keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Vierailevana luennoitsijana Arnau Gifreu

IMP:eillä oli loistava tilaisuus kuulla interaktiivisesta multimediasta tänä tiistaina vierailleelta Vicin yliopiston luennoitsijalta: Arnau Gifreulta. Aamupäivä keskittyi enemmän aiheen teoreettisiin näkökulmiin, mutta lounastauon jälkeen asiasta eniten kiinnostuneet IMP:it saivat kokeilla videoiden editointia Final Cut ja Flash -ohjelmia käyttäen. Valitettavasti päivä meni liian nopeasti ja videoiden editoiminen interaktiiviseksi osaksi nettisivua voitiin vain lyhyesti selittää, mutta Gifreu antoi meille omat yhteystietonsa, jos satuimme kiinnostumaan aiheesta ja lupasi auttaa kaikkia apua tarvitsevia. Päivä oli yllättävän tuottava ja innostava kaikille niille, jotka jäivät kuuntelemaan luennon loppuun asti, ja jotkin Girfeun näyttämät esimerkit olivat uskomattoman kekseliäitä. Tietäen IMP:ien taitotason lähitulevaisuudessa tulee vielä syntymään jotain aivan yhtä upeaa! Gifreu itse sanoi, että hän aikoo viettää loppuaikansa Suomessa menemällä uimaan yhteen lämpimistä järvistämme. Me kaikki toivotimme hänelle onnea, ja toivoimme näkevämme hänet jälleen TAMK:in kansainvälisillä viikoilla.


Niille, joilla ei ollut mahdollisuutta nauttia Gifreun luennosta, keräsin hyviä esimerkkejä interaktiivisista verkkosivuista, joita hän näytti meille:

- http://thewildernessdowntown.com/ (Kokeilu Google Chromella, jossa käytetään Google Maps:iä)

- http://www.ourfirstloves.com/ (Käyttäjät lähettävät tarinoita heidän ensimmäisistä rakkauden kohteistaan, mitä ne sitten ovatkin)

- http://www.jazzloftproject.org/ (Suoratoistoradio ja erittäin hieno käyttöliittymä)

- http://www.soul-patron.com/ (Flash-komponentteja käytetään kekseliäästi interaktiivisessa dokumentissa)The Wilderness Downtown käyttää hyväkseen käyttäjän kotipaikan kuvia


Jos haluat tietää enemmän Gifreusta, tässä on linkki hänen henkilökohtaisille nettisivuilleen: http://www.agifreu.com/


Kirjoittanut: Heidi Mäenpää

Lue lisää tarinoita IMP:eistä

0 comments: