sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Huomisen muisto Tampereen elokuvajuhlien kilpailusarjassa

Tampereen 40. kansainväliset elokuvajuhlat eli filkkarit alkavat ensi keskiviikkona. Kilpailun kotinmaisessa kilpailusarjassa on kaksi TTVOlaista elokuvaa, Ville Salmisen ohjaama dokumentti Kun liikun ja fiktio Huomisen muisto. Jälkimmäisen ohjaaja ja toinen käsikirjoittaja Pekka Saari kertoo elokuvastaan:

Tarina muistista ja muistamisesta, rakkaudesta ja unohtamisesta
Elokuva kertoo Aleksista, miehestä joka rakastaa vaimoaan ja valokuvaamista, pelkää kuolemaa ja huonoja elämäntapoja. Vaimonsa kuoltua Aleksi saa mahdollisuuden osallistua lääkekokeeseen, jonka tarkoitus on estää häntä kuolemasta. Elokuvan tapahtumat kulkevat 60-luvulta nykypäivään ja sieltä tulevaisuuteen. Vuonna 2142 Aleksi on edelleen hengissä.  Muistot menneisyydestä ovat säilyneet valokuvina ja videoina, mutta tunne niiden mukana on vuosien varrella unohtunut.

Tekijöinä halusimme ennenkaikkea käsitellä kysymyksiä siitä, mistä elämämme koostuvat ja mikä niissä on meille oikeasti tärkeää.Halusimme kuitenkin tehdä sen tavalla, joka kaunis ja utuinen, mieluummin vapauttava kuin ahdistava.

Elokuva on tehty niukalla budjetilla, opiskelija-, ammattilais- ja harrastajavoimin, ja se on myös neljän TTVO opiskelijan lopputyö. Tekemiseen on kulunut suuri määrä aikaa, rakkautta, intoa ja selkänahkaa.
Puitteet on rakennettu hyödyntämällä perinteisen "lastulevyä ja teippiä" -lavasterakentamisen ja digitaalisten efektien yhteispeliä. Elokuva on kuvattu digitaaliselle RED-formaatille, joka on mahdollistanut aiempaa vapaamman muokattavuuden leikkaus ja efekti -prosessissa, ja 16mm filmille, formaatin määräytyen sen mukaan, millaista tunnelmaa ja tunnetta kohtaus tarvitsee.


***

Elokuvan pääosan esittäjä Heikki Nousiainen voitti vuoden 2009 parhaan miespääosan esittäjän Jussi-patsaan.

Huomisen muiston esitykset elokuvajuhlilla:
Elokuvateatteri Plevna 5, to 11.3.2010 klo 14.00
Elokuvateatteri Plevna 2, la 13.3.2010 klo 12.00

Elokuvan kotisivut (katso trailer)
Huomisen muisto Facebookissa
|||
Tampereen Elokuvajuhlat 10.-14.3.2010
Elokuvajuhlien TTVO uutuudet -näytös Tullikamarilla to 11.3. klo 16 
|||

0 comments: