sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

"Connection Lost" voittoon Languages Through Lenses 2010 -kilpailussa

Outi Hartikainen ohjaa näyttelijä Pertti Hokkasta demovideon kuvauksissa
Euroopan Komission, ELIAn, Prix Europan ja CILECTin yhteistyössä järjestämä Languages Through Lenses 2010 -kilpailu toi voiton Hannu Koivurannan ja Outi Hartikaisen käsikirjoittamalle "Connection Lost" -lyhtyelokuvalle.

Kansainvälinen raati valitsi yli 18 EU-maan ja 100 kilpailijan joukosta 15 parasta käsikirjoitusta, joista jokaiselle myönnetään 5000 euron suuruinen apuraha itse lyhytelokuvan tuottamiseen. Kilpailukäsikirjoitusten kantavana teemana oli motivoida ihmisiä opettelemaan kieliä ja herättää kiinnostusta muita kulttuureita kohtaan.

"Connection Lost" -käsikirjoitusta varten kuvattiin demovideo joka esitettiin myös kansainväliselle raadille. Demovideon voi katsoa osoitteessa http://vimeo.com/9813376. Demovideo toteutettiin greenscreeniä vasten koulun studiossa, mutta lopullinen lyhytelokuva kuvataan lokaatiossa. Suunnitelmat tietokoneanimaation yhdistämisestä livekuvaan ovat käynnissä ja pääsemme ehkä toivon mukaan näkemään motion capture -puvun käyttöä ja tekniikkaa lopullisessa versiossa.

Toisen vuosikurssin opiskelijat Hannu ja Outi suuntaavat seuraavaksi Arto Koskisen johdolla Amsterdamiin ensi kuun 15.-16. päivä kehittämään käsikirjoitusta lopulliseen muotoonsa kansainvälisten asiantuntijoiden kanssa ennen oikean esituotannon aloittamista.

Itse kilpailu ei vielä pääty tähän, sillä valittujen 15 käsikirjoituksen pohjalta toteutetut lyhytelokuvat kilpailevat vielä keskenään lokakuussa Berliinin elokuvajuhlilla Prix Europa -kisassa.

Teksti: Hannu Koivuranta


TAMK on ELIAn ja CILECTin jäsen
ELIA (The European League of Institutes of the Arts)
CILECT ( International Association of Film and Television Schools)
|||
Prix Europa
|||

1 comments:

Tarja Tuula kirjoitti...

Vau. Outille onnea. toivoo Tarja-täti