sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Kuvataiteen opiskelijat samaan näyttelyyn Damien Hirstin kanssa

Tuottaja Kathleen Blumel, näyttelypäällikkö Ulla Jaskari, professori Birgit Richard, koulutuspäällikkö Juha Suonpää, kuraattori Pekka Niskanen ja taiteellinen johtaja Inke Arns tarkastelevat näyttelysuunnitelmaa.

Kuvataiteilija, opettaja ja kuraattori Pekka Niskanen sekä koulutuspäällikkö Juha Suonpää kävivät Dortmundissa neuvottelemassa vuoden 2010 syyskuussa avautuvasta Inter-Cool 3.0 –näyttelystä, johon kootaan maailmankuulujen kuvataiteilijoiden ohella TAMKin kuvataiteen opiskelijoiden ympäristö, -media- ja sosiaaliseen taiteeseen liittyviä teoksia.

Näyttelyn kansainvälisiin nimiin kuuluvat Hirstin lisäksi muun muassa Isaac Julien, Nan Goldin, Andreas Gursky ja Banksy. Inter-Cool 3.0 on kuviin ja mediatiloihin liittyvä yhteistyöhanke, jossa TAMKin kansainvälisinä partnereina toimivat Frankfurtin Goethe yliopisto ja Hartware MedienKunstVerein. Näyttely kiertää Dortmundin ohella Wieniin ja Leedsiin ja saapuu Suomeen Työväenmuseo Werstaaseen vuonna 2011.

Näyttely toteutetaan Dortmundin ydinkeskustaan saneerattavaan U-kulttuurikeskukseen

Inter-Cool 3.0 –näyttelyhankkeen suunnittelutyön ohessa allekirjoitettiin myös TAMKin ja Goethe yliopiston välinen Erasmus-sopimus, joka edistää opiskelijoiden- ja opettajien kansainvälistä liikkuvuutta.

Teksti: Juha Suonpää

Inter-Cool 3.0 on osa RUHR.2010 Euroopan kulttuuripääkaupunki -ohjelmistoa
Inter-Cool 3.0
RUHR.2010
Damien Hirst (Wikipedia)

0 comments: