torstai 25. maaliskuuta 2010

Taiteen keskustoimikunta ja AVEK tukevat TTVO:n kuvataiteen työryhmää

Härmälän ryhmäkodin nuoret ja TTVO:n opiskelijat rasisimin vastaisessa juhlassa Tampereella 21.3.Kuuselan Seniorikeskuksessa
Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden näyttelyyn Dortmundiin toteuttavalle yhteisötaideteokselle on myönnetty Taiteen keskustoimikunnan apuraha sekä AVEK:n tutkimus- ja kehittelytukea.

“Nuoruus Pakolaisena” Youth as Refugees -työnimellä kulkevan projektin toteuttavat kuvataiteilija Pekka Niskanen ja taiteen opiskelijat Anna Knappe, Timo Piikkilä ja Jaana Ristola yhdessä Lammin vastaanottokeskuksen ja Härmälän ryhmä- ja ryhmäperhekodin nuorten turvapaikanhakijoiden kanssa. 

AVEK:n (Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus) tutkimus ja kehittelytuki Vieteri on tarkoitettu audiovisuaalisen ilmaisun uusien muotojen ja kerronnallisten mahdollisuuksien kehittämiseen. Nuoruus pakolaisena -projektia ovat tukeneet myös Työväenmuseo Werstas sekä Suomen Pakolaisapu ry. Projektin aikana työryhmä opettaa nuoria kuvaamaan ja editoimaan videoita, joissa nuoret pääsevät kertomaan elämästään vastaanottokeskuksissa. Valmiista videoista koostetaan internet-sivusto, joka avataan kesällä 2010.

Myös muut taiteen opiskelijoiden projektit Dortmundin Inter-Cool 3.0 -näyttelyyn edistyvät vauhdilla. Blogissa on aiemmin uutisoitu näyttelystä tammikuussa otsikolla “Kuvataiteen opiskelijat samaan näyttelyyn Damien Hirstin kanssa”  ja elokuussa 2009 otsikolla "TTVO Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden näyttelyssä Dortmundissa 2010."

Inter-Cool 3.0 –näyttely avataan syyskuun 17. päivä Dortmundissa, jonka jälkeen se on esillä myös Wienissä, Leedsissä ja Tampereella.


Teksti: Pekka Niskanen ja Anna Knappe

Inter-Cool 3.0
Youth as Refugees (valmis, lisätty 4.11.2010)
|||

0 comments: