keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Muun muassa ynnä muuta sellaista ja niin edelleen –videotaidenäyttely Galleria Emilissä

Kuva teoksesta '3 vuotta ei mitään'

Muun muassa ynnä muuta sellaista ja niin edelleen
Videotaidenäyttely 
Galleria Emil (Vanha kirjastotalo)
4.2.-4.3.
Avoinna ma ja pe 10-16: ti, ke, to 10-18, la ja su 11-17


Tervetuloa avajaisiin torstaina 3.2.2011 kello 16-18

Tampereen ammattikorkeakoulun kuvataiteen koulutusohjelman yksi vahvuusalue on liikkuva kuva. Samassa rakennuksessa toimiva elokuvan ja television koulutusohjelma mahdollistaa kuvataiteen opiskelijoille muita suomalaisia taidekouluja paremmat puitteet videotaiteen tekemiseen.

Elokuussa kaksikymmentä kuvataiteen toisen vuosikurssin opiskelijaa lähti viikoksi Seilin saareen työskentelemään ja etsimään omaa videoilmaisuaan. Seilissä työskenneltiin ympäri vuorokauden ja perinteisesti spitaalisista ja hulluista tunnettu saari inspiroi opiskelijoita omalla tunnelmallaan. Intensiivistä työskentelyä jatkettiin Tampereella koko syksyn ja  perjantaina 4.2.2011 avautuvassa Muun muassa ynnä muuta sellaista ja niin edelleen -näyttelyssä on esillä kurssin saavutuksia.

Näyttelyssä ei ole yksittäistä teemaa ja teoksissa liikutaan sujuvasti tunnelmista toisiin. Yhdistävänä tekijänä teoksissa on kuitenkin perinteisiä lähestymistapoja kaihtava asenne. Galleriaan on rakennettu erilaisia tiloja, joissa teokset esitetään. Voit esimerkiksi rojahtaa sohvalle tavallisessa olohuoneessa ja viettää koti-iltaa rentojen videoteosten parissa. Jännitystä elämäänsä kaipaava voi unohtaa kodinomaisen tunnelman siirtymällä pimeisiin esityssaleihin, joissa seinänkokoisena heijastetut kuvat tulevat iholle, jäävät mieleen ja myöhemmin tunkeutuvat vielä uniinkin. Näiden välillä on mahdollista tutkia ympäri galleriaa levittäytyviä videoinstallaatioita.

Mari Ljokkoi

|||

0 comments: