torstai 27. tammikuuta 2011

Lähde, maailma kutsuu!

Minä ihailemassa Manhattanin maisemia joen toiselta rannalta Brooklynista
Syksyllä 2010 Scandinavia Houselle avattiin pohjoimaiseen arkkitehtuuriin
ja muotoiluun keskittyvä näyttely
Nordic Models + Common Grounds - Art and Design Unfolded.

Noin puolitoista kuukautta sitten kuljin matkalla töistä kotiin Empire State Buildingin ohi, näin asuintaloni kattoterassilta sekä Manhattanin että New Jerseyn ja kävin tanssitunneilla Broadwayn teattereiden keskellä sijaitsevassa tanssikoulussa Times Squaren kupeessa. Nyt tallaan taas lumisen Tampereen katuja, ja muistelen upeaa syksyäni sekä haikeudella että kiitollisuudella.
Suomalainen arkkitehti, muotoilija ja muusikko Tuomas Toivonen näyttelyn avajaisissa.

Vietin viime syksyn työharjoittelussa American-Scandinavian Foundationilla Scandinavia House -kulttuuritalossa New Yorkissa.
Työskentelin talon ohjelmapuolella auttamassa erilaisissa ohjelmapuolen töissä; autoin tapahtumien organisoinnissa ja järjestämisessä, työskentelin mm. konserteissa, elokuvanäytännöissä, seminaareissa, paneelikeskusteluissa, performanssitaide-esityksessä ja syksyllä avatussa muotoilunäyttelyssä. Lisäksi valokuvasin talon tapahtumia, tein graafista suunnittelua ja hoidin juoksevia asioita. Harjoittelun kohokohtiin kuului talon varainkeruugaala Plaza-hotellissa, jonka kunniavieraiksi saapuivat Norjan kruununprinssi Haakon ja prinsessa Mette-Marit.
Ruotsalainen muusikko Christine Owman oli yksi syksyn Out of Scandinavia - New
Indie Music from the Nordics -keikkasarjan esiintyjistä.

Ei, tarkoituksenani ei ole elvistellä kokemuksillani, vaan inspiroida lähtemään rohkeasti ulkomaille! Harjoitteluun, vaihtoon, projekteihin, mitä vaan mieleen tulee. New Yorkin reissu oli ehdottomasti elämäni upeimpia kokemuksia tähän asti. Sain korvaamattoman arvokasta oppia ja kokemusta sekä työelämästä että elämästä yleensä, enkä muutamista, lähinnä paperibyrokratiaan liittyvistä, miinuksista huolimatta vaihtaisi päivääkään pois. Lähteminen on oikeasti yllättävän helppoa, kun vaan ottaa härkää sarvista tai possua kärsästä ja laittaa pyörät pyörimään.

Osa performanssitaideryhmä Live Action NY:n esitystä

New Yorkia kaupunkina suosittelen varauksettomasti kaikille kulttuurin ja metropolielämän ystäville, sen upeampaa paikkaa ei allekirjoittanut ole tältä pallolta löytänyt. Mikäli halajat vaihtoon New Yorkiin, jaan mielelläni kokemuksia ja vinkkejä kiinnostuneille. Myös American-Scandinavian Foundation hakee usein harjoittelijoita, kannattaa tarttua syöttiin jos monipuolinen työkokemus kulttuurialalla kiinnostaa. Minulta saa lisätietoja siitäkin. Jos kokemukseni tai turinointini New Yorkista ja ajasta sen jälkeen muuten kiinnostaa, tutustu blogiini osoitteessa alternativefingerprint.com

Teksti ja kuvat: Niina Virtanen, Mediatuottaminen '07
|||

0 comments: