perjantai 12. maaliskuuta 2010

Mediataiteen kuraattori Martin Breindl valitsee opiskelijoitamme Nuori suomalainen valokuva -näyttelyyn

Martin Breindlin (vasemmalla) ja kuvataiteen opiskelija Jussi Koitelan portfolioistunto
Helmikuun puolivälissä itävaltalainen mediataiteen kuraattori Martin Breindl kävi etsimässä mediataiteen tekijöitä TAMKin kuvataiteen koulutusohjelman opiskelijoista, valokuvataiteen erikoistumisopiskelijoista ja vasta valmistuneista kuvataiteilijoista Young Finnish Photography –näyttelyyn.

Näyttely on tulossa mm. vieniläisen taideyhteisön helmeen Fluss-museoon. Näyttelyn muut kuraattorit ovat Ângela M. Ferreira Porto Art Academysta, Portugalista ja Ulrich Haas-Pursiainen Valokuvakeskus Nykyajasta. Ferreira saapuu katsomaan opiskelijoiden portfolioita TAF:n kansainvälisellä viikolla toukokuussa.

Näyttely on yksi Backlightin eurooppalaiseen galleriaverkoston projekteista ja TAF on Tour -hanke. Projektin pääorganisaattori on Ulrich Haas-Pursiainen yhteistyössä valokuvakeskus Nykyajan kanssa. Kuvataiteen koulutusohjelmasta valmistuneita mediataiteilijoita portfoliotapaamisiin valitsi videotaiteilija Arttu Merimaa.

Breindl oli  tyytyväinen kolmenkymmenenyhdeksän tapaamansa tekijän teoksien tasosta ja pyysi heitä lähettämään digitaalisen portfolion valintaprosessia varten. Breindl vieraili matkallaan myös Valokuvataiteen museossa, Aalto yliopiston valokuvataiteen osastolla ja AV-arkissa.

Koulutusohjelman päällikkö Juha Suonpää näkee kansainvälisten kuraattorien tapaamiset olennaisena osana opiskelua ja odottelemme lisää kuraattorivierailuja heti lähitulevaisuudessa. Tarkoituksena on tarjota mahdollisemman monelle opiskelijalle aito yhteys kansainväliseen nykytaiteen kenttään.

Teksti: Sari Tervaniemi
Kirjoittaja on kuvataitelija ja opettaja TAMKin kuvataiteen koulutusohjelmassa. Hän on mm. valokuvataiteen erikoistumisopintojen vetäjä.
Sari Tervaniemi tässä blogissa

Backlight valokuvataiteen triennaali (seuraavan kerran 2011)

0 comments: