keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Uusi paikallistelevisiokanava aloittaa lähetykset Ylä-Pirkanmaalla - Ensimmäinen lähetys 2.2.2011


Kuva: Sketsisarja ”Kiero kierros” on rakennettu siten, että eri sketsit liittyvät toisiinsa siirtymien avulla.


Tampereen ammattikorkeakoulun Virtain toimipisteen opiskelijoiden Mediaosuuskunta Välke on aloittanut yhteistyön Pohjois-Hämeen Puhelin oy:n kanssa uuden paikallistelevisiokanavan perustamiseksi.
Uuden kanavan nimi on VTV eli Välke TV.

Alueellinen televisiokanava mahdollistaa uudenlaista televisionäkyvyyttä Pohjois-Pirkanmaalla, jossa yhdistyvät nuoret osaajat, paikallisuus sekä paikalliset yritykset. Uusi kaapelikanava tavoittaa noin 10000 katsojaa alueella.

Mediaosuuskunta Välke koostuu 20 innovatiivisesta opiskelijasta, jotka tuottavat kanavalle ajankohtaisia ja paikallisia ohjelmia. VTV:n ohjelma-ajan ja paikan kaapeliverkossa tarjoaa PHPOY ja se näkyy kanavapaikalla 255. Uutena kanavana VTV vaatii näkyäkseen kanavalistan päivityksen. Kanava löytyy verkosta nimellä VTV TAMK Virrat. Lähetykset alkavat 2.2.2011 klo 19. Uusia jaksoja nähdään joka toinen keskiviikko samaan aikaan.

Opiskelijoiden Mediaosuuskunta Välke tuottaa kanavalle viittä eri sarjaa. Ilmiön äärellä on nuorten ohjelma, joka esittelee nuorisoilmiöitä lähialueen nuorten kertomana.

Kummitussarja Yliluonnollisen jäljillä parodioi yliluonnollisia ilmiöitä käsitteleviä sarjoja. Sarja tutkii kuvitteellisia henkimaailman ilmiöitä huumorin varjolla.

Lastenohjelmista vastaa sarja Varastettu lapsuus, jossa seikkaillaan kohti Lima-Lörtin linnaa vapauttamaan lapsuutta. Seikkailun aikana opitaan myös yhteistyöstä ja ystävyydestä.

Varsinainen illan kevennys on Kiero kierros. Kiero kierros sisältää erillisiä sketsejä, jotka on nivottu aasinsilloilla toisiinsa.

Lisäksi Pirkanmaan Uutiset raportoi Virtain, Ruoveden ja Mänttä-Vilppulan tapahtumista.

- Osuuskuntatoiminta antaa hyvän mahdollisuuden oppia käytännön yrittäjyyttä. Oman alueellisen televisiokanavan ja ohjelmapaketin kautta alueelliset sidosryhmät tulevat tutuksi, oma yhteistyöverkosto laajenee ja olemme mukana osaltamme kehittämässä Ylä-Pirkanmaata. Vuosi on työntäyteinen, mutta myös erittäin opettavainen kokemus, arvioi Mediaosuuskunta Välkkeen toimitusjohtaja Laura Sivonen. Kanavan alueellisuus on herättänyt mielenkiintoa paikallisissa yrittäjissä ja ohjelmien toteuttamiseen on saatu tukea eri tahoilta. Mediaosuuskunta Välkkeellä on käytössään viimeisin kalusto jolla syntyy myös tilaustöitä kuten yritysvideoita ja mainoksia.

0 comments: