lauantai 9. tammikuuta 2010

Blogin vuosi 2009


TTVO:n blogin perustamisesta on tammikuun lopussa kulunut kaksi vuotta, viime vuosi oli siten blogin ensimmäinen kokonainen kalenterivuosi. Blogilla on lukijoita hyvin ollakseen pieneen erityisalueeseen, viestinnän ja kuvataiteen opiskeluun keskittyvä blogi. Viime vuonna blogissa käytiin 41728 kertaa, erillisiä kävijöitä oli 26805. Sivuja luettiin yhteensä 72966.

Eniten käyntejä (521) oli kun elokuvan ja television- ja kuvataiteen koulutusohjelman valintakokeiden tulokset julkistettiin 7.7. Toiseksi eniten kävijöitä (474) houkutteli elotv:n ja kuvataiteen ennakkotehtävien julkistus 2.2.

Sivuille tultiin joko linkkien (47,72%) tai hakukoneiden kautta (46,01%). Suoraan sivuille tuli vain 6,27% kävijöistä. Ylivoimaisesti suosituin tapa tulla blogiin oli Google-haku, muita merkittäviä reittejä olivat TAMKin sivut, TTVOn vanhat verkkosivut (joita ei enää päivitetty) ja Facebookin eri sivut. TTVOn opiskelijoiden blogien kautta tuli myös paljon lukijoita kuten myös eri media- ja kuvataidealan ammattilais- ja harrastesivuilta. Blogiin tultiin yhteensä 199 verkkosivustolla olevan linkin kautta.

Blogiin hakukoneista johtaneista hakutermeistä käytetyimpiä olivat ttvo ja ttvo blog(i). TTVOlaisia elokuvia etsittiin paljon, kärjessä Melko kallista paskaa, The Electrician, Sivutyö, Rotsi, Speakeasy ja Ennustus. Ikuista Galleriaa etsittiin hyvin paljon, taidenäyttelyistä haetuimpia olivat Art Veturit, Ars Viikinsaari, Nuoret 2009 ja Kevätpölytys. Hakuun ja ennakkotehtäviin liittyvillä hakutermeillä tultiin blogiin myös usein.

Eri hakusanoja ja niiden yhdistelmiä käytettiin yhteensä 7953.

Googlatuimmat TTVO-persoonat

Haetuimpien henkilöiden kärkiryhmässä on moni TTVOlta jo valmistunut tekijä, kuvataiteesta valmistuneet Riikka Kuoppala, Mika Pettisalo, Sanni Rajapolvi ja Sanni Seppä ja viestinnän ohjelmasta valmistuneet Maria Kaurismäki, Antti Tuomikoski, Anna-Kaisa (Niisku) Haapala, Irina Blomqvist, Miikka Lommi, Olli Koivula, Maiju Asikainen, Annukka Isomaa, Hannaleena Hauru ja Mikki Kunttu.

Nykyisistä opiskelijoista googlatuimpia olivat kuvataiteen Nina Sarkima, Karoliina Paappa, Tiina Riutta, Liisa Hietanen, Mikko Torvinen, Timo Bredenberg ja Vera Arjoma, viestinnän kysytyimpiä puolestaan Helena Yli-Kyyny, Arttu Salmi, Jussi Autio ja Miina Alajärvi.

Kuvataiteen opettajien nimistä löydettiin useimmin Minna Suoniemi, Juha Suonpää ja Sari Tervaniemi, viestinnän opettajista Sohvi Sirkesalo, Tommi Moilanen, Ilkka Järvinen ja Leena Mäkelä.

Tilastot: Google Analytics

Kuva: Antti Tuomikosken elokuva Melko kallista paskaa veti googlaajia TTVOn blogiin kuin kärpäspaperi. Kuvassa Uljas-Ilmari Majuri.

0 comments: