maanantai 10. tammikuuta 2011

Senioribändi videollaKuvasimme syyskuussa 2010 Virtain Swing Bandin albumin nauhoituksia. Bändi toteutti esikoisalbuminsa yhteistyössä Tampereen ammattikorkeakoulun Virtain yksikön opiskelijoiden kanssa. Virtain Swing Band koostuu muutamaa jäsentä lukuunottamatta seniorimuusikoista, ja projekti on ideoitu ja toteutettu yhteistyössä TAMKin Aktiivisesti ikääntyen Pirkanmaalla - hankkeen kanssa. Levy ilmestyi marraskuussa 2010.

Levynnauhoitusprosessi oli osa digitaalisen äänen ja kaupallisen musiikin opiskelijoiden opintoja. Me käsikirjoittamisen ja kuvallisen ilmaisun opiskelijat vastasimme prosessin taltioimisesta videolle. Hieman esimakua projektista saimme jo toukokuussa 2010, kun kuvasimme demon nauhoituksia. Videota tekemässä oli opiskelijoita eri vuosikursseilta.

Mukana olleet opiskelijat saivat hyvää harjoitusta monikamerakuvaamisesta. Levyn nauhoitusten taltioiminen eroaa esimerkiksi fiktion kuvaamisesta siinä, että tapahtumia ei voi tietää tarkkaan etukäteen. Mitä tahansa saattaa tapahtua, ja sen mukaan menetellään. Uusintaottojakaan ei ole välttämättä mahdollista ottaa. Pitää myös ottaa huomioon että ollaan kuvaamassa toisia ihmisiä tekemässä työtään. Kuvausryhmä ei saisi aiheuttaa häiriötä vaan sen pitäisi olla niin näkymätön kuin mahdollista.

Työryhmässämme oli myös dokumenttiryhmä, joka haastatteli muusikoita. Koska senioreiden kanssa toimiminen ei ole viestinnän opiskelijalle aivan arkipäivää, oli sekin mielenkiintoinen kokemus. Kuvatusta materiaalista leikattiin noin viisiminuuttinen kooste, joka on nyt nähtävillä internetissä.

Teksti: Iina Lehto


Ohjaus: Anette Siili
Leikkaus: Iina Lehto
Kuvaus: Malgorzata Zaremba, Rauli Hirvilammi, Aino Kovalainen, Jenni Juhola
Dokumenttiryhmä: Laura Sivonen, Jasper Mäkinen, Erika Helenius

Kiitos: Janne Tauriainen, Heikki Humppila, Jyrki Luoma-aho, Teemu Kinnunen, Virtain Swing Band, AiP-hanke/ Tarja Heinonen

Virtain Swing Band:

Kalman Horvath - piano/laulu,
Rauno Ilvespakka - kitara/laulu,
Antti Kuurila - laulu/kitara
Antti Lahti-Nuuttila - trumpetti,
Annina Mäkäräinen - laulu/viulu,
Tuomo Mäntylä - saxofoni,
Veikko Ruohomäki - rummut,
Kai Santala - laulu, saxofoni,
Maija Seppälä - laulu,
Pekka Viertola - bassokitara.

0 comments: