perjantai 25. helmikuuta 2011

Kaunis kuolema Tampereen elokuvajuhlilla


(In English)
Kaunis kuolema on kolmen oppilaan lopputyö Tampereen ammattikorkeakoulusta. Kaunis kuolema on kokeellinen lyhytelokuva, joka käsittelee tunteita rakkaan ihmisen menettämisen pelosta.

Kaunis kuolema on ollut pitkäaikaisempi projekti kuin alunperin oli tarkoitus. Ajatus elokuvasta lähti liikkeelle vuonna 2008 ja käsikirjoituksen, joka silloin käsitteli enemmän lääkärinetiikkaa, tuli olla sormiharjoitus pienelle opiskelijaporukalle. Juuri siihen aikaan koulussamme kuitenkin tehtiin muutamia sisäisiä muutoksia, jotka estivät projektin toteutumisen.

Asia jäi kaivelemaan. Aikaa kului, ja opiskelijat jotka vasta olivat olleet hämmentyneitä ykkösluokkalaisia alkoivat suunnitella lopputöitään. Käsikirjoitusideoita pyöritellessäni Kaunis kuolema astui jälleen mukaan kuvioihin. Aloitimme Jaakko Sorjan kanssa, joka on varsinainen elokuvan käsikirjoittaja, prosessin uudestaan.

Tällä kertaa otimme heti käyttöön niin sanotusti isomman kaliiberin. Kauniista kuolemasta tulisi lopputyömme. Tästä lähti käyntiin suuremmanpuoleinen tuotantohässäkkä ja kuvioihin tuli mukaan myös Heidi Jokinen, joka vastaakin kaikesta elokuvassa näkyvästä lavastuksesta, rekvisiitasta, puvustuksesta, meikistä jne. (tietenkin monien hyvien ja innokkaiden assistenttien avulla).

Nyt vuonna 2011 Kaunis kuolema saa ensiesityksensä Tampereen elokuvajuhlilla TTVO -näytöksessä. Elokuva on kokenut ainakin yhtä isoja muodonmuutoksia matkansa varrella kuin Michael Jacksonin ihonväri. En ole oikeasti vitsiniekka, mutta yritän kovasti.

Käykää lukemassa Kauniin kuoleman omaa blogia, johon lisäämme elokuvan valmistuttua risuja ja ruusuja kokonaisprosessista, henkilökohtaisia juoruja unohtamatta. Viitettä antavat nettisivumme ovat myös avautuneet, varsinaiset sivut julkistetaan huhtikuun alkupuolella. Toivottavasti voimme aidosti koskettaa tai herättää ajatuksia tällä elokuvalla, eikä se jää vain lillumaan nimikkeellä: ”taas yksi taidekokeellinen leffa, jossa ei oo mitään ideaa”.

Kaunis kuolema verkkosivu
Kaunis kuolema Facebookissa
Kaunis kuolema -blogi

Minna Orvokki Korhonen, ohjaaja


Kino TAMK esitys Tampereen elokuvajuhlilla 10.3. klo 16.00 Tullikamarilla
|||

0 comments: