keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

Kahvipapu - ihan oikea kahvila

Kioski-kahvila-välipalaravintola-tavaratalo Kahvipapu on Tampereen ammattikorkeakoulun taiteen&viestinnän yksikön kakkoskerroksessa (2.krs) toimiva kahvila. Samassa avoimessa tilassa on mm. isot ikkunat, info ja kaikki kirjaston erikoiset lehdet luettavina.

Ravintolapäällikkö Noora keittää opiskelijoille kahvit, hauduttaa teet, täyttää sämpylät ja valmistaa smoothiet. Salaateista on myös haaveiltu. Nooran oikeana kätenä meillä on työharjoittelussa Jasmin. Jasmin on ensimmäisinä työviikkoinaan kunnostautunut karkkipussien täyttämisessä ja kauppareissuilla. Tyttöjen yhteistyö on työksi luonnehdittuna mukavaa. Naisvaltaisuudesta huolimatta selkään puukotusta ei ole havaittavissa. Nooran ja Jasminin super-ruokaa on tarjolla koulun aukiolopäivinä puoli yhdeksästä puoli neljään (klo 8.30 - 15.30).

Kahvipapuun saa tulla juttelemaan omista taideprojekteista, säästä tai vaikka elokuvista. Suosikkikahveina tarjoamme klassista Juhla Mokkaa ja Reilun Kaupan Rekoa. Teevalikoima on häkellyttävän suuri. Päivittäin vaihtuva haudutettu tee on hyvää vaihtelua aamukahville.

Valikoimaan on juuri ilmestynyt Päivän Smoothie, marjaunelma, jota kannattaa maistaa! Kahvilatoiminnan lisäksi meitä kiinnostaa elektroninen musiikki, rock-keikat, kiinalainen take away sekä korkokengät ja matkustelu. :)

Terveisin,
Noora & Jasmin

Kahvipapu on WeDesign Osuuskunnan rakas ongelmalapsi. Tähän projektiin on tradenomiopiskelijankin helppo paeta kaupallisuuden karua arkea.. Nyt jo puolitoistavuotiaan Kahvipavun liikkeellepanijana toimi Katri. Ensimmäinen vuosi toimintaa pyöritettiin talkoovoimin. Talkooväkenä toimivat Proakatemian sosiaalitapaukset, ja toiminta olikin usein myös sen näköistä ja kuuloista. Kun Katri oli imetty tyhjiin, vastuu kahvilasta siirrettiin jo alusta asti mukana roikkuneelle Villelle, "se kloppi joka keittää pahaa kahvia". Yksi vuoden suurista onnistumisista oli, kun Kahvipapu siirtyi tulevaisuuteen, ja saimme korttikoneen toimimaan. Prosessiin meni neljä kuukautta. Ensimmäinen kuitti on kehystettynä toimistomme seinällä.

Kahvipavusta sanottua:

"Tampereen parhaat sämpylät."
"Kahvipapu lähenee päivä päivältä Wayne's Coffeeta."
"Kai tää sitten on ihan oikea kahvila."
"Kohtalokkaat kahvikupit."
"Melkein liian halpaa."
"Mmm, pahaa."


Lukukaudelle 2009-2010 lähdettiin uudella innolla. Haastattelujen ja yleissekoilujen jälkeen Kahvipavun vastuumyyjäksi päätyi Noora. Lokakuussa Kahvipapu oli mukana järjestämässä Tampereen keskustorille JTS-nimisen snoukka ja new school -tapahtuman osakilpailua. Siellä meillä oli lainassa AV-varaston kamoja ja ainakin Matti oli ihan varma, että me ollaan ammattirikollisia tai raggareita. Joulun alla kahvitukset, piparin paisto ja Jeesuksen syntymäjuhlakiireistä ahdistuneet asiakkaat ylityöllistivät päämyyjäämme. Onneksi meillä on nyt Jasmin mukana! Yhdessä Noora & Jasmin muodostavat tag-teamin, joka palvelee teitä tekemällä parhaansa. Tervetuloa levähtäämään keskelle koulua!

Terveisin,
Kahvi Papu

0 comments: