keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Tervetuloa Suomeen, näin me vietämme aikaamme!

City tourin kartta

(Read the story in English)
Lauantai-iltapäivä, 8 pakkasastetta. Pienet ryhmät tekevät kaupungilla omituisuuksia: kännykkä lentää, kannetaan toisia, möyritään lumessa. Tällä kertaa kyseessä ei ole teekkarijuhlinta, vaan TAMK:n uusien ulkomaalaisten opiskelijoiden tutustuttaminen suomalaisuuteen ja Tampereeseen Clintin City tourin  merkeissä.
  
Finlaysonin kampuksemme sai olla yksi city tourin checkpointeista – ainoa sisätiloissa oleva. Pääkampuksen opiskelijatkin pääsivät siis tutustumaan urbaaniin opiskeluympäristöömme, tai ainakin sisääntulohalliin alias ”pesurumpuun”.

Tuutor Amir Abdi tarkkailee opiskelijoiden suoritusta

Meidän pisteessämme oli appelsiinipeli, jossa joukkueen tarkoituksena oli siirtää appelsiinia kaulasta kaulaan ilman apukeinoja, kädet selän takana. Mikäli muut tehtävärastit, kuten eukonkanto, ei lähentänyt opiskelijoita, appelsiinikaulailu varmasti hoiti homman. Maksimipistemäärä tehtävästä oli 10, ja joukkueiden oli mahdollisuus saada toiset 10 pistettä rastin pitäjien lahjonnalla. Lahjontaan sisältyi muun muassa karkkia, lauluja, tanssia ja ihmispyramidi.


Lähikontakti appelsiinin kanssa

Vaihtareille esiteltiin kaupunkimaisemien ja yhteishenkeä nostattavien leikkien lisäksi suomalaisten rakkaimpia herkkuja, kuten mämmiä, mustikkakeittoa, mustaamakkaraa ja tietenkin salmiakkia.

Koitoksesta selvittyään osallistujat kokoontuivat club Volumessa, missä jaettiin myös voittajajoukkueen palkinto.

Teksti ja valokuvat: Tia Tuovinen
Kirjoittaja opiskelee englanninkielisessä median koulutusohjelmassamme ja on kansainvälinen tuutori.
|||
Lue lisää Tian juttuja

0 comments: