta järvimaisemasta ja loppukesän lämmöstä. Finlaysonin vaihto-opiskelijoiden aloitusviikon päätti vierailu Tampereen Taidemuseon "Is This for Real?"-näyttelyyn, jossa Tampereen kuvitteellinen historia ja mahdollinen tulevaisuus herättivät hämmennystä ja avasivat uusia näkökulmia kaupunkiimme.

Tällä viikolla vaihto-opiskelijat ovat päässeet kiinni opintoihin. Maanantaina alkoi mm. Finnish for Foreigners -kurssi, joten ennemmin tai myöhemmin kaikki vaihtarimme varmaan tervehtivät meitä kotoisasti sanomalla: "Moro!"


Vaihto-opiskelijoiden tunnelmia TAMK Art and Media -blogissa

maanantai 29. elokuuta 2011

Tulevaisuuskylä täyttää Keskustorin viikonloppuna 2.-3.9.

Näkymä Keskustorilta Tulevaisuuskylän aikana ensi viikonloppuna 2.-3.9.
Kuva: Tulevaisuuskylän arkkitehdit Saana Karala ja Tuomo Joensuu.

Tampereen Keskustorilla on kesän aikana järjestetty monia tapahtumia, mutta ensi viikonloppuna sinne saapuu tulevaisuus! 2.-3.9. järjestettävä Tulevaisuuskylä -tapahtuma jakaa tietoa ilmastonmuutoksesta ja kestävästä elämäntavasta. Tapahtuma tarjoaa monia rinnakkaisia tulevaisuudennäkymiä ja tavoitteena on haastaa eri arvomaailmoja edustavat yhteisöt rakentamaan yhdessä parempaa tulevaisuutta. Tulevaisuuskylää on ollut ideoimassa, suunnittelemassa ja toteuttamassa  suuri joukko TAMK:n Finlaysonin kampuksen opiskelijoita kaikista koulutusohjelmista.

Tapahtuman ohjelma on runsas ja monipuolinen. Keskustelutilaisuuksissa pohditaan mm. hyvinvoinnin ja talouskasvun suhdetta, yritysten ympäristövastuuta, ekokaupungin rakentamista ja tulevaisuuden ruokavaliota. Kylässä voi nähdä myös tulevaisuuden tamperelaisia, kun Tampereen yhteiskoulun ja Parkanon lukion opiskelijat esittävät tulevaisuusvisioita tanssien ja improvisoiden. Keskustorille rakentuu mm. tiipii, jurttakahvila, paviljonki ja kasvihuone puutarhoineen. Erilaisissa työpajoissa lapset ja nuoret oppivat mm. majanrakennusta, roskien uusiokäyttöä ja luomurakentamista. Tulevaisuuskylä kannustaa kävijöitä kehittämään omaa tulevaisuusajatteluaan - vaihtoehdot ovat aina mahdollisia!

Tulevaisuuskylän ydintiimissä on mukana mm. seuraavia TTVOlaisia:
Henna Laininen on tapahtuman tuottaja ja taiteellinen johtaja ja vastaa tuottamisen lisäksi mm. visuaalisesta ilmeestä ja sisältöjen johtamisesta. Henna opiskelee kuvataiteen koulutusohjelmassa.
Jussi Autio ja Essi Santala vastaavat Tulevaisuuskylän valosuunnittelusta. Essi opiskelee valoilmaisua ja Jussi teatterin ja tapahtumien av-suunnittelua.

Avustavina tuottajina ovat mukana Veera Rouvinen, elokuvan ja television koulutusohjelman  toisen vuosikurssin opiskelija ja Aino Yrjänä, englanninkielisen Median koulutusohjelman toisen vuoden opiskelija. Myös Ninni Kilponen ja Minna Korhonen ovat mukana avustavina tuottajina. Minna valmistuu lähiaikoina viestinnän koulutusohjelmasta, Ninni puolestaan aloittaa toisen lukuvuotensa elokuva- ja television koulutusohjelmassa. Lisäksi kuvataiteen opiskelijat ovat tehneet konttinäyttelyyn tulevaisuuskuvia ja tapahtuman talkoolaisina työskentelee lukuisia TTVO-kasvoja mm. tämän blogitekstin kirjoittanut Sohvi.

Katso myös elokuvan ja television opiskelijoiden toteuttama mainosvideo
"Mikä on sinun vesijalanjälkesi?"

Tulevaisuuskylä netissä: www.tulevaisuuskyla.net

perjantai 26. elokuuta 2011

Tampereella kisattiin 6.8.2011 ensimmäistä kertaa Football Triathlonin maailmanmestaruudesta

Football Triathlon on uudenlainen jalkapalloturnaus, jossa lajeina ovat perinteinen jalkapallo, pöytäjalkapallo sekä konsolijalkapallo. Vuonna 2011 tapahtuma järjestettiin yksipäiväisenä ja ottelupaikkoina toimivat Ratinan stadion sekä Gastropub Soho.

Football Triathlonin logoon tiivistyy tärkein: pallo, pelit ja Tampere!


"Saimme alusta asti hyvin kannustavaa palautetta konseptin suhteen. Joukkueet tulivat lähes heti täyteen", konseptin kehittäjä Robert Niva kertoo. Tapahtuman järjestäjät Mikko Helmanen ja Robert Niva opiskelevat Tampereen ammattikorkeakoulussa mediatuottamista ja ovat tapahtumalleen uskollisina lähdössä syksyllä sopivasti vaihtoon jalkapallon mekkaan, Barcelonaan.

"Näkemämme perusteella Football Triathlonilla on mahdollisuus nousta vuosien saatossa klassikoksi, joka tunnetusti järjestetään Tampereella", tapahtuman tuottajat toteavat.

-------
Lisätietoja Football Triathlonista:

Facebook 
Aamulehti
Youtube 

Lopputyöelokuva "Arno" kuvattiin Eräjärvellä


Outi Hartikainen ohjaa elokuvan päähenkilöä. Kuva: Hannu Koivuranta.


Outi Hartikaisen ohjaaman lopputyöelokuvan "Arno" kuvaukset saatiin tiistaina päätökseen Orivedellä, Eräjärvellä, noin 60 kilometrin päässä Tampereelta. Ismo Kallion, Tiina Rinteen ja Mikko Reitalan tähdittämän elokuvan kuvaukset kestivät yhdeksän päivää (11.-22.8.).

Hannu Koivurannan käsikirjoittama 20-minuuttinen lyhytelokuva sijoittuu yhteen lokaatioon lähelle luontoa ja käsittelee pienen perheen suhteita elämän ja kuoleman kynnyksellä. Käsikirjoituksen kehitysprosessi oli kaksivuotinen ja se viimeisteltiin Elokuvien ja TV-sarjojen Kehitysprojektissa (ETKE 2011-2012).

Lyhytelokuva on osa ohjaaja Outi Hartikaisen, kuvaaja-käsikirjoittaja Hannu Koivurannan, sekä leikkaaja Toni Anttilan opinnäytetyötä. Äänisuunnittelusta vastaa Mikko M. Koskinen.

Elokuvan tuottivat yhteistyössä Karisma Films (tuottaja Markus Kosonen) ja TAMK/ Taide ja viestintä.
Elokuvan on määrä valmistua alkuvuodesta 2012.

Teksti: Hannu Koivuranta

keskiviikko 24. elokuuta 2011

Onnekkaat IMP-opiskelijat GDC:ssä ja GamesComeilla


Tämän vuoden Euroopan Game Developers Conferencen ja GamesComin vieraslistaan mahtui mukaan kolme TAMKin opiskelijaa IMP-linjalta. Voitettuamme Nokian sponsoroiman ja Demolan järjestämän konseptikisan (lue juttu), saimme valita Euroopasta alaamme liittymän tapahtuman, jonne pääsimme sitten vierailemaan. Valintamme oli GDC Europe 2011 ja sen kyljessä GamesCom, jotka pidettiin samalla viikolla Kölnissä, Saksassa. Molempiin oli siis helppo osallistua samalla kertaa. Mukaan lähti Demolasta Bernard Garvey, joka tuntui viihtyvän ihan hyvin seurassamme. Emme onnistuneet saamaan GamesComiin tarvittavaa majoitusrahoitusta  Nokialta, koska se olisi ollut jo toinen tapahtuma. TAMK ystävällisesti rahoitti nämä kaksi ylimääräistä yötä, jotta pääsimme myös GamesComeille.
Standialue GDC:ssä oli vilkkaimmillaan luentojen välissä

Game Developers Conference on maailmanlaajuisesti suuri ja tunnettu tapahtuma pelialalla. Tänä vuonna se sisälsi paljon luentoja, juhlimista ja tietysti verkostoitumista. Luentoja riitti maanantaista keskiviikkoon, aiheiden vaihdellessa muun muassa bisneksesta ja markkinoinnista, game designista, ohjelmoinnista, visual artista ja tuotannosta. Saimme tietysti päättää mitkä luennot kävisimme kuuntelemassa ja valitsimme päältä kaikista mielenkiintoisimmat. Juhlia oli joka ilta. Myös niistä piti valita parhaimmat. Verkostoituminen oli helpompaa näissä juhlissa, kun tunnelma oli vapautuneempi ja puhua voi muustakin kuin töistä. Loppujen lopuksi laukkuni oli täynnä käyntikortteja!
Humoristinen luennoitsija kertoi game designista.

Oli hauska huomata että niinkin suuressa alan tapahtumassa oli mahdollista tavata myös opiskelijoita. Jututimme muun muassa muutamia saksalaisia ja ruotsalaisia opiskelijoita. On mahtavaa löytää uusia tuttavuuksia Suomenkin ulkopuolelta, jotka opiskelevat samaa alaa. Jakamalla kokemuksia ja ideoita oppii varmasti enemmän. Toisaalta tutustuimme myös suomalaisen pelialan tekijöihin, mikä on kätevää työharjoittelupaikkaa ajatellen. GamesComeilla myös joihinkin oppilaitoksiin oli helppo tutustua ja vaihto-opiskelun eri mahdollisuudet kasvoivat.
Nintendo oli suosittu kohde muun muassa uuden
3DS-konsolinsa ansiosta

Meidän onnistui myös jututtaa suurempien piirien tekijöitä: Seattlessa sijaitseva ArenaNet –pelifirma esitteli GamesComeilla uuden pelinsä, Guild Wars 2, demoa. Saimme kokeilla peliä jo keskiviikkona ennen tapahtuman avaamista, kun vierailijat olivat vain lehdistön ja pelialan edustajia. Loppuviikosta valtavat hallit olivatkin jo tupaten täynnä peleistä innostuneita kuluttajia. Meidät kutsuttiin NCSoftin juhliin, joissa tapasimme ArenaNetin työntekijöitä. Jututimme muun muassa kuuluisia concept artisteja:  Kekai Kotakia ja Daniel Dociuta, mikä oli todella ainutlaatuinen tilaisuus. Erään ryhmämme jäsenen unelmat kävivät toteen, kun nämä miehet keksivät yllättäen aivan erikoisen idean. Kekai piirtäisi seuraavana päivänä GamesComeilla  lavalla Annan olkapäähän Guild Wars 2 –tatuoinnin. Annaltahan ei tarvinnut kahdesti kysyä, kovan luokan fani kun on.
Tyytyväinen Anna uuden tatuointinsa kanssa

Koko ryhmälle matka oli ikimuistoinen ja todella inspiroiva: tällaisia mahdollisuuksia ei tule usein! Olemme todella tyytyväisiä uusista kokemuksista ja asioista joita opimme ja aiomme jatkossakin tarttua lupaaviin tilaisuuksiin.

Teksti: Emma Kiiski

Voittoisan tiimin jäsenet Anna Narinen, Douglas Symon ja Emma Kiiski opiskelevat TAMKin englanninkielisessä media koulutusohjelmassa
|||
Lue lisää juttuja Median opiskelijoista (IMPeistä)
|||


tiistai 23. elokuuta 2011

TTVO voitokkaana Raumalla



Muutos meitä johtaa -elokuvan tuottaja Mikko Helmanen kukituksen jälkeen.

Kahdeksattatoista kertaa järjestetty Blue Sea Film Festival kääntyi tänä vuonna TTVO-juhlaksi. Koulu oli edustettuna kansainvälisen Baltic Herring –lyhytelokuvakilpailun opiskelijasarjassa jopa kuuden elokuvan voimin, ja festivaalikierroksensa paikan päällä korkannut lopputyö Muutos meitä johtaa nappasi kotiin paitsi opiskelijasarjan ensimmäisen sijan,  myös koko festivaalin parhaalle lyhytelokuvalle myönnetyn Golden Baltic Herring -palkinnon.

- Tunnustus lämmittää erityisesti, kun muistelee ennen kuvauksia meitä kohdanneita takaiskuja, jotka pitivät elokuvan tekemistä niin pitkään vaakalaudalla, toinen ohjaajista, Ville Hakonen, kertoo.

Koulun kilpeä kiillottaa entisestään se, että Outi Tienhaaran ohjaama Laulu sieltä missä tyyntä on ylsi opiskelijasarjassa kolmannelle sijalle, ja avoimessa kilpasarjassa ainoana palkitun Place to Stay -elokuvan lopputeksteissä komeili useampikin Finlaysonin nykyinen opiskelija.

Kaiken kaikkiaan sarjoissa kilpaili 49 elokuvaa kahdeksasta eri Itämeren rantavaltiosta. Tuomaristo kiitteli osallistujia erityisesti festivaalille tärkeän merellisyysteeman sisällyttämisestä tarinoihin. "Muutos meitä johtaa"-elokuvassa matkataan Suomenlahtea pitkin kohti Eestiä, kun taas "Laulu sieltä missä tyyntä on" sijoittaa kansantaruun pohjaavan tarinansa yksinäisyydestä veden äärelle.

- Koululla eräät tahot ovat povanneet, ettei tämä leffa tule koskaan mihinkään festareille pääsemään. Tämä oli leffan ensimmäinen palkinto ja kyllä se vain tuntuu kivalta koko ryhmän puolesta, Tienhaara kommentoi voittoa.

Palkittujen elokuvien taival jatkuu. Seuraavaksi kaikkia kolmea voittajaa voi tarkastella monien muiden TTVO-tuotosten ohella Reikäreuna-festivaalilla syyskuussa.

Teksti ja kuva: Jussi Sandhu

Laulu sieltä missä tyyntä on -elokuva pohjautuu
kansantarinoihin vedessä elävästä, lumoavasta Näkistä.
Kuva: Tommi Musturi


---------------
Aiemmat blogikirjoitukset elokuvista:

maanantai 22. elokuuta 2011

Uusi lukuvuosi alkoi!


Elokuvan ja television koulutusohjelman opiskelijat kuuntelevat
keskittyneesti koulutuspäällikkö Leena Mäkelän infoa.


Maanantaina aamulla Finlaysonin kahvilassa käynnistyi kuhina jo yhdeksän aikoihin, vaikka lukuvuoden virallinen aloitusinfo alkoi vasta klo 10. Toisen, kolmannen ja neljännen (kenties myös viidennen, kuudennen?) vuoden opiskelijat palasivat innokkaina ja uteliaina opintojen pariin.

Elokuvan ja television koulutusohjelman koulutuspäällikkö Leena Mäkelä kertoi perustietoa mm. opinto-oppaasta, arviointikriteereistä, lukuvuoden aikana järjestettävistä kursseista ja palautekäytännöistä. Myös viime keväänä opiskelijajärjestö Tarinan kanssa puheena ollut ongelma myöhästymisistä otettiin esiin ja yhteistuumin todettiin, että käyttäytymissääntöjä kannattaa kunnioittaa. Lehtorit kertoivat lyhyesti kunkin vuosikurssin syksyn kursseista ja lukuvuoden loppuhuipennuksesta, toukokuisesta TAF-Tampere Art Factorysta muistutettiin myös.

Tilaisuuden lopuksi Tarinan hallituksen puheenjohtaja, kolmannen vuosikurssin tuotannon opiskelija Teemu "Hemppa" Tervo muistutti, mikä on opiskelijajärjestö Tarinan tehtävä ja sai ansaitsemansa aplodit selkeästä, innostavasta puheenvuorostaan.

perjantai 19. elokuuta 2011

Ensimmäinen viikko TTVO:lla: ykkösten supervoimat täyttivät Finlaysonin ja Näsinpuiston

Uteliaat uudet opiskelijat kuuntelevat keskittyneesti tuutorin ohjeita.

Vaikka vanhemmat vuosikurssit saivat vielä nauttia kesälaitumista, viikolla 33 TAMKin Finlaysonin toimipiste oli jo täynnä elämää. Tiistaina 16.8. aloittivat nimittäin uudet opiskelijat sekä Elokuvan ja television, Kuvataiteen että International Median koulutusohjelmassa.

Opiskelijajärjestö TAMKOn kouluttamien tuutorien viikko alkoi jo maanantaina TAMKin päätoimipisteellä viime hetken vinkeillä ja pikakoulutuksella, jonka jälkeen tuutorit olivat valmiita vastaanottamaan kysymyksiä täynnä olevat uudet opiskelijat. Informaatioryöppy käyttäjätunnuksineen ja kulkukortteineen oli ensimmäisenä päivänä varmasti valtava, mutta mukaan mahtui myös letkeämpää ohjelmaa tutustumisen muodossa.

Keskiviikkona Elotv:läisillä oli vuorossa opettajatuutoreihin tutustuminen ja Kuvataiteen tuutorit veivät uusia opiskelijoitaan tutustumaan mm. lähialueen taidenäyttelyyn. Illalla kaikkien kolmen koulutusohjelman ykköset kokoontuivat Näsinpuistossa ensimmäisen viikon piknikille. Musiikin kuuntelun ja jutustelun ohella murrettiin myös kielimuuria, kun kaikki kertoivat englanniksi toisilleen itsestään ja omista supervoimistaan.

Torstaina Elotv:n ja Kuvataiteen ykkösten päivä koostui Tampereen kaupunkiin tutustumisesta sekä perinteisestä ensimmäisen viikon videoteoksesta, jotka he tekivät sekaryhmissä kahdessa tunnissa. Tänään, orientoivan viikon päättävänä perjantaina ohjelmassa on TAMKin pääkampukseen tutustuminen ja ilta huipentuu perinteiseen illanviettoon, jossa juhlitaan yhdessä sekä katsotaan edellä mainitut videoteokset.

Kaiken kaikkiaan ensimmäinen viikko on ollut uuvuttava mutta täynnä riemua. Tuutorit ovat olleet motivoituneita ja täynnä intoa joka päivä, mikä toivottavasti on välittynyt myös uusiin, lahjakkaisiin opiskelijoihin. Ensi viikolla palaavat vanhemmat vuosikurssitkin kampukselle ja koulumme ympärivuorokautinen tohina voi taas alkaa.

Lukuvuosi 2011-2012 is in motion!

Teksti ja kuvat: Salla Lehtikangas
Hilpeät, innokkaat tuutorit valmiina vastaanottamaan uusia opiskelijoita. 

torstai 18. elokuuta 2011

Uusia kasvoja ja säpinää Finlaysonilla!





Finlaysonin kahvio täyttyi uteliaista, hieman jännittyneistä uusista opiskelijoista tiistaina.

Finlaysonin toimipiste on herännyt uuteen lukuvuoteen ja sitä myöten avannut ovensa myös uusille kasvoille. Kuvataiteen sekä elokuvan ja television koulutusohjelmien ensimmäisen vuosikurssin aloittavilla koulu käynnistyi jo perinteeksi muodostuneella opettajien ja henkilökunnan taiteellisella ohjelmanumerolla, joksi tänä vuonna oli valikoitunut runsaat aplodit kerännyt Säpinää-esitys. Esityksen jälkeen koulutusjohtaja Ari Koivumäki, koulutuspäälliköt Juha Suonpää ja Leena Mäkelä sekä Tamkon edustaja Sofia Jalonen toivottivat vielä erikseen uudet opiskelijat tervetulleiksi taloon. Tilaisuuden jälkeen joukkio jaettiin koulutusryhmittäin ja kuvataiteen opiskelijat siirtyivät oman kerroksensa piirustussaliin vastaanottamaan informaatiotulvaa.

Lukuisten hakijoiden ja pääsykokeisiin kutsuttujen joukosta kuvataiteen koulutusohjelmaan suoriutui tänä syksynä 24 onnekasta opiskelijaa. Ilmassa oli selvästi havaittavissa iloa ja ehkä vähän jännitystäkin. Uusien opiskelijoiden pieneen joukkoon mahtuu monta luovaa, mielenkiintoista ja värikästä persoonaa. Ryhmä on tänäkin vuonna kirjava ja taustoiltaan monimuotoinen. Osa on tullut opiskelemaan suoraan lukiosta, toiset ovat kulkeneet tiensä usean eri oppilaitoksen, työpaikan ja kokemuksen kautta. Opiskelemaan on saavuttu monesta kaupungista ympäri Suomea, mutta toki myös tamperelaisia ja lähikunnista kotoisin olevia joukosta löytyi.

Ensimmäiseen koulupäivään sisältyi tuutoreiden vetämä opastuskierros koulun tiloissa, opettajien ja koulutusohjelman esittelyä, pintaraapaisu opintojen kulkuun, ruokailu Siperian opiskelijaravintolassa sekä omaan ryhmään tutustumista. Kaiken kaikkiaan paljon asiaa, tietoa ja muistettavaa. Pää on varmasti pyörällä nyt, mutta tietotulva sen kuin jatkuu seuraavat pari viikkoa. Tästä se lähtee!

Terveisin,
kuvataiteen tuutorit Ilona Lehtonen ja Minttu Vaittinen

keskiviikko 17. elokuuta 2011

Uudet opiskelijat tulivat!


Jännitys, kysymykset ja ilo täyttivät talomme eilen, uudet ykköset saapuivat elokuvan ja television, kuvataiteen ja median koulutusohjelmiin!

Englanninkielisen Median koulutusohjelman opiskelijat loihtivat itsestään kuvan yllä. Jokainen sanoi kolme sanaa, joista ensimmäinen kuvasi mieluisinta opintoaihetta, toinen lempiharrastusta ja kolmas omaa titteliä kymmenen vuotta valmistumisen jälkeen. Wordle-palvelu muodosti sanoista tägipilven, jossa sanat korostuvat suhteessa niiden esiintymistiheyteen. (Klikkaa kuvaa, saat isomman)

Tänä vuonna aloittavat median opiskelijat ovat kotoisin seuraavista maista: Espanja, Etelä-Korea, Italia, Kiina, Latvia, Pakistan, Puola, Romania, Saksa, Suomi, Unkari, USA ja Venäjä.

Lisää juttuja uusista opiskelijoista tulossa pian!

|||
Lue lisää juttuja Median opiskelijoista
|||

perjantai 12. elokuuta 2011

Kukkahattutädit Helsingin Kalasatamassa

Ninni Luhtasaari ja Jaana Ristola Kukkahattutäteinä

Ninni Luhtasaaren ja Jaana Ristolan, TAMKin kuvataideopiskelijoiden, Kukkahattutäti-valokuvat ovat esillä Helsingin Kalasatamassa Bermudan konteissa tämän viikonlopun ajan, sunnuntaihin 14.8. Kukkahattutädit on tammikuussa 2011 alkanut yhteisötaiteellinen projekti, jolla tekijät haluavat haluavat kiinnittää huomiota rasismikeskusteluun.

"Me julkeasti kannatamme ihmisten välistä tasa-arvoa, sekä muita kukkahattutädeille tyypillisiä arvoja, ja etsimme kaltaisiamme. Rasismia perustellaan sananvapaudella ja kasvojen antaminen rasismille on jopa trendikästä. Meidän mielestämme kukkahatut ovat trendikkäitä ja sopivat kaikille niille, jotka eivät hyväksy rasismia. Kaappamme siis termin", tekijät kertovat.

Kukkahattutäti-galleria netissä: Kukkahattutati.com
Bermudan merikontti, voittoa tavoittelematon kulttuuriryhmä: http://bermudahelsinki.blogspot.com/

torstai 11. elokuuta 2011

Reikäreuna-festivaalin ohjelmistossa runsaasti TAMKin opiskelijoiden elokuvia


Vuoden 2010 Reikäreunan iloista tunnelmaa. Kuvassa vieraat Veli Granö,
Kirsti Lattunen ja Aleksi Salmenperä, haastattelijana Teemu Tervo (toinen oikealta).
Kuva: Jenny Priiki


Reikäreuna-festivaalin runsas ohjelmisto on julkaistu, mukana sekä kilpailussa että muussa ohjelmassa on paljon Finlaysonin opiskelijoiden töitä. Elokuvakilpailuun osallistui yhteensä 216 elokuvaa, joista kilpailemaan pääsi 16 työtä ja teemanäytöksiin 47. Mukana kilpailussa on kaksi TTVOlaisten työtä: Laulu sieltä missä tyyntä on, ohjaaja Outi Tienhaara ja Kirjeystävä, ohjaaja Lauri-Matti Parppei.

Reikäreunan yhteensä viidessä teemallisessa näytöksessä esitetään entisten ja nykyisten opiskelijoidemme teoksia todella runsaasti. Teemalla "Talkoilla pitkää elokuvaa" näytetään Markus Aaltosen ohjaama Tunnevammoja, "Aurinko paistaa, eikä nukuta" -näytöksessä nähdään Reeta Laineen Forget me not!, Sakari Lerkkasen El Solitario ja Lauri Harjun Laatikko. "Ilman siipiä"-näytöksessä ovat mukana Martta Tuomaalan Aatamin naiset, Tiina Lehikoisen Poltettu, Risto-Pekka Blomin Mitä kuuluu? ja Hannaleena Haurun Vialliset otteet. 

"Vieras maailma"-näytös on todellinen TTVO-kattaus:
A Short Film About Dying, ohjaaja Dimitri Okulov
Metsästysmaa, Nalle Mielonen
Juurtuneet, Jani Ilomäki
Vieraat Seinät, Mikko Keskiivari ja Martta Tuomaala
Älä kuiskaa ystävän suuhun, Hannaleena Hauru
Helsinki by Night - Episode 1, Vesa Puhakka
Muutos meitä johtaa, Ville Hakonen ja Jussi Sandhu

Reikäreunan vuoden erikoisin sali on Kylpytynnyri-Kino, jossa pyöritetään Kylpylyhärit, mukana mm. Tommi Rajalan ja Anna Alkiomaan Eipä tiennyt tyttö ja Iiro Peltosen Aseveljet. Myös avajaisohjelmassa on TTVO edustettuna: Aino Sunin Sudenveistäjä.

Reikäreunan toteuttamisessa on aina ollut mukana paljon TTVOlaisia. Festivaalituottajana on tänä vuonna Tuomas Korolainen ja ohjelmatuottajana Jani Ilomäki. Eikä tässä vielä kaikki; festivaaliklubilla Jaakko & Jay!
----


keskiviikko 10. elokuuta 2011

TAMK Assemblyilla, kesä 2011



TAMK valloitti Assemblyt muutaman innokkaan opiskelijan voimin: osallistuneita oli mukava joukko sekä Teiskontieltä että Finlaysonin kampukselta. Rakensimme ständin Hartwall Areenalle. Jokainen kiinnostunut sai ohikulkiessaan kysyä TAMKista ja siellä opiskelusta. Me tietysti kerroimme kaiken mitä vain tiestimme. Allekirjoittaneelle tämä oli ensimmäinen Assembly, joten jännää ja kiinnostavaa riitti koko viikonlopuksi! Assemblyillä piilee mahdollisuus verkostoitua saman alan opiskelijoihin, pelialan ihmisiin ja muihin mielenkiintoisiin tuttavuuksiin. Tapahtumassa jaetaan pelialan tietoa, kokemuksia, ideoita, uutta teknologiaa ja tietysti pidetään hauskaa!
Lähdössä TAMKista

Tietokonenäyttöjen meri areenan puolella näytti kiehtovan kauniilta illalla kun valot sammutettiin aloitusseremonian yhteydessä ja monet osallistujat jaksoivat pelata läpi yön. Onneksi areenalla oli myös mahdollisuus nukkua tarpeen vaatiessa. Illan saatossa lavalle astui myös bändi ja tunnelma oli katossa. Ennen bändiä suurelta näytöltä esiteltiin game dev compon ehdokkaita, joista voi äänestää suosikkiaan. Demokisassa mukana oli muun muassa kouluprojekteja ja harrastelijademoja. Oli mielenkiintoista kuinka aktiivisena Kajaanin ammattikorkeakoulu (KAJAK) esitteli omia projektejaan ja heillä oli todellakin aihetta olla ylpeitä. Oli melkoinen sääli ettei TAMKista ollut projekteja mukana kisassa, mutta toivon mukaan ensi vuonna meillä olisi esittelemiskelpoista materiaalia myös Assemblya varten!

Torstaina nähtiin myös ensimmäiset seminaarivieraat ja joitain kilpailuja potkaistiin käyntiin. Esimerkkinä fast graphics compo, jossa ideana oli piirtää teemaan liittyvä kuva puolessatoista tunnissa.
TAMKin käleä ständi

TAMKin ständillä kävi ihmisiä kyselemässä opinnoista ja opintolinjoista. Kerroimme tietysti kaiken mitä tiedämme, mahtavaa että ihmisiä kiinnostaa! Myös 5D2 ja 5D3 -kesäpeliprojektien pelejä ohikulkijat testailivat kiinnostuneina.

Ohjelma kattoi myös mielenkiintoisia seminaareja. Muun muassa Mozilla esitteli mahdollisuuksia, miten pelkällä selaimella on mahdollista kehittää pelejä. Melko laadukkaan näköisiä demoja selaimella voidaankin jo nykypäivänä saada aikaan pelkästään 2D- (Canvas) ja 3D- (WebGL) työkalujen avulla.
Supercell-niminen peliyritys esitteli uutta kevyttä online-peliään, joka oli tehty Flashin avulla. Melko vanha työkalu tehdä pelejä, mutta Supercellin peliä oli helppo pyörittää selaimessa, koska se oli tarpeeksi kevyt.

Tapahtuma tarjosi muun muassa grafiikka-, musiikki- ja videokilpailuja ja peliturnauksia, joihin on hauska osallistua ja tehdä muutakin kuin vain pelata koko ajan.
Angry Birdsejä livenä

Perjantai-iltana ennen sulkemista vanha TAMKin opiskelija International Business -linjalta tuli juttelemaan. Hän työskentelee nykyään Roviolla Angry Birdsin merkeissä ja kertoi meille tukevansa TAMKin opiskelijoita, jos haluaisimme esimerkiksi tehdä työharjoittelun Roviolla. Mahdollisuuksia riittää! Oli todella hauska huomata, että TAMKista pääsee oikeasti pelialalle töihin kunhan vain oma innostus ja aktiivisuus riittää.

Ylipäätään reissu oli todella mahtava ja tykkäsin paljon. Aion jatkossakin olla mukana toiminnassa ja toivon että muitakin innostuneita jaksaa lähteä mukaan!

Tarina: Emma Kiiski
Kirjoittaja opiskelee englanninkielisessä median koulutusohjelmassamme
|||
Degree Programme in Media
Lue lisää IMP/Media-opiskelijoista

|||
Assembly Summer 2011
|||