perjantai 7. tammikuuta 2011

Print Design runoilua


Yksi 10IMP-ryhmän suurista 10 opintopisteen kursseista tänä syksynä oli Print Design. Vaihtoehtoisesti osa porukasta opiskeli ohjelmointia. Print oli jatkumo edelliselle (myös 10 op) kurssille, joka oli nimeltään Visual Design ja käsitti visuaalisen suunnittelun teoriaa ja psykologiaa ja Adoben ohjelmien Photoshopin ja Illustratorin opettelua. Tällä kurssilla aiheita olivat pääasiassa typografia, kuvitus ja interaktiiviset elementit. Meillä oli neljä eri opettajaa, joten hyvin suuri määrä tietoa oli jaossa. Kurssin lopputyönä piti tehdä interaktiivinen PDF-runokirja. Valitsimme suosikkirunojamme, ja kuvitimme ne ja kokosimme ja taitoimme kirjan Adoben InDesignissä.

Käytimme tietysti Photoshopia kuvien muokkaukseen erilaisiin formaatteihin. Jussi Jokinen näytti vanhallekin tekijälle uusia puolia ohjelmasta, opetti värinhallintaa ja sitä, miten kuvat valmistellaan painokelpoisiksi. Tuomo Joronen esitteli myös erilaisia menetelmiä ja esimerkiksi Inkscapen vaihtoehtoisena ohjelmana Illustratorille. Useimmat muista kurssin tehtävistä, erityisesti typografian harjoituksista, tehtiin InDesignillä, jota opimme Pekka Lähteen opastuksella kurssin aikana käyttämään hyvin luontevasti.

Koimme myös vähemmän digitaalisen ja enemmän käsiä sotkevan lähestymisen kuvitukseen Carita Forsgrenin johdolla. Toimimme kaikki malleina ja piirsimme nopeita muotokuvia ja luonnoksia, mikä tietysti oli hauskaa. Eläinten anatomian harjoittelu oli omasta mielestäni hyödyllisintä. Kokeilimme myös monenlaisia eri traditionaalisen taiteen välineitä öljypastelleista musteisiin. Teimme melkein kalligrafiaakin, mikä olisi sopinut hyvin kaiken sen typografian kanssa. Kaikenkaikkiaan se oli hyvin hauskaa ja opettavaista, ja tuloksena on iso kasa tekstuureita, luonnoksia ja kuvitusharjoituksia. Ei ole hullumpi idea valloittaa silloin tällöin kolmannen kerroksen maalausluokkia!

Runokirjoista tuli valloittavia, jokaisesta hieno ja omanlaisensa. On selvää, että IMPläiset ovat joukko hurjan lahjakkaita ja luovia opiskelijoita.

Teksti ja piirrokset: Johanna Lievemaa
Johanna on Median koulutusohjelman (IMP) ensimmäisen vuoden opiskelija.
||| 
Degree Programme in Media  (Interactive Media Programme)
Lue lisää IMP-opiskelijoiden elämästä
|||
Haluatko opiskella tässä joukossa?
Haettavana 20 opiskelupaikkaa!

Vieraskielisten amk-ohjelmien yhteishaku 3.1-15.2.2011
TAMKin englanninkieliset hakusivut

Median ennakkotehtävä
|||  

0 comments: