Tampereen ammattikorkeakoulun elokuvan ja television sekä median tutkinto-ohjelman uutisia kevääseen 2019 asti. Uusi sivusto: https://blogs.tuni.fi/tamkmediapolis/
sunnuntai 31. tammikuuta 2010
Yhteishaku 2010: Elokuvan ja television sekä kuvataiteen ennakkotehtävät
Elokuvan ja television koulutusohjelman ja kuvataiteen koulutusohjelman ennakkotehtävät yhteisvalinnassa löytyvät nyt TAMKin hakusivuilta:
Elokuvan ja television koulutusohjelman ennakkotehtävät
Kuvataiteen koulutusohjelman ennakkotehtävät
Nuorten yhteishaku 2010 on 1.3.-16.4.2010 (suomenkieliset koulutusohjelmat)
Englanninkielisten koulutusohjelmien yhteishaku on 11.1.-12.2.2010
Huomaa, että vieraskielisten koulutusohjelmien yhteishaku on parastaikaa käynnissä ja päättyy jo kahden viikon kuluttua. Jos mielit TTVOlle opiskelemaan visuaalista suunnittelua ja vuorovaikutteisuuden suunnittelua (verkkosivuja, animaatiota, pelisuunnittelua ja sensellaista) haet englanninkieliseen Degree Programme in Mediaan 13.2. mennessä.
Degree Programme in Median ennakkotehtävät
Koulutusohjelmien esittely:
Elokuva ja televisio
Kuvataide
Media
TAMKin hakusivut
TAMKin ja PIRAMKin yhdistymisen myötä TAMK tarjoaa koulutuspaikkoja myös musiikin koulutusohjelmassa Tampereella ja viestinnän koulutusohjelmassa Virroilla:
TAMKin kulttuurialan koulutusohjelmat
Kuvataiteen opiskelijat samaan näyttelyyn Damien Hirstin kanssa
Kuvataiteilija, opettaja ja kuraattori Pekka Niskanen sekä koulutuspäällikkö Juha Suonpää kävivät Dortmundissa neuvottelemassa vuoden 2010 syyskuussa avautuvasta Inter-Cool 3.0 –näyttelystä, johon kootaan maailmankuulujen kuvataiteilijoiden ohella TAMKin kuvataiteen opiskelijoiden ympäristö, -media- ja sosiaaliseen taiteeseen liittyviä teoksia.
Näyttelyn kansainvälisiin nimiin kuuluvat Hirstin lisäksi muun muassa Isaac Julien, Nan Goldin, Andreas Gursky ja Banksy. Inter-Cool 3.0 on kuviin ja mediatiloihin liittyvä yhteistyöhanke, jossa TAMKin kansainvälisinä partnereina toimivat Frankfurtin Goethe yliopisto ja Hartware MedienKunstVerein. Näyttely kiertää Dortmundin ohella Wieniin ja Leedsiin ja saapuu Suomeen Työväenmuseo Werstaaseen vuonna 2011.
Inter-Cool 3.0 –näyttelyhankkeen suunnittelutyön ohessa allekirjoitettiin myös TAMKin ja Goethe yliopiston välinen Erasmus-sopimus, joka edistää opiskelijoiden- ja opettajien kansainvälistä liikkuvuutta.
Teksti: Juha Suonpää
Inter-Cool 3.0 on osa RUHR.2010 Euroopan kulttuuripääkaupunki -ohjelmistoa
Inter-Cool 3.0
RUHR.2010
Damien Hirst (Wikipedia)
lauantai 30. tammikuuta 2010
Leena Mäkelä väitteli tohtoriksi
Verkkokurssi opetuksen ja oppimisen kompleksisena toimintatilana
Väitöspäivä: 2010-01-28 Julkaisuvuosi: 2010
Kustantaja: Tampere University Press
Sarja: Acta Universitatis Tamperensis; 1490
ISBN: 978-951-44-7946-5
Verkkojulkaisusarja: Acta Electronica Universitatis Tamperensis; 925
Sähköinen ISBN: 978-951-44-7947-2
URN: urn:isbn:978-951-44-7947-2
Leena Mäkelän väitöskirja "Verkkokurssi opetuksen ja oppimisen kompleksisena toimintatilana" tarkastettiin torstaina Tampereen yliopistossa.
Leena on yliopettaja Tampereen ammattikorkeakoulussa ja kolmen koulutusohjelman koulutuspäällikkö TTVO:lla: viestinnän koulutusohjelman, elokuvan ja television koulutusohjelman sekä mediatuottamisen (ylempi AMK) koulutusohjelman.
Leena on työskennellyt TTVOlla vuodesta 1996, sitä ennen hän hankki työkokemuksen niin lehdistön, television kuin uusmediankin parissa. Hän on ollut keskeinen tekijä TAMKin verkko-opetuksen kehittämisestä alusta alkaen.
Väitöskirja osoittaa että verkko-opetuksessa yhdistyy perinteinen opetus uuden teknologian tarjoamiin mahdollisuuksiin. Verkko-opetukseen ei siirrytä kertarysäyksellä kuten vuosituhannen vaihteessa uumoiltiin, vaan pikkuhiljaa koulutuksen evoluutioprosessissa, jossa itse verkko-opetuskin muuttuu. Väitöskirja kuvaa monipuolisesti ja kriittisesti verkko-opetuksen kehitystä ja mahdollisuuksia.
Väitöskirjan voi ladata tai tilata Tampereen yliopiston sivuilta
Blogi yhtyy Leena Mäkelän onnittelijoihin!
Kuva: vasemmalla professori, vastaväittäjä Sanna Järvelä (Oulun yliopisto) ja keskellä kustos, professori Eero Ropo (Tampereen yliopisto) julistamassa väitöstilaisuutta alkavaksi, Leena Mäkelä oikealla.
perjantai 29. tammikuuta 2010
Pekka Saaren Huomisen muisto Filkkareille
Pekka Saaren ohjaama elokuva Huomisen muisto on kutsuttu Tampereen elokuvajuhlien kotimaisen kilpailusarjassa esitettävien kuuden fiktion joukkoon.
Elokuva on tarina muistista ja muistamisesta, rakkaudesta ja unohtamisesta. Blogi esittelee elokuvan lähemmin lähipäivinä.
TTVO:lla on tämän vuoden Filkkareilla peräti kaksi elokuvaa, Huomisen muiston lisäksi kotimaisessa kilpailusarjassa nähdään Ville Salmisen Kun liikun.
Huomisen muiston tarkempaa esittelyä odotellessasi voit käydä lukemassa Moron reportaasin elokuvan tekemisestä. Jutussa elokuvalla on vielä työnimi Parempi paikka.
Moron juttu elokuvan tekemisestä
Tampereen Elokuvajuhlat 10.-14.3.2010
torstai 28. tammikuuta 2010
Ville Salmisen Kun liikun filkkareille
Tampereen elokuvajuhlien kilpailusarjoihin kutsutut elokuvat on julkistettu tänään. Kotimaisen kilpailusarjan dokumenttien joukosta löytyy viime vuonna valmistunut, Ville Salmisen ohjaama Kun liikun.
Elokuva kertoo liikkumisesta ja pysähtymisen pelosta. Se on TTVO:n ja Obscure Entertainmentin yhteistuotanto.
Elokuvan verkkosivut, trailer
Tampereen Elokuvajuhlat 10.-14.3.2010
Leffamoguli: TTVO:lla tuotetaan nykyään myös podcastia
Leffamoguli on uusi suomalainen podcast, joka käsittelee elokuvia. Tämän lisäksi Leffamoguli on myös paras, hienoin, mahtavin podcast koskaan ikinä missään.
Podcastin takana hääräävä työryhmä kuuntelee itse aktiivisesti niin suomalaisia kuin ulkomaalaisiakin podcasteja ja huomasi, että omaa korvaa miellyttäviä elokuva-aiheisia podcasteja ei tästä maasta löydy. Siispä työryhmä halusi itse koittaa täyttää tämän raon suomalaisessa podcast-tarjonnassa. Podcastin vetäjät Toni Anttila, Joonas Yliruusi ja Ari Huuskonen ovat viestinnän koulutusohjelman toisen vuosikurssin opiskelijoita
Tarkoitus on tehdä nimenomaan viihdyttävää kuunneltavaa, joten lähetykset koostuvat lähinnä kolmen juontajan laukomista totuuksista. Jos joku vahingossa informoituu kuulemastaan, on tämä pelkkää plussaa. Leffamoguli-podcastiä nauhoitetaan hyvin pitkälti DIY-meiningillä, muutamalla hassulla mikillä, suht ahtaassa makuuhuoneessa vanhalla PC:llä. Teknisesti emme ole huippuluokkaa, mutta läpän heitto on (semi)laadukasta.
Teksti: Ari Huuskonen
Leffamoguli
Leffamoguli Facebookissa
keskiviikko 27. tammikuuta 2010
EloTv08 -opiskelijoiden töitä Kuningaskuluttajassa
Keväällä 2010 televisiossä nähdään EloTv08-opiskelijoiden tekemiä tv-juttuja YLEn Kuningaskuluttaja-ohjelmassa. Kyse on noin kolmeminuuttisista reportaaseista, jotka tuotettiin kurssilla ”Faktatuotanto televisiossa”. Inserteissä seurataan muun muassa dyykkaajan arkea, epäillään hammastahnojen ja kultateollisuuden eettisyyttä, ihmetellään tatuointi-ilmiötä sekä tutustutaan yhteisöasumiseen.
Ensimmäinen insertti, joka käsittelee kirjan elinkaarta, nähdään TV1:ssä torstaina 28.1. kello 19.30. Seuraavan viikon Kuningaskuluttajassa, joka esitetään 4.2., tutustutaan ekokampaamon luonnolliseen hiushoitoon. Muiden inserttien esitysajankohdat eivät ole vielä varmistuneet, mutta niistä tiedotetaan TTVO-blogissa.
Teksti: Michael Böger
Kuningaskuluttaja
tiistai 26. tammikuuta 2010
Helvetin hyvää työtä Tampereen elokuvajuhlilla 11.3.
Helvetin hyvää työtä nähdään Tampereen elokuvajuhlien TTVO -uutuudet näytöksessä, Tullikamarilla to 11.3. klo 16.
Tommi on uljas työmyyrä, joka ei lisätunteja kavahda, vaan ansaitsee esimiehensä luottamuksen. Hän ei kuitenkaan ole aikonut jämähtää asemaansa, vaan aikoo kunnianhimoisesti edetä urallaan. Eräänä päivänä Tommi saa ajatuksen...
Helvetin hyvää työtä on Tampereen ammattikorkeakoulun viestinnän opiskelijoiden käsialaa. Se on tarina työstä, perheestä ja pakkomielteestä - eli suomalaisista. Elokuva on valmistunut vuonna 2009.
Ohjaus: Jussi Sandhu, Ville Hakonen
Kuvassa: Reidar Palmgren
Elokuvan nettisivut
Elokuvan blogi
Facebookissa
Teksti: Mirva Savolainen
Kuva: Screenshot elokuvasta. Kuvaaja Anne-Mari Musturi
Tampereen Elokuvajuhlat 10.-14.3.2010
Elokuvajuhlien TTVO uutuudet -näytös Tullikamarilla to 11.3. klo 16
maanantai 25. tammikuuta 2010
Ninni Luhtasaaren Salon Super Muoti leikkaa tukan ilmaiseksi
TTVOn kolmannessa kerroksessa on jo kaksi viikkoa toiminut ilmainen parturi-kampaamo. Blogikin kiinnostui ilmiöstä, ja haastatteli hankkeen toteuttajaa, Ninni Luhtasaarta:
- Mistä on kyse?
- Leikkaan ilmaiseksi sen hiukset ken tahtoo. Minkäänlaista koulutusta parturoinnista mulla ei ole. Kokemusta enintään poikaystävien tukkien ja oman pään kynimisestä. Käytössä parturin sakset, harvennussakset ja partakone.
- Miksi järjestät tämän?
- Parturissa oli kyse ihan puhtaasti materiaalin keruusta. Tarvitsin hiuksia teokseen, jota toteutan Pyynikin uimahallin Pää edellä -näyttelyyn. Päädyin pystyttämään pienen kampaamon koulun rekvisiittavaraston löytöjen avulla. Samalla kampaamosta tuli oma pieni performanssinsa. Koetin eläytyä kampaajan rooliin ja olla hyvä asiakaspalvelija. Kampaamossa soi pehmeät suosikit ja lukemistosta löytyy ainakin yksi naistenlehti!
- Mikä on ollut asiakkaiden reaktio?
- Muutamia uteliaita on riittänyt. Uskaliaimpia on olleet pojat, jotka on tulleet hetken mielijohteesta hakemaan parturointia. Harmi vaan, että lyhyemmät hiukset ei oo olleet mun erikoisalaa. Muutaman kaljun oon saanut ajella. Kukaan ei ole lähtenyt itkien paikalta!
- Kauanko parturi palvelee?
- Alunperin olin ajatellut että pitäisin parturia vielä tämän viikon auki, mutta nyt vaikuttaa siltä ettei mulla ole siihen enää aikaa. Tosin työskentelen parturitiloissa vielä tämän viikon, joten jos joku tulee koputtelemaan ja olen paikalla niin eiköhän leikkuu onnistu!
Ilmainen parturi Facebookissa
sunnuntai 24. tammikuuta 2010
TTVOn enkkublogi tärkeimpien taideblogien listalle Yhdysvalloissa
Tämän blogin englanninkielinen sisarblogi TAMK School of Art and Media on päässyt Online Collegen blogin "100 Great Blogs for Art Students & Enthusiasts" -listalle. Nimitys oli iloinen, mutta ei kovin suuri yllätys, blogin lukijoista 15% on Yhdysvalloissa.
Suuri osa enkkublogimme jutuista on samoja kuin tässä blogissa, mutta erojakin on: ArtMedia-blogi raportoi tarkemmin TTVOn kansainvälisestä toiminnasta ja englanninkielisen median koulutusohjelmamme opiskelijoiden elämästä kuin tämä suomenkielinen blogi. Tässä blogissa puolestaan kerrotaan enemmän suomenkielisten koulutusohjelmien opiskelijoiden elokuvista ja taidenäyttelyistä. (Kaikki jutut julkaistaisiin mieluusti kummassakin blogissa, mutta puhtia kaikkien juttujen kääntämiseen suuntaan tai toiseen ei riitä ainakaan toistaiseksi.)
Online Collegen "100 loistavaa blogia taideopiskelijoille ja -intoilijoille" -listalla on eri kategorioita kuten "taidehistoria ja museot", "taiteilijoiden blogit" ja "taideuutiset". School of Art and Media -blogi on yksi seitsemästä blogista otsikon "taidekoulutus" alla.
TAMK School of Art and Media -blogi
100 Great Blogs for Art Students & Enthusiasts
Online College
HUOM: Englanninkielisten koulutusohjelmien yhteishaku on käynnissä 13.2. saakka. Jos mielit TTVOlle opiskelemaan visuaalista tai vuorovaikutteisuuden suunnittelua, täytä hakemus ja tee ennakkotehtävät. Lisätietoja Degree Programme in Mediasta ja hausta:
Degree Programme in Media
lauantai 23. tammikuuta 2010
Luovia vieraita Liettuasta ja Portugalista
Kaksi Luovan Tampereen vieraana olevaa delegaatiota kävi eilen tutustumassa TTVOn tiloihin ja toimintaan. Vieraat olivat Intelistä, Portugalin Lissabonista ja Taloudellisen kehityksen keskuksesta Liettuan Klaipedasta. Molemmat organisaatiot kuuluvat eurooppalaisen luovan kehityksen foorumiin Creative Clusters.
Luova Tampere rakensi vieraille ohjelman johon kuului tutustuminen Tampereen innovattivisimpiin ja mielenkiintoisimpiin kohteisiin kuten Demola, Himmelblau ja Hub Tampere. TAMKin Finlaysonin kampuksella vieraat kävivät TTVOn lisäksi proAkatemiassa.
Inteli
Klaipeda Economic Development Agency
Luova Tampere
Kuvassa TTVOn studiossa sohvilla vasemmalta oikealle: Raimonda Lauzikiene ja Goda Giedraityte (Klaipeda), Daniela Guerreiro ja Inés Cunha (Lissabon) ja Liina Kangas, Luova Tampere. Etualalla Ignas Kazakevicius, Klaipeda.
perjantai 22. tammikuuta 2010
Korpin laulu nähdään Tampereen elokuvajuhlilla
Korpin laulu on tarina lapsesta, joka jää isompien jalkoihin aikuisten maailmassa. Aihe on erityisen ajankohtainen kiireisen ja työkeskeisen kulttuurimme keskellä, jossa lapset ja nuoret oireilevat pahaa oloaan. Heikomman osapuolen puolien pitäminen on itsestäänselvyys, joka yllättävän harvoin kuitenkaan toteutuu. Hyvä tahto ei aina riitä, sillä lopulta tekomme ratkaisevat.
Elokuva on tuotettu Tampereen ammattikorkeakoulun taiteen ja viestinnän osastolla (TTVO) viestinnän kolmannen vuosikurssin opiskelijoiden oppilastyönä vuonna 2009.
Teksti: Aino Suni (elokuvan ohjaaja)
Kuvat: Iiris, Eero Alava ja korppi, Hannu Käki
Korpin laului Facebookissa
Tampereen Elokuvajuhlat 10.-14.3.2010
Elokuvajuhlien TTVO uutuudet -näytös Tullikamarilla to 11.3. klo 16
keskiviikko 20. tammikuuta 2010
Soulin valokuvataiteen professori Walter Bergmoser kuvataiteen vieraana
Saksalaiskorealainen valokuvataiteen professori Walter Bergmoser saapui Suomeen kuvataiteen koulutusohjelman kutsumana. Bergmoser tutustui sekä koulutusohjelmaan että luennoi opiskelijoille. Vierailu on osa TAMKin kuvataiteen koulutusohjelman ja Etelä-Korean Soulissa sijaitsevan Chung Ang Universityn valokuvataiteen koulutusohjelman välistä opettajavaihtoa.
Lähivuosien suomalais-korealaisen yhteistyön suunnitelmiin kuuluvat työpajan ja näyttelyn järjestäminen sekä kansainvälisten oppimisympäristöjen kehittäminen.
Kuvassa professori Walter Bergmoser tutustumassa talviseen verkkokalastukseen pälkäneläisen kalastaja Olli Klemolan asiantuntevassa opastuksessa.
Juttu ja kuva: Juha Suonpää
tiistai 19. tammikuuta 2010
DiMeKe –hankkeessa tuotekehitystä digitaaliseen mediaan
TAMK on mukana kaksivuotisessa DiMeKe – hankkeessa, joka järjestää digitaalisen median yrityksille koulutusta ja työpajoja. Tavoitteena on tarjota media-alan yrityksille tuotekehitykseen ideoita, välineitä ja valmennusta – koulutus suunnataan firmoille, jotka tekevät pelituotantoa, verkkopalveluja ja erilaisia sosiaalista mediaa hyödyntäviä tuotteita ja palveluja; kohdeyrityksiä ovat myös elokuva- ja tv-tuotantoyhtiöt.
DiMeKen keskeisiä teemoja ovat ”tarinasta tuotteeksi” ja ”ideasta tuotteistamiseen” – koulutusjaksoilla perehdytään mm. käsikirjoittamiseen, tuotannon hallintaan, tuotteistamiseen ja markkinointiin sekä monikanavajakelun mahdollisuuksiin. Myös vinkkejä kansainvälistymiseen ja kansainvälisten tapahtumien järjestäminen on mukana DiMeKen ohjelmassa.
Viime viikonloppuna DiMeKen ydinryhmää kokoontui Suomenlinnaan suunnittelemaan koulutuksen ja työpajojen sisältöjä, kartoittamaan yritysasiakkaiden tarpeita ja ideoimaan kansainvälistymistapahtumia. Talvinen Suomenlinna loi rauhalliset ja inspiroivat puitteet seminaarityöskentelylle.
Kuvassa vas. DiMeken projektipäällikkö Leena Viitanen (Oulun Yliopisto), Markku Veima (TAMK), Tuula Leinonen (Lots Oy), Petteri Huvio (Diges ry.), Heidi Snellman (Metropolia) ja Liisa Seppänen (Metropolia).
Lue lisää: DiMeKe-hanke
sunnuntai 17. tammikuuta 2010
Neljäs MA in Screenwriting hakuun huhtikuussa
MA in Screenwriting koulutusohjelman ohjausryhmä kokoontui TTVOlla loppuviikosta. Elokuvakäsikirjoittamisen maisteriohjelman järjestävät TAMK ja Salfordin yliopiston School of Media, Music & Performance.
Ohjelman neljännen toteutuksen haku on huhtikuussa ja opiskelu alkaa Tampereella syyskuussa. Kevätlukukausi 2011 opiskellaan Manchesterissä.
Yhteistyömme Salford School of Media, Music & Performancen kanssa on jatkunut jo 15 vuotta. Se pitää sisällään opettaja- ja opiskelijavaihdon, yhteisiä projekteja ja MA in Screenwriting ohjelman. Yksi yhteistyön hedelmä on lyhytelokuva the Electrician, jonka käsikirjoitus on valmistunut MA in Screenwriting ohjelmassa.
Viime keväänä valmistunut The Electrician jo kutsuttu lukuisille elokuvajuhlille eri puolilla maailmaa, ja palkittu Saksassa, Venäjällä, Kiinassa, Italiassa ja Suomessa.
Lue lisää MA in Screenwriting ohjelmasta
Lue lisää The Electrician elokuvasta
MA in Screenwriting Salfordin yliopiston sivuilla
MA in Screenwriting TAMKin sivuilla
Kuvassa vasemmalta oikealle ohjausryhmän jäsenet: Tommi Tuominen (MA in Screenwriting opiskelijaedustaja), Colin Muir (MA in Screenwriting koulutuspäällikkö, Salford), Ari Koivumäki (MA in Screenwriting vetäjä ja yliopettaja, TAMK), Arto Koskinen (MA in Screenwriting opettaja, TAMK) ja John Sweeney (hallintojohtaja, Salford International Media Centre)
torstai 14. tammikuuta 2010
Arttu Haglundin Ihmisiä tiellä nyt verkossa
Arttu Haglundin ohjaama draama Ihmisiä tiellä on nyt kaikkien ulottuvilla internetissä. Elokuva on ladattavissa omalle koneelle terävpiirtolaatuisena 720p-versiona tai pienempikokoisena normaaliversiona. Leffan voi katsella niin halutessaan myös Indietaivaan sivustolta, jossa se pyörii streamina suoraan selaimessa. Kaikki linkit löytyvät elokuvan sivulta.
Ihmisiä tiellä on elokuva joukoista ja joukkoon kuulumattomuudesta. Tehokkaassa ja kasvottomassa kouluympäristössä, luokattomassa lukiossa tapahtuva draama kertoo kolmesta koulun työntekijästä, jotka eivät tunne oloaan mukavaksi tämän epäyhteisön säälimättömässä syleilyssä. He eivät tunne kuuluvansa joukkoon.
Elokuvan pääosissa nähdään Panu Tuomikko (Pimeää vasten), Tommi Korpela (Miehen työ) ja Harry Viita (Rentun ruusu). Elokuva on Tampereen ammattikorkeakoulun viestinnän koulutusohjelman kahden opiskelijan opinnäytetyö.
Elokuva on esitetty mm. Tampere Art Factory festivaalilla 2009
Ihmisiä tiellä (täällä linkit elokuvaan)
Ihmisiä tiellä@Facebook
Ihmisiä tiellä tässä blogissa
Tampere Art Factory
maanantai 11. tammikuuta 2010
Yhteishaku 2010 alkoi tänään: Englanninkieliset amk-koulutusohjelmat haussa
Ammattikorkeakoulujen vieraskielisten koulutusohjelmien haku alkoi tänään. TAMKissa haussa on mukana viisi koulutusohjelmaa joista TTVOssa yksi, Degree Programme in Media.
Joka haluaa TTVOlle opiskelemaan visuaalista suunnittelua ja vuorovaikutteisuuden suunnittelua Degree Programme in Mediassa täyttää hakemuksen sekä lähettää ennakkotehtävät ja todistukset 12.2. mennessä.
Media Programmessa opiskellaan verkkopalveluiden ja pelien suunnittelua ja visualisointia, animaatioiden tekemistä jne, katso tarkemmin Median verkkosivuilta. Myös englanninkielinen Artmedia-blogimme sisältää runsaasti juttuja ohjelmasta.
Lisätietoja:
Media Programmen verkkosivut
Englanninkielinen Artmedia blogi
TAMKin hakusivut
Median ennakkotehtävä
Elokuvan ja television koulutusohjelman sekä kuvataiteen koulutusohjelman haku alkaa 1.3. ja ennakkotehtävät julkaistaan 1.2. Katso yksityiskohdat ja linkit hakukalenterista tuosta vasemmalta.
sunnuntai 10. tammikuuta 2010
Ikuinen Galleria esittää: Harhatila
Ikuinen Galleria
14.1.-29.1.2010
Mari Hallapuro ja Laura Konttinen: Harhatila
Avoinna ma-pe 12-16
Finlaysoninkuja 3 Tampere
Tervetuloa avajaisiin keskiviikkona 13.1.2010 klo 16!
Harhatila on sekatekniikkainstallaatio, jossa toden ja epätoden eri ilmentymät rakentuvat huonemaiseksi tilaksi. Piirustuksen, serigrafian ja valokuvan menetelmin kootussa installaatiossa todellisuuden ja mielenmaiseman palaset järjestäytyvät tilan fiktiivisen asukin tarinaksi.
Installaatiossa kohtaavat kahden erilaisen taiteilijan työskentelymenetelmät ja aihemaailmat. Näyt ja todellisuus, sekä kaksi erilaista tekijää, jakavat tilan kahtia ja alkavat lopulta käydä vuoropuhelua keskenään.
Mari Hallapuro ja Laura Konttinen ovat kuvataiteen koulutusohjelman neljännen vuosikurssin opiskelijoita Tampereen ammattikorkeakoulussa. Hallapuro työskentelee grafiikan ja piirustuksen keinoin käyttäen teoksissaan uskonnollisen maailman ja mystiikan kuvastoa. Konttisen pääasiallinen työskentelyväline on valokuva ja hän käsittelee teoksissaan muun muassa valokuvan ongelmallisuutta ja paikan ja muistikuvan olemusta.
Ikuinen Galleria
Ikuinen Galleria (Facebookissa)
Ikuisen Gallerian aikaisemmat näyttelyt (TTVO blogi)
Ikuinen Galleria on Finlaysonin alueella osoitteessa Finlaysoninkuja 3. toimiva taidetila, jossa esitellään tuoretta ja kiinnostavaa nykytaidetta. Sen tärkein tavoite on mahdollistaa Tampereen ammattikorkeakoulun kuvataiteen ja viestintäalan koulutusohjelmien opiskelijoiden kokeileva näyttelytoiminta. Lisäksi se toimii näyttelytilana myös muiden taidekoulujen opiskelijoille ja opettajille Suomessa ja ulkomailla.
lauantai 9. tammikuuta 2010
Blogin vuosi 2009
TTVO:n blogin perustamisesta on tammikuun lopussa kulunut kaksi vuotta, viime vuosi oli siten blogin ensimmäinen kokonainen kalenterivuosi. Blogilla on lukijoita hyvin ollakseen pieneen erityisalueeseen, viestinnän ja kuvataiteen opiskeluun keskittyvä blogi. Viime vuonna blogissa käytiin 41728 kertaa, erillisiä kävijöitä oli 26805. Sivuja luettiin yhteensä 72966.
Eniten käyntejä (521) oli kun elokuvan ja television- ja kuvataiteen koulutusohjelman valintakokeiden tulokset julkistettiin 7.7. Toiseksi eniten kävijöitä (474) houkutteli elotv:n ja kuvataiteen ennakkotehtävien julkistus 2.2.
Sivuille tultiin joko linkkien (47,72%) tai hakukoneiden kautta (46,01%). Suoraan sivuille tuli vain 6,27% kävijöistä. Ylivoimaisesti suosituin tapa tulla blogiin oli Google-haku, muita merkittäviä reittejä olivat TAMKin sivut, TTVOn vanhat verkkosivut (joita ei enää päivitetty) ja Facebookin eri sivut. TTVOn opiskelijoiden blogien kautta tuli myös paljon lukijoita kuten myös eri media- ja kuvataidealan ammattilais- ja harrastesivuilta. Blogiin tultiin yhteensä 199 verkkosivustolla olevan linkin kautta.
Blogiin hakukoneista johtaneista hakutermeistä käytetyimpiä olivat ttvo ja ttvo blog(i). TTVOlaisia elokuvia etsittiin paljon, kärjessä Melko kallista paskaa, The Electrician, Sivutyö, Rotsi, Speakeasy ja Ennustus. Ikuista Galleriaa etsittiin hyvin paljon, taidenäyttelyistä haetuimpia olivat Art Veturit, Ars Viikinsaari, Nuoret 2009 ja Kevätpölytys. Hakuun ja ennakkotehtäviin liittyvillä hakutermeillä tultiin blogiin myös usein.
Eri hakusanoja ja niiden yhdistelmiä käytettiin yhteensä 7953.
Googlatuimmat TTVO-persoonat
Haetuimpien henkilöiden kärkiryhmässä on moni TTVOlta jo valmistunut tekijä, kuvataiteesta valmistuneet Riikka Kuoppala, Mika Pettisalo, Sanni Rajapolvi ja Sanni Seppä ja viestinnän ohjelmasta valmistuneet Maria Kaurismäki, Antti Tuomikoski, Anna-Kaisa (Niisku) Haapala, Irina Blomqvist, Miikka Lommi, Olli Koivula, Maiju Asikainen, Annukka Isomaa, Hannaleena Hauru ja Mikki Kunttu.
Nykyisistä opiskelijoista googlatuimpia olivat kuvataiteen Nina Sarkima, Karoliina Paappa, Tiina Riutta, Liisa Hietanen, Mikko Torvinen, Timo Bredenberg ja Vera Arjoma, viestinnän kysytyimpiä puolestaan Helena Yli-Kyyny, Arttu Salmi, Jussi Autio ja Miina Alajärvi.
Kuvataiteen opettajien nimistä löydettiin useimmin Minna Suoniemi, Juha Suonpää ja Sari Tervaniemi, viestinnän opettajista Sohvi Sirkesalo, Tommi Moilanen, Ilkka Järvinen ja Leena Mäkelä.
Tilastot: Google Analytics
Kuva: Antti Tuomikosken elokuva Melko kallista paskaa veti googlaajia TTVOn blogiin kuin kärpäspaperi. Kuvassa Uljas-Ilmari Majuri.
sunnuntai 3. tammikuuta 2010
TAF'10 blogi avattu
TTVOn kolmas kansainvälinen viikko 3.-7.5.2010 huipentuu Tampere Art Factory festivaalin avajaisiin 7.-8.5. KV-viikkon ja TAFfin valmisteluja seuraa ja tekee tunnetuksi kaksikielinen Tampere Art Factory -blogi.
Tämäkin blogi luonnollisesti julkaisee tärkeimmät kv-viikkoa ja TAFfia koskevat uutiset, mutta TAF-blogista kokonaisuus ja kaikki yksityiskohdat löytyvät kertasilmäyksellä.
Tampere Art Factory -blogi
Kuva: TAF'09 juliste
perjantai 1. tammikuuta 2010
2010 yhteishaun kampanja vauhtiin - TTVO tarjoaa 95 opiskelupaikkaa
Tampereen katukuvaan on ilmestynyt yhdistyneen Tampereen ammattikorkeakoulun julisteita, jotka muistuttavat kevään 2010 yhteishauista. Ensimmäinen yhteishaku, ammattikorkeakoulujen vieraskielisten koulutusohjelmien haku alkaa jo 11.1. Tässä haussa on mukana Degree Programme in Media, joka jatkaa TTVOn viestinnän koulutusohjelman visuaalisen suunnittelun ja vuorovaikutteisuuden suunnittelun opetusta.
Media Programme antaa valmiudet kehittyä verkkopalvelujen, pelien, mobiilimedian, multimedian, cross median ja vuorovaikutteisten installaatioiden visuaalisuuden ja/tai vuorovaikutteisuuden suunnittelijaksi.
Media Programme
TTVO:n englanninkielinen blogi kertoo enemmän opiskelusta Media Programmessa
TAMKin englanninkieliset hakusivut
Elokuvan ja television sekä kuvataiteen koulutusohjelmat osallistuvat 1.3. alkavaan yhteishakuun. TAMK ja PIRAMK ovat tästä päivästä lähtien uusi, yhdistynyt TAMK, ja yhdistymisen seurauksena TAMKissa on kaksi uutta kulttuurialan koulutusohjelmaa, viestinnän koulutusohjelma Virroilla ja musiikin koulutusohjelma Tampereella.
TAMKin suomenkieliset hakusivut
Muista ennakkotehtävät
TTVOn koulutusohjelmiin hakemiseksi ei riitä yhteishakulomakkeen täyttäminen ja todistusten lähettäminen. Median, elotv:n ja kuvataiteen valintakokeisiin pääsevät ainoastaan hakijat, jotka lähettävät ajoissa erinomaiset ennakkotehtävät. Median ennakkotehtävät on jo julkaistu ohjelman kotisivuilla, elotv:n ja kuvataiteen ennakkotehtävät julkaistaan tammikuun kuluessa.
Media Programmeen ja kuvataiteen koulutusohjelmaan otetaan 20 uutta opsikelijaa kumpaankin, elokuvan ja television koulutusohjelmassa on tarjolla 55 uutta opiskelupaikkaa.
Yhteishaku 2010 aikataulut ja linkit löydät tuosta vasemmalta (Hakukalenteri 2010)
Kuva: Oivaltamisen iloa -juliste näkyy Tampereen katukuvassa. Taustalla TTVOn sisäänkäynti Finlaysonilla.