keskiviikko 5. tammikuuta 2011

10IMP julisteen tarina

Tuomas Mikola poseeraa prinsessa-asennnossaan 10IMP julisteen edessä

(Read this story in English)
Jotkut teistä ovat ehkä huomanneet valtavan ja viihdyttävän kuvan, joka on ilmestynyt 2. kerroksen käytävän seinään. 10IMP juliste on vihdoinkin saapunut.

10IMP keksi tavan, miten saada kaikki rakastamaan luokkansa julistetta. Yksi: antaa heidän odottaa. Kaksi: tehdä siitä valtavan kokoinen. Kuka voisi kulkea tämän hienon julisteen ohi hymyilemättä? Isot kumarrukset suunniteluporukallemme hienosta ideasta ja luomistyöstä. Mutta kuinka tämä juliste oikeastaan heräsi henkiin?

Ensimmäinen idea, joka julistekeskusteluissamme tuli esiin, oli klassinen Nintendo, ja pian äänestimmekin kaikki retro-tyylistä Super Mariota. Olimme kaikki hyvin innoissamme ja pidimme hauskaa julistekokouksissa. Suunnittelimme taustan ja mietimme, mitä 24 IMP:läistä voisi olla tekemässä 8 bittisessä Mario-maailmassa. Numeroimme lopullisen julisteluonnoksen, jonka jälkeen jokaisen luokkalaisen piti vetää hatusta numero tietämättä mikä heitä odotti...

Julisteen luonnoksia ( tekijä: Joonas Nissinen)

Olimme myös erittäin onnekkaita, koska meillä oli ammattilaisvalokuvaaja Stephanie Scharschmidt auttamassa kuvauksissa, ja Photoshop-opettajamme Tuomo Joronen avustamassa studion varauksessa, valojen säätämisessä sekä sinitaustan asettamisessa paikoilleen. Cai Melakoski poseerasi julisteen päähenkilönä, hardcore Mario -pelaajana (ripaus hulluutta silmissään?).

Kaikki hahmot alkoivat löytää oman paikkansa

Lopulta aloimme yhdistää kuvia, päätyen luultavasti suurimpaan psd. tiedostoon, mitä koskaan on maan päällä nähty! TV-setistä tuli myös upea, kiitos erittäin lahjakkaan Joonas Nissisen. Kun leikkasimme ryhmässä kuvia luokkalaisistamme, opimme yhden tärkeän asian: teknologia ei aina halua tehdä yhteistyötä. Sinikankaan tausta ei ollut tasainen, valojen sävyjä oli muutettava, Photoshop halusi lisätä jo poistettuja rajoja ihmisiin satunnaisilla väreillä... Kuten voitte kuvitella, töitä riitti todella paljon, mutta se oli ehdottomasti sen arvoista. Jotkut asiantuntijat voivat olla eri mieltä, mutta me teimme parhaamme ja myös opimme paljon projektin aikana. Lopputulos on mahtava ja olemme erittäin ylpeitä itsestämme!


Johanna Lievemaa, Kristina Põldots ja Heidi Mäenpää odottelevat kärsimättöminä julisteen tulostautumista

Kun pääsimme tulostusosaan, oli meitä vain kolme pientä tyttöä hurjaa painokonetta vastaan, joka oli yhtä valtava kuin pieni tavaratalo. Oli hauskaa katsella, miten mestariteoksemme tuli ulos, vaikka sopivan paikan löytäminen seinänkokoiselle julisteelle olikin hieman ongelmallista. Ryhmästämme juuri ne kaikkein “pisimmät” tytöt yrittivät saada julisteen ripustettua niin korkealle kuin mahdollista. Loppu hyvin, kaikki hyvin, siellä se nyt on ja sinitarra toivottavasti pitää sen ylhäällä tulevaisuudessa, tai meidän täytyy löytää jostakin paksua ilmastointiteippiä... Juhlimme julisteen valmistumista kotitekoisilla muffineilla, vai pitäiskö sanoa, 1up-leivoksilla. Tietenkin iloinen ilme ihmisten kasvoilla, kun he näkivät työmme, oli paras palkinto.


Kuka olisi voinut vastustaa näitä muffineita, jotka Johanna teki?

Mahtavan julistetiimimme jäsenet, jotka eivät antaneet periksi: Heidi Mäenpää, Johanna Lievemaa, Kristina Põldots, Joonas Nissinen, Joonas Sairiala,  Emma Kiiski, Camille Romano ja Sabrina Seidl. Erityiskiitokset loistavalle valokuvaajallemme Stephanie Scharschmidtille ja koko 10IMP luokalle!!

Tarina: Johanna Lievemaa, Kristina Põldots and Heidi Mäenpää
||| 
Degree Programme in Media  (Interactive Media Programme)
Lue lisää IMP-opiskelijoiden elämästä
|||
Haluatko opiskella tässä joukossa?
Haettavana 20 opiskelupaikkaa!

Vieraskielisten amk-ohjelmien yhteishaku 3.1-15.2.2011
TAMKin englanninkieliset hakusivut

Median ennakkotehtävä
|||  

0 comments: