torstai 4. maaliskuuta 2010

Kuudes Reikäreuna kutsuu elokuvaasi

Ilmoittautuminen kuudennen Reikäreuna-elokuvafestivaalin elokuvakilpailuun on alkanut, kertoo Reikäreunan tiedottaja Kaisa Tomperi. Kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomessa toteutetut alle 30 minuuttiset elokuvat. Aihetta eikä tyylikategoriaa ole rajattu. Kilpailun raatina toimivat tämän vuoden erityisvieraat: päävieras ohjaaja Aleksi Salmenperä, taiteilijavieras kuvataiteilija Veli Granö ja satunnaisvieras talous- ja velkaneuvoja Kirsti Lattunen.

Palkintorahaa on 500 euroa, jonka raati jakaa haluamallaan tavalla. Elokuva tulee lähettää 31.5.2010 mennessä. Ilmoittautumislomake ja säännöt löytyvät osoitteesta www.reikareuna.com. Festivaali järjestetään 9.-12.9.2010 Orivedellä.

Vuonna 2009 voiton vei dokumentti Sniikkerit, jonka on ohjannut Heikki Slåen Metropolia ammattikorkeakoulusta. Vuonna 2008 palkintoraha jaettiin kahden elokuvan kesken. Voiton vei lyhytelokuva Pakoon, jonka on ohjannut Helena Yli-Kyyny ja kakkossijalle nousi Monophopic, jonka on ohjannut J-P Yläkangas. Molemmat vuoden 2008 voittajista ovat Tampereen ammattikorkeakoulun tuotantoja.

”Aito, rehellisesti röyhkeä on ollut ohjelman tekemisen iskulause jo muutaman vuoden ajan. Valintoja tehdessä korostetaan ohjelman persoonallisuutta, monipuolisuutta ja laatua sisällössä ja sen kertomisessa. Ohjelman on kyettävä herättämään tunteita ihastumisesta vihastumiseen.” kuvailee Jani Ilomäki, Reikäreunan ohjelmatuottaja

Lisätiedot: www.reikareuna.com , ohjelma@reikareuna.com


Lue aikaisemmat Reikäreuna-jutut

0 comments: